Det kan vel heller ikkje stikkast under ein krakk at Dan Brown er ein ganske elendig forfattar. Har ein lest ei bok av han har ein lest alle.. Det einaste gubben er god til er å lokke vidare med små klippehengarar. Ein føler vel seg kanskje også som eit esel som traskar etter gulrota utan at grønsaken kjem noko nærare.
ASTROV
Vennskap mellom mann og kvinne kan bare oppstå i denne rekkefølgen: Først bekjent, deretter elskerinne, og så venn.
(Frå Onkel Vanja)
Doris Lessing har en utrolig nøktern fortellerstil, hun er ekstremt lite emosjonell, men likevel treffer alt hun skriver rett inn hos meg. Jeg nyter virkelig hvert ord, hvert bilde, hver situasjon hun bretter fram. At boka innholder en del fotografier gjør fortellingen enda sterkere. Og at det er Lessing selv som forteller fra sitt eget liv. Hun skriver små refleksjoner, hun minnes ting, hun forteller om linjene mellom det livet hun nå lever og det livet hun da levde. Hun skriver om dannelse, om kunnskap, om livet. Hun skriver om forholdet mellom mor og datter, og om forventninger til kvinner og mødre. Jeg liker hvert ord. Jeg er stor fan. STOR FAN av Doris Lessing.
Jeg har skrevet mer om boka her: http://knirk.no/2012/08/alfred-emily-doris-lessing/
Dette er en fantasisk bok!
Det er så mye fint å si om denne boka, men jeg skal trekke fram to store styrker jeg tenker Fretheim viser. Det ene er karakterene hennes. Arial Footlight er en skikkelig kul antihelt som blander seg inn i masse trøbbel, og som har en klumsete, overærlig og litt treig måte å forholde seg til livet på. April er kul, Ludoventi er kul, Lille Tre er fin, Regan Malm er barsk, og boka drysses av personer med navn som overrasker og navn som kolliderer med sjangerforventninger (vaktene Arve og Bård). Ingen er todimensjonale pappfigurer, de er komplekse og sammensatte, men på en litt særegen måte. Det er nemlig en gjennomgående rasjonell bok. Her er ikke søtladent kliss, boka er nærmest rensket for romantisk kjærlighet (og da skal jeg jo være Arialærlig å si at det sier sitt at jeg liker den da, for jeg liker jo veldig godt litt løvv).
Den andre styrken til Fretheim er valgene hun gjør underveis i forhold til bokas handling. Hun overrasker hele tiden. Vi går inn i en scene, hun legger ut snøret, jeg har en tanke om hvordan det vil gå, og vips! så går det en helt annen vei. Det er befriende deilig å bli overrasket gang på gang av handlingen. Jeg som leser McKee fortiden, må berømme Fretheim for god plotting.
Jeg har skrevet mer om boka her: http://knirk.no/2012/08/tilfeldigvis-arial-footlights-forhistorie-silje-e-fretheim-steingard-vada/
Dette bokfeltet har fungert slik: Først finne opp til 8 bøker man "leser", sortert etter dato lagt til boksamling, deretter fylle på med "har lest"-boker sortert etter dato lagt til hvis vi ikke fant 8.
Nå endrer jeg dette til å hente 8 bøker med enten "lest" eller "har lest"-status, sortert etter datoen status sist ble endret.
Det blir kanskje litt nærmere forventet oppførsel, dog ikke helt hva du foreslo.
Fontstørrelsen kunne kanskje være valgfri
Det kunne i prinsippet vært det, men jeg er ikke begeistret for å kode opp og vedlikeholde en funksjon for dette.
Tror alle nettlesere nå har støtte for å justere størrelse på både innhold og skrift.
Skjønner hva du mener her.
Mange av operasjonene vi utfører kaster oss tilbake til sida vi sto på da vi begynte.
Når det gjelder sitatene, har jeg tenkt at man vil se hvordan sitatet ser ut når man har skrevet det. Derfor kastes man til sitatsida, der du burde møtes av ditt nysiterte sitat i all sin pomp og prakt.
Hvis man egentlig ville skrive ett sitat til er jo dette helt uønsket.
Men hva er riktig her? Hvem kan spå hvor haren vil hoppe?
Fikset! :-)
Vel, her sto valget mellom to-tre onder. Funksjonen som viste lesetilstand og bokhylle blokkerer klikkfunksjonen for folk som bruker nettbrett og andre dingser. Dette var grunnen til at de ble tatt bort.
Det er svært vrient å finne en god måte å vise fram disse tingene på!
Jeg synes det er bra med denne fontstørrelsen selv, men kanskje det kan gjøre samme nytten med fler tråder?
Jeg dobler antall synlige tråder på http://bokelskere.no/diskusjoner/, så ser vi hvordan det går! :-)
Formelen for å regne ut hvem som har "like bøker" er nå slik:
((antall_like_boker_med_annen_bruker / ditt_totale_antall_boker)x100
+
(antall_like_boker_med_annen_bruker / annen_brukers_totale_antall_boker)x100)/2
Se forøvrig http://bokelskere.no/tekst/190638/
Har man vært borte en stund må man bla seg ihjel for å finne hva man leter etter - nemlig innleggene/svarene vedkommende har gitt. :(
På profilsiden, f.eks min, listet vi tidligere opp "Sist sagt". Dette var de siste innleggene/listene/sitatetene fra en bruker.
Hensikten til profilsiden er å raskt gi et overblikk over lesesmak og aktiviteter brukeren har utført.
Nå lister vi opp en lang rekke aktivitetstyper, også noen du ikke synes er spennende.
Grunnen til dette er at de fleste registrerte brukere aldri poster tekst. Mindre enn én av fire registrerte brukere har noen gang postet et innlegg, en liste eller et sitat.
Dermed blir lista over "sist sagt" tom for tre av fire brukere.
Jeg synes derfor det er bedre å liste opp flere typer aktiviteter.
Trykk "følg boka".
Vi fikk rundt to timers uforutsett nedetid søndag kveld.
Beklager dette.
Vel, her kan jeg presentere hvilke bokelskere som har flest av dine bøker i sin boksamling:
http://bokelskere.no/bokelskere/?sorter=antall_boker
:-)
Nettopp rettet opp :-)
ja. :-)
Ah, ok. Rart dette ikke dukker opp i Internet Explorer.
Men, var det ikke allikevel på høy tid å skifte til Chrome?
Oppdrag utført! http://bokelskere.no/nytt/