Jeg ser at Bokelskerne nederst ser litt tilfeldige ut, og har ikke spesielt mange bøker felles med meg. Er det meninga, eller var planen å få tibake funksjonen der en kunne se de som har flest felles bøker?

Er ikke helt sikker på hva som er den beste måten å sortere dem på.

La oss si jeg har bok 1, 2, 3, 4 og 5 i min boksamling.

Jeg vil finne andre bokelskere som har svært lik min boksamling.

Hvis vi sorterer andre bokelskerne etter hvem som har flest bøker felles med meg, så dukker de samme bokelskerne opp overalt: nemlig de med flere tusen bøker i sin boksamling. Dette blir jo ikke riktig.

Jeg har prøvd å kompensere for dette ved å regne ut hvor stor prosentandel en annen bokelskers bøker også er i min, si at en bruker har bok 1, 2, 3 osv opp til tusen: (5/1000)*100 = 0.5%.

Det som da skjer er at bokelskerne som har høyest prosentmatch er dem med svært få bøker i sin boksamling, f.eks bare én (1/1)*100=100%. Dette blir heller ikke riktig.

I øyeblikket er bokelskerne du ser sortert etter en utjevnet prosentlikhet; Vi regner ut hvor stor prosentandel av mine bøker er i bruker x's boksamling, legger til prosentandelen disse bøkene utgjør av min boksamling, og deler på to.
Deretter tar vi de 32 bokelskerne med høyest slik match og sorterer dem etter sist de oppdaterte tilstanden på en bok.

Ikke helt vilkårlig altså, men kanskje ikke den beste måten å gjøre det på.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 4 svar.

Unnskyld dette forstod jeg ikke. Under Hva skjer -> Bokelskere med like mine bøker, viser hvem som har færrest felles bøker med meg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interessante tanker!

Jeg har nå tatt en rask kikk gjennom de 32 som ligger på min side. Alle har få bøker i boksamlinga, og de fleste ser ikke ut til å ha vært aktive på svært lenge. Jeg tror derfor det vil være en fordel om vektinga vris mye mer over mot antall bøker. Da tror jeg og sjansen øker for de som dukker opp er aktive bokelskere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vel, her kan jeg presentere hvilke bokelskere som har flest av dine bøker i sin boksamling:

http://bokelskere.no/bokelskere/?sorter=antall_boker

:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er nok ikke så enkelt...
Nr. 2 på lista har kun 26 bøker felles med meg, og har aldri vært inne på topplista jeg hadde tidligere. Det gjelder også flere andre av de som totalt har flest bøker.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Berit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingAmanda AHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie UvaagConnie