Er stor fan av denne forfatteren, altså. Hun makter å holde spenningen i krimgåten oppe samtidig som karakterene bygges ut til hele mennesker som virkelig engasjerer. Og absolutt alle tråder, uansett hvor uanselige og tynne, nøstes opp til slutt! Det er en forutsetning for meg.
Fantasy, science fiction, kjærlighet, action, humor, sex, liv, død, spøkelser, vinger og horn. What's not to like??
Glimrende spenning, selvfølgelig. Og gode skildringer av troverdige mennesker. Selvfølgelig. :-) Willem Dafoe leser som en gud, men den utgaven jeg hørte hadde så veldig, veldig lav lyd! Og det er ikke noe særlig. Ikke så glad i "filmmusikken" som dukka opp i bakgrunnen med jevne mellomrom heller.
Morsomt å se hvordan den ene kjente personen etter den andre dukker opp. Og spenning i massevis. (Ikke Ewo sin feil at jeg var litt lei slosscener akkurat nå...) Kunne gjerne vært flere skildringer av Norge under svenskene, ja. De slemme, slemme svenskene...
Hei Siri, jeg er en av initiativtagerne til debatten. Bokbloggerne er viktige stemmer innenfor litteraturformidling og det er et stort mangfold innen denne gruppen. Senest i går la jeg merke til en annonse som reklamerte for Jojo Moyes bok 'Et helt halvt år' hvor et sitat fra bloggen Beathes bokhylle sto på den mest fremtredende plassen i annonsen. I tillegg ble Annette Garpestad fra bloggen Bokdama sitert i det populære tv-programmet Nytt på nytt; 'Hvorfor leser menn få eller ingen kvinnelige forfattere'. Dette er to ferske eksempler på bokbloggernes 'makt'; - den noe spissede tittelen på debatten er 'All makt til bokbloggerne?'
Leder av debatten er Sissel Furuseth, professor i nordisk litteraturvitenskap. I tillegg til bokbloggerne Siri S. Isaksen og Randi J. Aasheim, vil bibliotekar Brit Karen Einang og litteraturkritiker Sindre S. Hovdenak sitte i panelet. Alle representanter for litteraturformidling og alle drives av leseglede. Altså ekte bokelskere!
Debatten kjøres i gang kl.19.30 på Trondheim folkebibliotek, torsdag 24. oktober. Og jeg oppfordrer alle bokelskere i geografisk nærhet til å møte opp! Velkommen! Og som nevnt her tidligere, debatten er en del av Trondheim Litteraturfest
Likte den første delen best, hvor unge Sherlock lærer å utvikle sin logiske sans. Blir i overkant mange og lange slosscener etter hvert, men spennende er det. Og originalt.
Pupper er ikke løsningen på alt, Aud! ;-) Men er det bare jeg som synes det ser litt manga-aktig ut...?
Jeg lo høyt mange ganger i løpet av de minuttene det tok å lese denne. Total absurdhumor! Kommer på innkjøpsordninga for barn og unge, men er nok mest for voksne. Du må i alle fall vite hvem Haakon Lie og Kuppern er, skal det blir noe moro.
Definitivt for dem som har lest BÅDE Sirkelen og Ild, ellers blir det spoiling (er det et ord?) i stor grad. Liker oppbygginga godt, leseren blir invitert inn til en omgang spådom med tarotkort, og hvert kort gir en historie enten fra fortid, nåtid eller framtid i Engelsfors. Både gripende, morsomt og trist. Og fikk i alle fall meg til å glede meg enda mer til Nøkkelen kommer ut!
Joda. Et utmerket oppbygd univers, gode karakterskildringer og spenning i hauger og lass. Men den er så laaaang! Hørte lydboka, og trodde jeg skulle falle av lasset da det virkelig ble intrikat, men det gikk bra. Mange minutter med slosscener, derimot... Forstår sammenlikningen med Hunger games til en viss grad, men kommer neppe til å lese videre i denne serien.
Tidsreiser er mulig, men ikke særlig lurt... Tre ungdommer blir headhunta på spektakulært vis for å rette opp feil som skyldes andre tidsreisendes blundere. Hva ville feks skjedd med verden om Hitler vant andre verdenskrig? Eller om Kennedy ikke ble skutt likevel? Morsomme tankeeksperimenter og mengder med action. Liker boka veldig godt, men slett forlagsarbeid trekker ned. Kommafeil, orddelingsfeil, slurvefeil, pronomenfeil... Ikke bra. Og "hjelpefullt" er ikke et ord! Skjerpings, for dette fortjener bedre.
Seks smarte, unge mennesker våkner opp isolert på en øy. Resten er stort sett dialoger. Og for noen briliante dialoger! Elsker som vanlig forfatterens karakterer. De er sære, rare og svært gjenkjennelige mennesker. Noen svakheter med rammen rundt (du kan for eksempel ikke hugge ned et epletre og varme deg på peisvarmen fra det samme dag), men det får være. Morsomt med forordet som forklarer at boka ble skrevet før første Big Brother-sesong, men utgitt da den var i gang. Og dermed har boka blitt stående som en reality-kommentar...
Hvor er figuerene fra evetyrene når ingen leser om dem? Det fikk jeg svar på nå. Søt historie, moro å lete etter kjente eventyrfigurer (med en vri) i ullustrasjonene.
When you're born into a world where everything is false, and in which you are never going to make a difference, what other alternative is there than to just skate around on the surface, making pretty patterns?
Hørte radioteaterversjonen. Og da blir det bra, da. :-)
Det er noe med miljø- og personskildringene. Det tar to setninger, så er leseren der og har kjent personene lenge. Fantastisk!
Ble i utgangspunktet sjarmert av tittelen. Og det er fine ting her! Som hip hop-ekornet og grensekontrollør-edderkoppen. Men jeg synes det blir for langt. Markel møter både for mange dyr og situasjoner som strengt tatt ikke har noen funksjon i fortellingen. Men slutten er vakker. Som en elg i solnedgang...
Ousland fortsetter å ta norske folkeeventyr og tukle dem til. Denne gangen er det historien om byttingen det går ut over. Hvordan reagerer kongeparet når de får vite at deres eneste sønn er en bytting? Og hvordan få byttingen til å ende opp med halve kongeriket? Finfine greier, dette.
Hvordan hadde verden sett ut om menneskene hadde dyrehaler? Ville vi gått til halefrisører? Hatt halekomplekser? Følt oss tråkket på...? Original med fantastiske illustrasjoner. Ikke eventyrstundmateriale, her må en bruke tid på å se på og snakke om. Med super til det bruk, vil jeg tro!
Ha ha! Iver reiser ut med båten og møter både brødre som bare sier ting som begynner på B og et sjøuhyre. Uhøytidelig moro for de minste.