Hallo!

Jeg har fått tilbud om å bli med i en debatt om bokbloggernes makt i forbindelse med litteraturfesten som skal være i Trondheim. Grugleder meg veldig mye, for jeg er redd for at jeg ikke har nok erfaring på denne fronten. Vet at det sikkert er flere som både har erfaring med å være bokblogger og ikke minst å lese bokblogger. Så jeg håper at dere kan dele deres erfaring og kunnskap med meg, for da slipper jeg å være så nervøs.

Det kan være alt i fra:
Bokbloggere dere mener er gode og eventuelt hvorfor
I hvor stor grad bokbloggere har makt når det kommer til deres omtaler og meninger om bøker
Hvilke kilder som påvirker dere mest til å lese en bok. Er for eksempel en slik nettside som bokelskere.no en større påvirkning enn en bokblogger?

+++ andre områder.

Jeg blir evig takknemlig dersom noen svarer, Hurra :) !!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Viser 15 svar.

Synes det gikk riktig fint jeg, Siri ... og så fikk du meg til å bli litt nysgjerrig på en type ungdoms-litteratur som jeg vanligvis ikke ser på. Skal ta en titt i bloggen din av og til.(Man har bare godt av å utvide sin horisont litt, av og til)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk skal du ha! Ja, det gikk bedre enn forventet. Flott å høre, og skal utvide horisonten min ved å lese flere av bøkene du omtaler på bloggen også. ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lykke til i kveld, Siri :) Jeg tenker det er viktig å få frem at det er stor variasjon og bredde blant bokbloggerne. Ingen er like, og vi er forskjellige som personer, har forskjellig skrivestil, forskjellig smak i litteratur osv.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei Siri, jeg er en av initiativtagerne til debatten. Bokbloggerne er viktige stemmer innenfor litteraturformidling og det er et stort mangfold innen denne gruppen. Senest i går la jeg merke til en annonse som reklamerte for Jojo Moyes bok 'Et helt halvt år' hvor et sitat fra bloggen Beathes bokhylle sto på den mest fremtredende plassen i annonsen. I tillegg ble Annette Garpestad fra bloggen Bokdama sitert i det populære tv-programmet Nytt på nytt; 'Hvorfor leser menn få eller ingen kvinnelige forfattere'. Dette er to ferske eksempler på bokbloggernes 'makt'; - den noe spissede tittelen på debatten er 'All makt til bokbloggerne?'

Leder av debatten er Sissel Furuseth, professor i nordisk litteraturvitenskap. I tillegg til bokbloggerne Siri S. Isaksen og Randi J. Aasheim, vil bibliotekar Brit Karen Einang og litteraturkritiker Sindre S. Hovdenak sitte i panelet. Alle representanter for litteraturformidling og alle drives av leseglede. Altså ekte bokelskere!

Debatten kjøres i gang kl.19.30 på Trondheim folkebibliotek, torsdag 24. oktober. Og jeg oppfordrer alle bokelskere i geografisk nærhet til å møte opp! Velkommen! Og som nevnt her tidligere, debatten er en del av Trondheim Litteraturfest

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne debatten har jeg registrert, og siden jeg er også er bokblogger er jo dette veldig interessant for meg. Nå bor jeg dessverre langt unna Trondheim, så jeg kommer meg ikke dit selv. Men jeg håper virkelig at det blir laget er referat eller et sammendrag av debatten som kan publiseres etter...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk for kjekke tips og info :D Vi snakkes kanskje der da :) !

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Interresant tema jeg skulle ønsket å ha fått deltatt på, men får nok ikke tid.
Hvis det kommer opp flere debatter rundt dette og liknende tema hadde det vært fint om du varslet oss. Lykke til:)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Spennende. Kanskje du skriver et lite referat her etterpå?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kan gjøre det dersom jeg husker det, hehe ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

skriv det du mener om bøkene. Når er dette treffet i TrondheiM

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Programmet for alle tre dager finner du her.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er neste torsdag :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei Siri. Jeg skal være med i den debatten - og jeg tror det er viktig at du snakker på vegne av deg selv, og dine egne erfaringer. (Bokbloggerne har et par sider på FB også, og så har vi jo Bokbloggertreffet som ble "innstiftet" i fjor - jeg tror ikke du var på det, men det er et nyttig forum)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Så artig at det var du som skulle svare, hehe : ) ! Takker for tips!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke så rart - er jo litt aktiv når det gjelder bøker og litteratur, (og data) da....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Heidi HoltanChristofer GabrielsenKirsten LundHarald KSilje-Vera Wiik ValeNora FjellimgeSigrid NygaardHanneEllen E. MartolHanne Kvernmo RyeDemeterBjørn SturødSynnøve H HoelPiippokattaLinda NyrudLailaElla_BCarine OlsrødVibekeAkima MontgomeryrubbelHilde Merete GjessingAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseJarmo LarsenTine SundalTor Arne DahlTor-Arne JensenTone NorenbergReadninggirl30Trude JensenIngeborg GAnne-Stine Ruud HusevågVigdis VoldAliceInsaneBjørg  FrøysaaEgil StangelandKjetilsvein