Selvfølgelig, det er ingenting som er bare negativt, scientologikirken gjør garantert gode ting også, kanskje mest på tilhørighetsbiten, tenker jeg uten å vite så mye. Du har pirra nysgjerrigheten min :)
Jeg er enig, Strindin, også fordi når vi velger litteratur fra verden forøvrig, så vil de nordiske landene bli oversett. Unnskyld at jeg sier det, men det finnes vel så mye god litteratur der, som i Norge.
Takk for avklarende kommentarer! Da fikk jeg nyansert noen oppfatninger jeg hadde og lærte noe nytt! :-)
Du trenger ikke vokse av deg noe som helst, bare vokse på deg litt mer tålmodighet til bøkene er på salg :)
Jeg vet at jeg kommer til å lese den, og er forberedt på at det kan gjøre vondt, men så er det jo også det som utfordrer og utvikler oss. Takk for at du så åpent deler.
"The name of the wind" har jeg faktisk lasta ned, lest litt om Patrick Rothfuss har jeg også gjort, synes han virker svært sympatisk. Uhorvelig mange personer fikser jeg ikke, så Martin gidder jeg ikke. Rothfuss og Fforde, ja, høres bra ut, gleder meg
Har tilgode å lese den, som om jeg ubevisst har utsatt det i mange år. Husker jeg hadde en pocketutgave, den forsvant uten at jeg fikk lest den. I forfjor fant jeg en innbundet utgave på loppemarked, ennå ikke lest den. Uten at jeg vet, så tror jeg at jeg vil oppleve den i nærheten av det du gjør, og det kommer til å gjøre både godt og vondt, kanskje mest vondt.
De første 100 sidene av Middlemarch var kjedelige, men derifra har jeg kost meg. Samtidig innser jeg at dette er en bok hvor det skjer lite annet enn inne i karakterene, det kan være grunnen til at den har et rykte på seg for ikke å slå an hos den mannlige befolkningen. Men dere er jo så forskjellige dere også, kanskje mer i 2014 enn 1872.
Madame Bovary står på vent. Kanskje også en bok som hadde gjort seg i lesesirkel. Hermann Hesse også for den saks skyld, kanskje mer han enn Flaubert. Har både Glassperlespillet og Steppeulven i bokhylla, men må innrømme at de har en tendens til å havne bakerst i køen.
Jeg har foreløpig lite erfaring med John Irving. Men tenker han er en av de forfatterne som krever at du er til stede hver side i boka hans. Litt sånn som George Eliot, kanskje.
Tar oppfordringen, Vibeke, takk til deg også :-)
Jeg skjønner hva du mener. Det kan komme, hvis jeg virkelig ønsker det, tenker jeg. Da spiller det ingen rolle hva det koster. Mondo har fungert veldig greit for meg, og prisene er jo bare å glede seg stort over, for de av oss som synes svensk er greit å lese.
Jeg registrerte meg hos adlibris.se. og siden jeg bare kjøper e-bøker derfra, blir ikke frakt noe problem. Mondo heter opplegget, appen lastet jeg ned. Enkelt, greit og billig.
Hyggelig å dele tanker og følelser, Rolf, Ha en fortsatt fin kveld.
Med begge hender på rattet klarte han å styre skjelvinga.
"Kniven på strupen" av Kjartan Fløgstad.
Han er garantert sjalu på Will Ladislaw, tenker jeg, tok vel søsteren som en trøst.
Opplever det ikke som klosset sagt. Tenker som så at hvis vi stresser altfor mye med tiden ol., så forkorter vi livet lett på den måten. For meg så spiller det ingen rolle hvor mange og hvem bøker jeg har fått lest når tiden er inne. Det er det jeg har fått bety, de bøkene jeg har fått glede meg over, som er viktig.
Alt skal gå så himla fort i våre dager at jeg nærmest har hoppa av karusellen. Husker sa godt et ordspråk; "Stopp verden, jeg vil av". fra slutten av 60-tallet da jeg var kanskje 12, 13 år, og vi satt på en lekekarusell to venninner. Siden har det ønsket ofte dukka opp hos meg.
Forslag; kan vi ikke nå lage en ny tråd når det gjelder neste leseprosjekt. Skal du som "sjef" lage en liste vi stemmer over eller skal hver enkelt av oss komme med personlige ønsker? Kunne tenke meg at neste bok ble avgjort snart, enten om jeg blir med eller må skaffe boken eller rett og slett for at jeg ikke ønsker å havne så bakpå som jeg gjorde med Middlemarch.
Personlig har jeg et ønske for neste bok, at du ikke publiserer trådene før vi faktisk skal diskutere de. Hos meg skaper det stress, vil så gjerne være flink jente, lese å ta igjen de andre, vet ikke om jeg er alene om å føle det sånn, men tør si at det sikkert ikke er bare meg.
Prosjektet ble veldig stressende for meg fra begynnelsen. Men nå har jeg sittet pal i 4 dager og dermed klart å ta igjen dere andre, men det er ikke så veldig tilfredsstillende. Det er lettere for de som ligger foran å finne på noe annet å lese i mellomtiden, enn de som henger etter der de stresser for å holde følge. Og sjelden har jeg lest en bok som er vanskeligere å lese fort enn akkurat Middlemarch. Det er viktig å huske at det er et mindretall av de som leser boken som faktisk uttaler seg.
"Kromosom 6", Ina skjønner ingenting. "Gå!"
(Robin Cook, Annik Saxegaard, Tomas Espedal.)
Takk for tips, Merete. Jeg var akkurat inne på amazon og lastet ned et utdrag av den. Spennende.
Jeg har lastet ned Hjalmar Sødergrans opprinnelige "Doktor Glas" på orginalspråket.
Innledningen forteller om den forhatte presten Gregorius, og hustruen hans som søker Doktor Glas sin hjelp for å slippe å ligge med sin mann. Din forfatter har garantert bygd sin bok på disse karakterene.
Jeg skal legge meg på minne Philip Pullmann og Jasper Fforde. Det er ikke alltid så lett å vite hva som griper oss i bøker. Noen ganger kan det være gjenkjennelse, andre ganger et vakkert språk. Noen ganger reagerer jeg på vold, sist i Lars Keplers Hypnotisøren, andre ganger reagererer jeg ikke på de mest horrible scenene. Til syvende og sist må vi vel bare prøve oss frem og kjenne hva appellerer til oss :-)
P.S. ser at Jasper Fforde har skrevet veldig mye, hvor begynne?