Annen betegnelse av damelitteratur der mye dramatisering og overdrivelser blir brukt. Det er i hvert fall min betegnelse for chick-lit:) Og det er også som regel kvinne som er hovedperson med en eller form for krise.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hva er chick-lit? Har hørt det er blitt brukt før, men har aldri fått meg til å spørre hva det faktisk er :) Ser for meg at det er "jente" bøker, stemmer det? Hellemyrsfolket, er det noe du anbefaler? Ble litt nyskjerrig på den nå :)

Jeg burde absolutt blitt med på den samme utfordringen, jeg leser nesten kun krim. Elsker krim! Akkurat nå leser jeg "Min mor har en saks i ryggen" av Unni Lindell, vanskelig å legge fra seg! Sjøwall og Wahlø er mine absolutt favoritter ellers liker jeg nordiske forfattere. Merker at jeg av og til har problemer med å leve meg helt inn i bøkene til forfattere utenfor norden, tror det er pga. stedsnavn og navn på personene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Helt enig med deg, utrolig god bok. Forfatteren mestrer virkelig det å få frem det rette stemningen, skildringer og personlighetene til de forskjellige karakterene.

Jeg har ikke lest en eneste fantasy bok (enda), har du noen gode å anbefale?
Elsker krim! Sjøwall og Wahlø sine 10 bøker om Beck er absolutt mine favoritter. Ellers liker jeg veldig godt nordiske forfattere, føler jeg lettere kan leve meg inn i boken og handlingen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er allergisk mot all slags feiring og styrer unna så godt jeg kan og lar andre ta over feiringen istedet. Husker ikke sist gang jeg feiret 17. mai. Henger opp flagget den dagen og det er alt og da har jeg gjort mitt. Å møte opp, gå i tog osv hopper jeg over. Pinse har jeg ikke feiret siden jeg var lita.

Jeg leser samme bøkene som sist helg: Arkitektens læregutt av Elif Shafak og Paradisbakken av Marit Reiersgård. Det er ikke bøkene det er galt med, men har slitt med dårlig leselyst denne uka så håper det tar seg opp igjen. Håper å bli ferdig med Arkitektens læåregutt og Paradisbakken i helga for jeg har så lyst til å begynne på Into Thin Air (A Personal Account of the Everest Disaster) av Jon Krakauer. Den har jeg veldig lyst til å begynne på for jeg liker historier fra virkeligheten. Så håper leselysten tar seg opp og får lest en del i helga. Det er så mange bøker som venter.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Hjertet gjør faen hva det vil. Det eneste vi kan kontrollere, er om vi skal gi livet og sjelen sjansen til å ta igjen hjertet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Når jeg dør, trenger jeg å vite at jeg har gjort alt jeg ville gjøre, sett alt jeg ville se, og elsket alle jeg ville elske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er overbevist om at mennesker møter andre mennesker med sjeler som hører sammen med deres egen. Noen kaller det sjelefrende. Noen kaller det ekte kjærlighet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Lyst er lett å bekjempe, siden lyst bare har ett våpen: tiltrekning. Det er langt vanskeligere å vinne en krig mot hjertet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Himmel som jeg hater følelser. Eller jeg hater samvittigheten min. De to er stadig i tottene på hverandre og jeg vet ikke hvem jeg helst vil skru av.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, denne er fin - så nettopp filmen nå den gikk i reprise, vakker den også.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morsomt. Da har jeg lest gjennom boken. Takk for link. - Koselig tekst og fine bilder. Tror spesielt jeg kjenner igjen drage-tegningen på s.86 - spennende tekst for barn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I all hovedsak enig. Mange gode ideer som ikke ble gjennomført så godt som de fortjener. Jeg hørte audible-versjonen og skal aldri høre noe med den oppleseren igjen! Jeg vurderer kanskje boka opp fordi jeg synes så synd på en tekst som ble utsatt for det der... ;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Joda. Jeg liker for så vidt konseptet, realitytv oppklarer gamle mordsaker, men dette er så vanvittig usansynlig! Hadde politiet jobba på denne måten, hadde jeg ikke hatt mye tiltro til dem. Og den eiegode, supersmarte, omsorgsfulle og vakre tv-produsenten roter seg da virkelig opp i mye som hun, som supersmart, burde forutsett. Særlig når alle avsløringer, poeng og mysterier gjentas en to, tre ganger sånn at også vi trege lesere skal få det med oss.

Nei, jeg trenger ikke lese flere bøker i denne serien.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja!! Denne lignet veldig mye faktisk - men jeg trodde den var gitt ut nærmere 1950 - hvis det ikke er denne, må det være en som ligner mye, innholdet var slik at det viste barns oppvekst, kultur osv...... (så flinke dere er til å lete....)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bare at ingen kan sammenlignes med Stephen King:) Han er særegen.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den var fin annelingua - noe i den dur ja, men tror ikke det var så mye tekst, og tegningene kjenner jeg ikke helt igjen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tåler mer råskap

Troverdig, men trenger mer intensitet ...

Store utfordringer i mørke omgivelser
Man får hint om at det har vært en krig (en kjernefysisk krig) og som før dreier det seg om overlevelse. Noen få tusen mennesker har søkt "tilflukt" i metrosystemet under Moskva. (De på overflaten er fullstendig slettet, i hvert fall tror de det). Hele tiden må de være på vakt fordi de vet ikke hva eller hvem som befinner seg i tunnelene og når som helst kan de ble angrepet. Krigen fikk utbrudd i 2013 og tjue år senere lever de fortsatt i metrosystemet. Likevel er de ikke helt trygge. Hovedpersonen Artjom (det står Artyom på baksiden, men inne i boka skrives hovedpersonens navn Artjom), er villig til å reise langs metroen, men det er bare det at hver stasjon har blitt til egne små stater. Disse "statene" har nå sine egne regler og rettigheter. Så Artjom må finne seg i å møte på mange store og vanskelige utfordringer langs hans ferd. Og av en eller annen grunn blir tunnelene fryktet av de fleste. Er det noen grunn til det?

Dystopi/postapokalyptisk er ikke min favorittsjangere, men det går an en gang i blant og av til kommer man over noen gode, blant annet Veien av Cormac McCarthy, Menneskebarnet av M.R. Carey og Fluenes herre av William Golding. Dystopi/postapokalyptisk er vanskelige sjangere å skrive om av mange grunner for det er alltid mye som skjer, noen dystopier/postapokalyptiske bøker er mer tekniske enn andre, og det er en utfordring å beksrive denne type litteratur på et forståelig vis for det er en helt annen verden enn det vi lever i.

Ikke noe som sjokkerer
Metro 2033 er en av de mørke dystopiene/postapokalyptiske bøkene. Mørkt og dystert, men Metro 2033 er noe forvirrende lesing. Bakgrunnstoffet skulle det gjerne ha vært mer av slik at man vet litt mer om hva som har skjedd og hvordan ting var før. Noen av dialogene virket også noe malplasserte og ødela flyten og troverdigheten litt. Forfatteren kunne godt ha kuttet ut noen av dialogene som ikke hørte til og heller ha konsentrert seg mer om atmosfæren istedet. Gjort den enda mørkere og grøssende. Har lest mye mørk litteratur tidligere så det er ikke mye som sjokkerer lenger, og det er jo synd. Kunne godt tenke meg å lese noe som ga meg skikkelig bakoversveis, men vet ikke hva det kan være siden nesten ingenting sjokkerer meg lenger. Det skal i hvert fall mye til.

Dette konseptet av Dmitrij Glukhovskij (navnet hans skrives faktisk sånn, på boka er navnet hans forenklet) ble så populært at det er også blitt til et videospill/skytespill. Aller først ble boka/historien lagt ut online før den ble bok og skapte da stor interesse.

De første 180 sidene er noe slitsomme å komme gjennom. Det tar tid å bli kjent med metroverdenenen i denne kaotiske tilstanden. Det er mange navn og system å forholde seg til, men det går bedre etter hvert. Det bygger opp til å bli mørkt, men ikke mørkt nok, så konseptet hadde tålt å bli enda mer brutalt og voldsom. Det gikk aldri helt av hengslene som forventet. Men dette er første bok i en serie så kanskje bok to; Metro 2034 vil gi det lille ekstra?

Metro 2033 er en noe oppsiktsvekkende blanding av dystopi og postapokalyptisk litteratur, som går noe trått i starten, men øker nysgjerrigheten etter hvert. Den hadde et lovende utgangspunkt, men burde ha vært strammet opp mer både når det gjelder dialog og atmosfære. Mørkere og enda mer marerittaktige scener hadde heller ikke vært å forakte. Metro 2033 hadde vært enda bedre med mørke undertoner.

Fra min bokblogg: I Bokhylla

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nok et godt forslag. Men det var ikke denne heller. Noe lignende. Vanlig trykt skrift.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Godt forslag gretemor, men den så ikke slik ut. Den var mer "barnslig", minnes det var mye rødt kanskje på cover, mer tegnet og for yngre barn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Han har skrevet både science fiction, romaner og grøssere, men han er mest kjent for grøssere. Han startet med å skrive science fiction, men uansett hvilken sjanger han skriver, så behersker han det og vel så det.

;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Harald KTorill RevheimVegardAnne Berit GrønbechKaramasov11DemeterBeathe SolbergJarmo LarsenKirsten LundRandiAnniken RøilIngrid HilmerToveSverre HoemJørgen NLeseberta_23Anne-Stine Ruud HusevågMads Leonard HolvikVannflaskeLailaLinda NyrudHegeNinaTotoroBjørg  FrøysaaMarteTone Maria JonassenMorten JensenEgil StangelandBenedictealpakkaRisRosOgKlagingDaffy EnglundBjørg L.Tine SundalEli HagelundIngunn SLinda RastenLisbeth Kingsrud KvistenTor Arne Dahl