Kanhende er det bare europeerne som er istand til å se og forstå amerika? Og hva er egentlig en hyperrealitet? Hva er forholdet mellom geologi og menneskenes ansikter? Og hvorfor øker antallet voldtekter i takt med den seksuelle frigjøringen? J.B. har svaret på dette. Og mye til.
Dette er en bok som er mye bedre enn det den føles etter første gjennomlesning. Dette er en bok som vil følge deg, klø i sinnet, dukke opp i uventede øyeblikk, og sakte vokse seg så stor at du må lese den igjen. Noe som absolutt er en sann svir. En moderne klassiker.
Gåter kan knekkes. Diagnoser er hersketeknikk. Et farvel kan bety på gjensyn. Anbefales.
Sexy. Sexy i den forstand at den beskriver sex som det intense dopet sex kan være. Heftig bok.
En kraftanstrengelse, skulle jeg tro, men duverden for en triumf for den steile, enøyde forfatteren!
Om du noensinne lurte på hva slags dyr mennesket er..
I love this book.
Dersom du noengang har lurt på hvordan det egentlig var å være unge student i California på sekstitallet.. vel dette er den usminkede historien. Rått. Kaotisk. Lattervekkende. Tankevekkende. Drømmeaktig.
Den som ikke verdsetter Lovecrafts fantasikraft har ennå ikke tatt tilværelsens skjulte dybder inn i sitt sinn...
Nobelpriset for sin omgang med ordene - og i tillegg en original tenker som rydder et rom ingen andre hadde sett!
En uhyggelig dybpsykologisk studie av et menneske (Ouine) som ikke er annet enn et rør som livet flyter gjennom. Et godt rør, riktignok, men han mangler et hjerte, et sentrum, en karakter. Ouine (Ja-nei) er som en psykolog som ser alt, forstår det som rører seg i sine medmennesker, men som ikke har noe engasjement for dem, som ikke bryr seg om noe som helst. En mild, men uhyggelig mann, en slags Hannibal Lecter uten lystmord og kannibalisme.
Et underkjent mesterverk.
En årstid i helvete. Bare tittelen. Den første, og den beste, rockepoesien noensinne, skrevet av en tenåring på kollisjonskurs med verden. Stort!
Ensom? Javisst. I våre indre brønner er vi alltid alene, ikke sant! Trekkoppfuglen er, slik jeg ser det, Murakami så murakamisk at det gjør litt vondt. Selvsagt fordi det absurde, ubehaglige, kjedsomme, meningstomme og tilfeldige her er gitt stor plass. Man hypnotiseres, men på ubehagelig bad-trip-vis. Men dette er den eneste boka jeg har lest som jeg har drømt om (flere ganger) mens jeg leste den.
Dette er den absolutt beste beskrivelsen av norsk tristesse jeg har lest. Sist jeg kjørte gjennom Kongsberg grøsset jeg. Det finnes mange Bjørn Hansener, og den tanken alene er nærmest uutholdelig. Hans falske lammelse er drøy, men ikke deto mindre en mulig konsekvens av hans mislykkede samliv med Turid Lammers og hans ødeleggende ikke-forhold til sin egen sønn. I sin konsekvense trishet er denne kanskje Solstads mest fortettede romanprestasjon.
Nå gjenstår bare ømheten, nærværets verktøy temmelig rustent.
Leser The Sorrows of an American (Siri Hustvedt) terningkast 6 og Politi og røver av Kjetil Østli. Klar 6'er her også. Disse bøkene går fint an å kombinere siden de er så forskjellige. Flere andre bøker under lesing, men de ligger litt på vent, selv om de er påbegynt.
Ikke den helt store opplevelsen: http://lunacia.net/?p=2383
Den setningen sitter så spikret. Også det sitatet jeg hadde valgt. Skram er ram!
Oslo Bokfestival 2010- Bakgårdsbok
Bokvennen – Vidarforlaget – Transit inviterer til bakgårdsfest - Universitetsgaten 14, Lørdag 18. september - Søndag 19.september.
En ny forlagskonstellasjon har i løpet av de siste årene sett dagens lys, eid og drevet Gunnar R. Totland og Elisabeth Skjervum Hole. I virksomhetens forlagsportefølje befinner seg det filosofisk orienterte Vidarforlaget, som også utgir tidsskriftet Personae; Bokvennen Forlag, forlaget for oversatte klassikere med eget litterært magasin; samt forlaget Transit, et bredt orientert allmennforlag, der utgivelsene spenner fra barnebøker, norsk skjønnlitteratur, dokumentar- og debattbøker og skriftserien P2-akademiet.
Program
Lørdag 18.september
Kl 12:00.
Dørene åpnes. Bakgårdsalget starter. Forlagene har med lykt og lupe funnet boksskatter fra loft og kjeller.
Kl 12:30
Krabbeskipet av Takiji Kobayashi.
Krabbeskipet er en japanskproletarroman fra 1929 som igjen er blitt særdeles aktuell. Boken har fåttt en voldsom renessanse i Japan: dagens arbeidere kjenner seg igjen i de umenneskelige forholdene Kobayashi beskriver. Møt Magne Tørring, som har oversatt romanen til norsk.
Opplesninger fra novelleantologien Løsrivelse. Ida Zachariassen Sagberg leser «Plaster på såret». Andreas Bjåstad leser «Skuggeland».
Kl 14:30.
Frances H. Burnett – «The Romantic Lady». Frances H. Burnett (1849–1924) er en av barne- og ungdomslitteraturens store forfattere. Opplesning ved Torstein Bugge Høverstad, som har oversatt Lille Lord Fauntleroy, En liten prinsesse og Den hemmelige hagen.
Opplesning fra novelleantologien Løsrivelse. Annlaug Selstø leser «00.43».
Kl 16:00.
Hvem var Sigurd Mathiesen? Romanen Hide Unas og kortprosasamlingen Unge sjæle, begge utgitt i 1903, er begge å betrakte som moderne klassikere. Bokvennen Forlag gjenutgir bøkene på nytt, og inviterer publikum til et foredrag ved Mathiesen-biograf Knut Brynhildsvold. Brynhildsvold har skrevet etterord til både Hide Unas og Unge sjæle.
Kl 18:00.
Diktopplesning ved Ove Røsbak og Geir Uthaug. Ove Røsbak leser fra sin kommende diktsamling, og Geir Uthaug leser fra Ad Astra – dikt og gjendiktninger. Velkommen til en kveld i poesiens verden!
Opplesninger fra novelleantologien Løsrivelse.
Kjersti Kollbotn leser «Hardt saman». Andreas Seland leser «Andre kjærlighet».
Kl 20:00
Lansering av nye Bokvennen litterært magasin.
Dette nummeret er utelukkende viet dramatikk og dramatikere. Til lanseringen kommer Jan Erik Vold, Cecilie Løveid og Johan Harstad.
Søndag 18.september
Kl 12:00.
Dørene åpnes. Bakgårdsalget fortsetter.
Kl 13:00.
Aristoteles´ betraktninger over sjelen. Tore Frost har oversatt Aristoteles´ Om sjelen til norsk. Foredrag ved oversetteren.
Opplesninger fra novelleantologien Løsrivelse. Kristin Lind leser «Det kjennes ikke helt». Helene Guåker leser «Jonas».
Kl 14:30.
Møt Vidkun Quisling. Folkefrelseren er Kolbjørn Brekstads andre bind i romantrilogien om Vidkun Quisling. Første bind, Heroisme og svik, utkom i fjor, og med årets bok beskriver forfatteren Quislings virksomhet i tidsrommet 1930–1939. Kolbjørn Brekstad i samtale med historiker Tore Pryser.
Kl 16:00.
Filosofisk – fra Machiavelli til Swedenborg. Høsten 2010 kommer flere sentrale filosofiske verk for første gang på norsk av blant annet Mill, Rousseau, Milton, Descartes, Swedenborg, Machiavelli.
For mer info kontakt om forlagene: www.bokvennen.no