Linjeskift, ja. Det burde jo egentlig ikke være for mye forlangt at det skulle fungere automatisk uten html-kode.
(Jeg visste faktisk ikke at markdown aksepterte br-tagger, der lærte jeg noe nytt.)
Jeg skal se om jeg kan få fikset dette.
Det går forøvrig an å skifte linje to ganger - men da blir det et nytt avsnitt, så det ser ut som to linjeskift.
Velkommen hit!
Vi jobbet faktisk en stund med andre former for vurderinger enn terningkast.
Det første vi vurderte var et tredelt "fjes"-system.
Det neste var en slags skala fra en til ni kombinert med fjes. Slik så dette ut:
Til slutt endte vi opp med terningkast allikevel. En stor fordel med terningkast er at ingen trenger en forklaring på hvilken funksjon terningene har.
Da er vi helt enige. Og det gjør vel ingenting, gjør det, om ens favorittforfattere har svakheter, de kan man også leve med, så lenge flammen fra det som er bra så å si brenner svakhetene opp?
Du har flere romaner å glede deg til hos McEwan, best av dem alle, for meg, var The Cement Garden, men også f.eks. Child In Time hadde jeg gysende glede av!
Dette er presist sagt og sett; og når det er erkjent, at EL er en skakk oddball som ikke egentlig passer inn, blir den kommersielle prestasjonen hans enda større.
Det er et herlig spørsmål, og noe jeg ofte har styrt etter når jeg har gått inn i en bok; en god førstesetning, en skarp energi, noe selsomt dragende på ferde enten i språket, hos fortelleren, eller i emosjonene, noen som vil meg noe, og jeg er med.
Denne digger jeg, fra en forfatter som er for lite lest her i Norge, Stig Claesson. Her er åpningen på "Henrietta ska du också glömma" (M! For en tittel!):
"I går slog jag sönder den förbannade gamla pinnsoffan."
Og her er nok en åpningssetning, fra samme forfatter, denne gang fra "På palmblad och rosor" (enda en fantastisk tittel!):
"Omedelbart han såg kärringen beslöt han sig för att förgöra henne."
Jada. Du vet det er en bra forfatter. Og likte dere dette, så kan dere selv gå til stjerneromanen "Vem älskar Yngve Frej" fra 1968 (å! tittelen!) og se hvor fabelaktig den begynner, om mannen "som hadde gjort sitt", og oppdage et fint forfatterskap derfra.
I øyeblikket er det slik at i diskusjonstråder så benevnes man med brukernavn, mens på forsida benevnes man med navn om man har oppgitt dette.
For å unngå forvirring vil vi gjøre dette likt begge steder. Hva er mest naturlig å bruke? Navn begge steder for dem av oss som har oppgitt dette, eller brukernavn begge steder?
Tusen takk til lattermild som ga beskjed om at valg av bokhyller på nedtrekksmenyer bare fungerte av og til i internet explorer.
Hun ga også beskjed om at datoskjemaet på http://bokelskere.no/organiser_boksamling/ gikk til en ny side i stedet for å stå på samme sida som var meningen.
Disse to funksjonene har virket i safari, firefox og opera, men ikke i internet explorer 7 og 8.
Dette er nå fikset.
Vi har forøvrig ikke støtte for Internet Explorer 6. (Man kan også si at Internet Explorer 6 mangler støtte for oss, det blir ettersom man ser det.)
Feilene fikset! :-)
Har forøvrig bommet et par ganger ved å skrive kommentar og så, før jeg lagrer, kommet på at jeg skal legge inn lesedato. Når jeg lagrer lesedato forsvinner kommentaren.
Nå er dette endret slik at datoagringen skjer i bakgrunnen.
Advarsel hvis man forsøker å gjøre noe annet uten å lagre innskrevet i kommentarfelt?
Det burde vi kanskje ha, ja.
Men: Kudos for bra brukergrensesnitt sånn generellt. Har bl.a. en profil på goodreads som jeg aldri bruker fordi jeg aldri ble venner med grensesnittet.
Tusen takk for det - grensesnitt til disse funksjonene er det jammen ikke lett å få til, og jeg synes ikke vi er i havn med dette ennå. Brukergrensesnittet vårt er lagd ved å inngå en serie kompromisser.
Hei, Honen, kom igjen, gode mann: Hva er dette for et slags utsagn? "Typisk kjendisforfatter"? Er en forfatter, a la Erlend Loe, som fortjent har oppnådd status som kjent i offentligheten fordi han har jobbet vettet av seg, vært original og selvstendig, ikke sett seg verken til høyre eller venstre, men kun stått i sin egen merkverdige storm, en mann som fortjener å få sånne sleivete merkelapper hektet på seg?
Kom igjen, sjef. Nå er det på tide å være litt raus her. Man kan mene det man vil om bøkene til forfatterne. Det er en fair sak. Sånn har vi det alle. Jeg mener Erlend Loe gnistrer av idiosynkratisk originalitet, og er en av våre aller beste. Men uansett om man er uenig i det: Også forfattere fortjener å bli behandlet som skikkelige folk, og man trenger vel ikke hovedfag i noe som helst for å skjønne at å bli kjent i offentligheten er et hardt arbeid som tar mer enn det gir :)
Endelig kom min første egenproduksjon også inn her. Jeg lover, det skal ikke bli lenge til neste lydbok er klar for butikkene...
Jeg oppdaterte bokdatabasen vår tidligere i dag :-)
Har du gitt ut denne eller produsert?
7.0, men det skjer også i 6 (som jeg har på en annen jobbmaskin, der ser forøvrig sidene helt koko ut også, med bilder oppå hverandre osv, men det er vel snart ingen som bruker IE6 frivillig, så det er vel ikke så farlig).
Urgh - 7.0 må vi få det til å virke i. Jeg klarer å gjenskape problemet nå, det er iallefall bra.
Har også problemer med nedtrekksboksene for hylle. De klarer bare å lagre info av og til.
Oioi. Det ser jeg.
Er det Java-basert, forresten? I så fall kan det være javaversjonen som er problemet, for det får jeg heller ikke gjort videre med på jobb.
Ikke javabasert, men indirekte javascriptbasert. Når man lager et nytt valg i en valgmeny i safari, opera eller firefox som jeg bruker selv, så utløser dette en såkalt change-begivenhet i nettleservinduet. Vi lytter etter en slik "change", og når vi får en sender vi skjemaet inn i bakgrunnen og skifter hylle.
Jeg ser nå at "change"-handlingen i internet explorer ikke utløses før du først har endret skjemavalget og deretter har trykket et annet sted på skjermen.
Dermed virker dette tilsynelatende "av og til".
Hmm hvordan får jeg fikset dette, mon tro?
Ting som er gjort:
Fikset en feilmelding som kunne oppstå om man forsøkte å legge en bok til boksamlingen flere ganger på rad i rask rekkefølge
Fikset en feilmelding som kunne oppstå om man forsøkte å følge en bruker flere ganger på rad i rask rekkefølge
Bokhyllenavn kan ikke lengre starte eller slutte med ett eller flere mellomrom.
Bokhyllenavn kan ikke lengre inneholde mer enn ett mellomrom mellom andre tegn.
Enkelte eksisterende bokhyllenavn er endret - innledende og avsluttende mellomrom er fjernet. Hvis bokhyllenavnet inneholdt flere mellomrom på rad er disse nå byttet ut med ett.
Doble navigeringsmenyer på listevisninger er fjernet.
På bokdetaljsidene oppgis det nå hvor mange terningkast en bok har mottatt.
Vi har fått en ny liste: Bokhyller. Den viser en komplett liste over bokhyllene vi har opprettet og bøkene i dem.
Utdyping av ønsket: Bøker sortert på sist lest, alle uten angitt lesedato sist i lista.
Jeg noterer ønsket og tenker litt på saken :-)
Har ett problem just nu at jeg havner på bokas side hvis jeg legger inn lesedato, men det er mulig det er IE (sitter på jobb med gammel versjon)
Oi - dette er jeg svært interessert i. Kan du fortelle meg versjonsnummeret på din IE? (Jeg håper inderlig det er 6.0, som jeg ikke har håp om å klare å støtte)
Det var et veldig bra intervju med Cormac McCarthy i Wall Street Journal i forrige uke: Hollywood's Favorite Cowboy.
Jeg smilte av denne ordvekslingen når de snakker om det å besøke et filmsett:
WSJ: But is there something compelling about the collaborative process compared to the solitary job of writing?
CM: Yes, it would compel you to avoid it at all costs.
Skulle gjerne kunne sortert bøkene i hylla mi på "sist lest". Kan ikke se at det går an nå?
Dette har en naturlig årsak. Som regel vet vi ikke når en bok er lest.
Det går an å legge inn lesetidspunkt for en bok, men det er ikke så mange som gjør akkurat dette.
Vi vet når en bok blir markert som "lest", men vi vet ikke når den egentlig ble lest.
Og "neste bok"/"forrige bok" knapper hadde vært praktisk når man jobber med å legge inn mange på en gang...
Dette er et godt forslag.
Utfordringen her er at vi støter på et nærmest filosofisk problem - hvem er vi, hvor befinner vi oss, og hvor skal vi hen? :-)
Hvis jeg for eksempel står inne i "ønsker meg"-lista, klikker meg inn på en bok - hvor skal neste-knappen føre til, og hvor skal forrige-knappen gå? (Dette er ikke et retorisk spørsmål selv om det høres slik ut)
Jeg tipser for sikkerhets skyld om http://bokelskere.no/organiser_boksamling/ som er kjekk når man skal lagre informasjon om flere bøker på en gang.
Du har forresten et utrolig kult brukernavn!
Det burde vært strenge straffer for grønnkoking av egg, grr.
Som en fotnote ser jeg at Microsofts Nathan Myrvold holder på med en bok som skal overgå denne - en foreløpig 1500 siders høyteknologisk matbibel.
Her er en lenke til en New York Times -artikkel i forgårs: After Microsoft, Bringing a High-Tech Eye to Professional Kitchens
Ah - så bra du nevnte gourmetkokk-krimmen! Jeg legger den i ønskelista.
Men kjære Gert Nygårdshaug - er det nødvendig å være sur på Tore Renberg fordi om han skriver om Jarle Klepp og ikke naturvitenskap og klimakrise?
Burde ikke Gert skrive om hjerte/kar-sykdommer, kreft, AIDS, diaré og malaria hvis man skal begynne på toppen av lista over ting som trenger vårt fokus her i verden?
Veldig bra at du stiller Stian litt til ansvar her! :-)
Men jeg ble veldig spent på hva dette fakturaunderlaget var. Er det en ren bot for å skrive en altfor lettvint bokanmeldelse?