Hæ? Håper dette er ironi!?
Takk, skriver forslagene på noen små lapper og trekker ut søkeordet for neste bok jeg skal lese.
Flere forslag mottas med takk!
Via Twitter og Facebook har jeg spurt venner og kjente om et stikkord/søkeord som jeg plotte inn i søkemotoren til Bokhylla.no
Så langt har jeg fått disse stikkordene: "sko" og "epilepsianfall".
Kanskje dere har noen søkeord til meg? Det jeg velger av stikkord blir det jeg kommer til å søke opp og lese det første som dukker opp som resultat.
Så, på en sen bokfredag, hva skal jeg lese av skjønnlitteratur?
Opptegnelser fra en kjellerbolig. Mitt 30 år gamle papirleksikon sier denne kom ut i 1864. Noen som finner det på google? Så gi med URL-en (uniform resource locator)!
Skriver fra kjellerdypet. Denne må jeg lese!
Akkurat passe magisk. Akkurat passe surrealistisk. Servert i en leken, presis språkdrakt. Amen.
Kaster aldri bøker. Det er et prinsipp. De jeg ikke vil ha i bokhylla selger jeg på Vestkanttorget i Oslo. 3 dårlige bøker og vips, så har jeg nok til en kroneis.
Gleder meg til Journal 64! Venter bare på pocket-utgaven. Slike gode krimbøker går på sirkulasjon i familien og da venter jeg like gjerne til den seneste utgaven kan anskaffes for en hundrelapp. :)
jeg var heldig ved to ulike steder i oslo. i krsand er søpla mer privat...
har funnet mye bra i papirsøpla, det jeg ikke selv vil ha gir jeg til Maritastiftelsen, Fretex etc.
Kanskje den mest spennende krimboka jeg har lest. Det er sjelden jeg leser med hjertebank.
Det blir nok aldri komplette forfatterskap, men jeg liker å holde meg til de forfatterne som skriver slik at jeg kjenner meg igjen og de jeg synes skriver godt. Det går i bølger dette med lesing. For tiden leser jeg mindre enn hva jeg gjorde for et par år siden. Nå går det stort sett i krim når jeg er på reise.
Jeg går nok også glipp av mye, men det å skulle lese alt som man "bør" lese er jo i utgangspunktet et umulig prosjekt. Det utkommer ca. 1000 nye skjønnlitterære bøker på norsk hvert år. Av dem mange oversettelser. Og om man tenker seg at man i ivrige perioder leser en bok hver uke, så kommer man altså på etterskudd med 950 bøker i året. Deichmanske bibliotek inneholder mye av det som er lesverdig, til sammen omtrent 1,5 millioner bøker. Man kan miste pusten av mindre. Dersom man har ambisjoner om å få med seg det meste. :)
Jeg holder meg ofte til et fåtall forfattere av gangen, for å bli skikkelig kjent med dem. Og da er det forfattere jeg synes skriver godt. Hver gang jeg skal prøve meg på et nytt forfatterskap må det være en spesiell grunn til det, enten en strålende bokanmeldelse, en anbefaling her på bokelskere eller en uforklarlig nysgjerrighet. Et møte med en ny forfatter er som å åpne en dør til et nytt litterært rom. Det kan gi en pirrende, ja nesten skremmende følelse. Det hender selvsagt at rommet man trer inn i virker fremmed, at man ikke liker inventaret eller at det rett og slett er kjedelig der. Da er det bare å gå ut igjen og å prøve en annen dør.
Å oversette en oversettelse blir som å leke hviskeleken. Har den på svensk til en gang jeg skal ha en murstein å lese.
I likhet med forfatter Thorvald Steen må jeg vel si Robin Hood. Barndomshelt som fortsatt henger ved enda jeg er i midten av trettiårene.
den som slår kan ikke samtidig være den som trøster
For å få det til, må jeg spore opp en nettadresse der søkeparametere dukker opp i URL'en.
F.eks slik: http://www.google.com/#q=pixley+mapogo
Eller slik: http://80.239.107.245/mikromarc/wsHitList.Asp?sString=TI=pixley+mapogo
Hvis du kan finne en slik lenke som fører til Bjerkreim bibliotek, kan jeg legge det til!
Jeg råder deg til å begynne med bok nummer 1 i det jeg kaller Knausgårds trilogi; 1. Ute av verden, 2. En tid for alt og 3. Min kamp 1-6.
Har kommet halvvegs i boka. Dette er jo aldeles forrykende morsomt og herlig lite selvhøytidelig. Gleder meg til å lese resten.
Jeg har lest noen oppblåste baksidetekster i mitt liv, men denne tar kaka og resten av dessertbordet. Så ekstremt langt over toppen pompøst ordgyteri at jeg blir sittende å hånflire:
"I denne boka deler to av våre største kokkehelter, Tom Victor Gausdal og Ole Martin Alfsen, generøst av sine erfaringer..."
"Dette er boka som gir deg alle de beste tipsene - sammen med motet til å smake deg frem og kunnskapene til å ta de riktige valgene underveis."
"Det er bokas sentrale poeng at det ikke hjelper med verdens fjongeste oppskrift eller polets dyreste vin om situasjonen krever justeringer og du ikke føler deg trygg nok til å ta de nødvendige grepene for å få det hele til å stemme."