Sam Vimes er en av mine favorittdetektiver, om jeg kan si det sånn. En utmerket Discworldbok og en like utmerket krimroman. Denne gangen med vampyrer, dverger, varulver og Igorer i fleng.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Min personlige favoritt er Jenny, men Kristin Lavransdatter er ikke så verst ...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt å høre at jeg ikke er den eneste som gjør sånt. Og siden jeg ikke har vært i en bokhandel i dag, så vet jeg at det ikke var meg du snakket med! Jeg leser alltid slutten før jeg kjøper en bok. Jeg bruker god tid, leser gjerne første kapittel, blar innimellom for å få et inntrykk av språk og driv, og sjekker til slutt slutten før jeg eventuelt kjøper boken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tror nok likhetene er meget bevisst markedsføring. Og det er mer synd på Charlie Harper enn Charlie Sheen. Blant annet tror jeg ikke mammaen hans er så slem ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg skal ikke gi deg fordommer før du leser den (det står hva jeg synes i en annen tråd om Stormfulle høyder ...). Elizabeth Gaskell (1810-65) har skrevet North and South, den har jeg riktignok bare sett som TV-serie, men boken står høyt på ønskelisten. Hun skrev også Cranford, som jeg også bare har sett som TV-serie (huffda). Og hun skrev den første biografien om Charlotte Bronte. Jeg regner med at du har lest Jane Austen?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Morsomt at du likte Jane Eyre! Spent på hva du vil synes om Stormfulle høyder. Ikke en favoritt hos meg ... Filmen om Jane Eyre var vakker og anbefales, selv om jeg er fortsatt er mest glad i den siste BBC-versjonen med Toby Smith.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dean Koontz Lightening er en bok om tidsreiser, med en original twist som jeg likte svært godt.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

He, he. Jeg skulle gjerne ha sett din versjon. Sikkert bedre enn det de kommer frem til. Poor Charlie ...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hermann er ingeniør, vitenskapsmann om du vil. Han skal godkjenne noen tegninger for meg og jeg kan ikke vente til de kommer hit. Hvis de prøver å bløffe må vi vite det på stedet. Mer enn det akter jeg ikke å fortelle deg. Molly ble nysgjerrig. Det måtte være noen usannsynlig interessante tegninger for å rettferdiggjøre å sende en som "Hermann" til Tyskland. Singh og Normann: Svastikaens skygge

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Da jeg var yngre, identifiserte jeg meg voldsomt med Alberte i Cora Sandels bøker, og til en viss grad med Jane Eyre. Hadde nok sammenheng med den ensomme sjel ... noe dramatisk har man lov til å være som tenåring. Nå tror jeg heller jeg er nærmere Esmeralda Weatherwax i Terry Pratchetts heksebøker. Hun er i hvert fall et ideal!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Absolutt Jane Eyre, spør du meg. Min absolutt favorittroman siden første gang jeg leste den. Dorian Gray er liksom ikke det samme ... god tur!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

En av mine favorittbøker var Hild Henriksens Vestover til østen, som vel var den eneste boken som handlet om en kvinnelig telegrafist "gnista" på reise i verden. Midt i blinken for meg som var sjømannsbarn.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Mange perler blant disse bøkene, jeg hadde også en haug av dem liggende på rommet mitt i oppveksten. GGG hadde også mange fine bøker, kan jeg huske.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

God årgang. Jeg glemte denne boken på kinoen i helgen, like etter at jeg kjøpte den, så gleden over å ha fått den tilbake kan nok ha farget leseopplevelsen. Men jeg er stor fan av Nora Roberts, og denne var bra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bøker som The Guernsey literary and potato peel society (er oversatt til norsk), og Joanne Harris' bøker som Sjokolade, Blackberry vine, blir jeg alltid glad av å lese.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt spørsmål. Hm. Albertebøkene av Cora Sandel, Jane Eyre av Charlotte Bronte, Mio min Mio av Astrid Lindgren, Shikastaserien av Doris Lessing og (puh)The Stand av Stephen King. Bøker som har gjort inntrykk på meg på forskjellige tidspunkt i livet, og som jeg fortsatt leser om igjen med stor glede.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du har fått fine svar her allerede, så jeg skal ikke gjenta for mye av det. Jeg synes det er imponerende at du allerede har et ferdig manus. Husk at Christopher Paolini skrev Eragon da han var 15, så alder er ikke noe å bry seg om. Send inn manuset til vurdering. Nå vet jeg ikke hva slags manus du har, men sjekk på forlagsenes sider hvilken redaktør som leser din type bøker dvs, er det en ungdomsbok, så send den til redaktøren for barne-og ungdomsreadaksjonen. Et kort følgebrev holder lenge. Det kan jo hende at manuset ditt er helt topp og at det første forlaget du sender til vil utgi den (det har skjedd før, så hvorfor ikke?), men jeg vil gjerne si noe om avslag og kritikk. Avslag på manus er en del av det å være forfatter. Det er uhyre viktig å ikke miste motet hvis et forlag sier nei. Send det inn til neste forlag, og fortsett med det. Noen vil sende standard avslag, andre vil gi deg en vurdering av manuset. Kritikk er en del av skrivingen, det er den som gjør at du blir en bedre forfatter. Den er ikke personlig ment fra redaktørens side, tvertimot så gis kritikken med utgangspunkt i at redaktøren synes manuset er så bra at det fortjener en skikkelig vurdering. Skriv om og send inn igjen. Du har jo tydeligvis vilje og disiplin til å skrive et så langt manus, og da regner jeg med at viljen til å få det utgitt også er der. Lykke til - og hold oss oppdatert om hvordan det går!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Aschehoug, Cappelen Damm, Gyldendal, Tiden, og Schibsted er de største, men det finnes også mindre. Ta en titt på nettsidene deres - der har de som regel et sted hvor det står hva nye forfattere skal gjøre for å sende inn. Det går også an å sende dem en mail først for å høre om sjangeren er av interesse. De er alle interesserte i nye ting, uansett sjanger. Du sier ikke noe om hvilken aldersgruppe han henvender seg til? Men skriver han på sin tredje bok, så er det på tide å få profesjonell tilbakemelding. Skriv et følgebrev om hva bøkene handler om, og send inn. Det er også en ide å ta en titt i nærmeste bokhandel, eller i en av nettbokhandlerne for å se om noen av forlagene har lignende bøker, og så sende inn til det forlaget. Men uansett - send det inn! Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den har jeg lest og kan absolutt anbefale den. Ser at Odd Thomas bøkene hans er anbefalt, men han har også mye annet som er bra. (Jeg har lest det meste...). Det hyggelige er jo at hvis du liker en av bøkene hans, har han utrolig mange å velge mellom. Fordi han er så produktiv, kan det selvsagt variere, men han har bare blitt bedre og bedre med årene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Er boken virkelig god, stanser jeg ikke før jeg har lest den ferdig. (Jeg har gått på lyktestolper på grunn av denne vanen). Er det en bok som gjør inntrykk, leser jeg den gjerne om igjen flere ganger, og da noe langsommere.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Beathe SolbergLeseberta_23PiippokattaIna Elisabeth Bøgh VigreHilde H HelsethKarina HillestadTalmaPrunellaElisabeth SveeAnne-Stine Ruud HusevågKarin BergBård StøreTrygve JakobsenG LIngeborg GCamillaBenedikteJohn LarsenBjørg Marit TinholtTone Maria JonassenlillianerFrøydis H. ÅgedalToveTine SundalJarmo LarsenAnn-ElinMathildeChristineLars MæhlumMartine GulbrandsenIngunnJTorHilde AaBjørg L.RonnyStig TKaren PatriciaPer LundLene AndresenBente Nogva