Eg byrja å lesa denne boka idag, og den er kjempebra. Den skildrar med humor og fakta korleis verda går fortare og fortare; frå ankomsten av klokka og maskinar som effektiviserer tida, og framover til idag når me har så mange planar at me knapt får tid til å kosa oss med ferien eingong. Satsar på eit rikare og meir produktivt liv ved å læra å leva "slow". Det langsomme er i det langeløp betre, og får deg raskare der du vil!
For en nydelig bok! Eva Arctanders mor dør i barsel, og dermed blir det bare henne og faren igjen. Evas kropp er dekket av masse hår som aldri forsvinner, på tross av mange forsøk og undersøkelser av fagfolk. Omgivelsene rundt henne synes den lille piken både er ekkel og skremmende, og hun blir utstøtt. Faren synes den negative oppmerksomheten er vanskelig og ubehagelig, og holder Eva innendørs og skjult til de grader han kan. Eva vokser opp til å bli en intelligent og flink jente, som er veldig klar over sin annerledeshet. Hun synes det er vondt å være så ulik andre barn, samtidig som hun er klar over at hun ikke kjenner til hvordan det er å være "normal". Hun synes også det er vondt å være så mye innesperret, og bruker mye tid på å spionere på verden utenfor.
Jeg synes Erik Fosnes Hansen har skrevet en helt nydelig historie, med et fantastisk språk. Til tider kan det bli litt tungt, og jeg tok ikke helt poenget med noen av kapitlene (elsker når bøker har kapitler med navn, det er så sjelden!). Men stort sett elsket jeg alt jeg leste. Evas historie er veldig sår, det er hjerteskjærende å lese hvordan hun føler seg utstøtt og annerledes, og jeg følte sånn for å ta henne til meg og passe på henne. Kan hende historien gikk sånn inn på meg fordi jeg både var høygravid og i barsel når jeg leste denne boka, for jeg synes det var så utrolig vondt å lese om en slik ulykkelig barndom. Jeg tror mange kan oppfatte Løvekvinnen som en kjedelig bok fordi det ikke er så mye action i boka. Det er ingen soleklare høydepunkt, Eva bare lever og vi følger henne mens hun gjør det. Men så lever hun heller ikke et normalt liv, og jeg synes det er spennende. Fosnes Hansen skriver på en måte som gjør at jeg blir hekta; det er lett å lese og samtidig veldig vakkert. Jeg synes han får veldig godt frem sinnsstemningen i Eva, slik at jeg forstår hvordan hun føler seg og får sympati med henne.
Dette er en vakker og sår bok som jeg absolutt kan anbefale videre.
Look at any pregnant woman: You think that she's crossing the street or that she's working or even that she's talking to you. Wrong. She's thinking about her baby. She'll never admit it but not one minute goes by in those nine months that she's not thinking about her baby.
Denne boken regnes som en av de store klassikere innen fagfeltet strategi og taktikk. Den kom første gang ut i 1831, ett år etterhans død. Selv om den er skrevet under helt andre historiske og teknologiske forhled, så inneholder den mye tidløs fagkunnskap om strategi, taktikk og det å lede på en redelig måte.
Er det sant? Har du ikke fått bokgaven din? Skal sjekke ut dette så fort som mulig!
Fred
Dette er boka for dem som arbeider med rekruttering og har behov for å bruke tester i rekrutteringsprosesser.
Gir en god innføring i psykologiske tester som brukes i arbeidslivet i Norge. Boka inneholder også en faglig vurdering av de viktigste tester i det norske marked.
Zen oppstod i Kina i det sjette århundre, som en fusjon mellom indisk buddhisme og kinesisk taoisme. Denne lille boken, 10x10x3 cm, inneholder ”smakebiter av måter å se verden på for dem som ser med åpne øyne og ikke ser med øyne som er blitt støle av rutine”.
Tittelen holder nesten det den lover. ”Tenker man lenge på å gjøre noe blir det ofte ugjort”, ”Handling er eneste vei til kunnskap” og ”Den som venter på mulighetene kaster bort tiden” er eksempler på tidløse og gode råd for ledere.
1540 aforismer av til dels høy kvalitet. Lov i arbeidslive: ”Den som gjør mest, skal gjøre mer”. ”Det er umenneskelig å være nøytral”. ”I dag er vi så frie at vi blir ufrie” er tre eksempler. Det er som oftest dobbelt bunn i gode aforismer. Koksvik er psykolog og bruker sin kunnskap i mange av aforismene. En rik kilde for å hente ”krydder” til foredrag og artikler.
Paul har gitt ut flere bøker i samme sjanger, for eksempel Livsglød og Livsvalg. Disse bøkene har et lite dikt eller visdomsord og en akvarell på hver side. Inspirerende ord, vakre bilder – en ypperlig gavebok!
Boken inneholder en syntese av hva Krishnamurti har å si om menneskets problemer og evige spørsmål. Han oppfordrer oss til å tenke selv og frigjøre oss fra autoriteter og konvensjoner. Her er virkelig inspirasjon å hente for den som ønsker å øke sin selverkjennelse. Krishnamurti regnes som en av verdens største læremester på 1900-tallet.
Trond Gabrielsen er en forfatter få vet om - dessverre!
Temaet for boken er kanskje det vesentligste og vanskeligste som eksisterer: Hvordan skal vi leve? Humanisten Gabrielsen tar oss med på en reise opp gjennom historien hvor ulike svar på dette spørsmål er gitt. Dette er en bok (og forfatter) som dessverre alt for få kjenner til.
Dette er en fabel eller eventyr om en måke som vil utvikle sine evner til å fly til det ytterste. Dette koster han dyrt. Han blir annerledes enn de andre, og blir utstøtt av flokken. Men han holder ut og overskrider til slutt denne verdens Jantelov og hindringer. Målet nås! En klassiker alle leder bør ha lest.
Dette er en samling aforismer om hvordan man skal oppføre seg for å oppnå anerkjennelse. Det handler om sammenhengen mellom den god smak, det gode liv, og hvordan et klokt menneske går fram for å innhente kunnskap, foreta vurderinger og for å handle.
Jakob er en ydmyk mann som lever et enkelt liv, men har en dyp livsvisdom. Han gir ikke alltid svar, men hans spørsmål hjelper ofte andre til å finne egne svar.
”Det vesentlige ved lykken er ikke rikdom og nytelse, men aktivitet, den frie utfoldelse av evner, samt vennskap med gode mennesker,” hevdet Aristoteles. Hvis du plasserer kilden til lykke i noe som ligger utenfor din kontroll, vil jakten på lykke kunne bli et fortvilet prosjekt. Du kan ikke styre alt som skjer, men du kan styre måten du forholder deg til det på. Utfordringen er ikke å forsøke å leve opp til absolutt alle krav du møter. Utfordringen er å leve opp til sine egne iboende muligheter. Lykken dreier seg i stor grad om å bli det vi kan være. Hemmeligheten med lykke er å finne mening i livet slik det er. Disse påstandene begrunnes gjennom boka på en overbevisende måte og understøttes av treffende uttalelser fra filosofer, psykologer, forfattere og av forskningsresultater og statistikk. Hamsun uttalte: ”Lykkelig? Neida! Om lykken kom så ville jeg bare se lenge på den og stirre på den, så ukjent ville den være. Nei, men det er naturligvis småstunder som er litt bedre enn andre stunder.” Ved å lese denne boken vi du garantert kunne øke antall ”småstunder”. Du får naturligvis ingen magisk resept på lykke, men mange gode innspill til å gjøre din hverdag litt bedre, litt enklere og kanskje dermed litt lykkeligere.
Det gis en enkel og grei innføring i det filosofiske grunnlaget for etikk og moral i arbeidslivet. Etiske dilemmaer ledere kan komme opp i vies spesiell oppmerksomhet. Et dilemma er en situasjon hvor det finnes tungtveiende grunner som taler til fordel for minst to av handlingsalternativene. Til hjelp i arbeidet med å sortere og reflektere seg gjennom alternativene presenteres en nyttig sjekkliste:
JUS Er det lovlig? IDENTITET Er det i samsvar med verdiene våre? MORAL Er det riktig? OMDØMME Beholder vi vår troverdighet? ØKONOMI Lønner det seg? ETIKK Lar det seg begrunne? (Tåler det offentlighetens lys?)
Det er et menneskelig trekk å være blind for viktige aspekter ved sine egne valg og handlemåter. Selv om ens egen oppfatning er ”plettfri”, ser man ikke at det vil kunne oppfattes negativt eller uetisk av omverden. Vi er så konsentrert på vår egen oppfatning at vi ikke ser hvordan andre kan se saken. Slike problemer (for eksempel habilitet) belyses på en instruktiv måte i boka. Boka er velsignet fri for ”pekefingre” og moralisering. Framstillingen er nøktern og balansert. ”Den gylne middelvei” anbefales som den mest farbare vei når det gjelde behandling av etiske spørsmål.
Dette er en meget god bok! Gjennom å bruke seg selv som eksempel får vi en solid innføring i Jungs typeteori. Han gjennomgår også den historiske utviklingen av personlighetspsykologi og testteori. Han har en meget kritisk tilnærning til de fleste ”allment aksepterte sannheter”. Men på den annen side er han likevel positiv til bruk av det han kritiserer. ”Jeg protesterer for all verden men blir villig med på ferden". Moxnes skriver godt. Det er forfriskende å lese en bok innen ledelseslitteraturen som mer stiller spørsmål enn kommer med enkle oppskrifter og ”quick-fix” løsninger.
Både moren til Isabel, Katharine, og Isabel prøvde seg også som skjønnlitterære forfattere. Katharine slapp ikke gjennom nåleøyet, men Isabel slo gjennom med en kriminalromanen "Murder yet to come" i 1929. For denne vant hun også vant pris. Den andre hun skrev kom ut i 1934. Hun fikk også antatt og oppført to skuespill. Dette er vel de eneste kriminalromaner hvor typologi til en viss grad inngår i karakterene til aktørene.