Det er nesten alltid mengdetrening som skal til for å oppnå gode resultater.
Jeg håper du også kommer til å like boka. Når du har lest hele boka, kan du jo lese resten av omtalen min. Har du kommentarer til den, setter jeg pris på å få høre.
Jeg gir også bort Amalie Skram.
Mens jeg holdt på, kom naboens fire år gamle datter på besøk og lurte på hva jeg holdt på med? Jeg fortalte at jeg lette etter stjernestøv, og hun ble henrykt. Om bare vi voksne kunne være like fordomsfrie og kjappe i oppfattelsen. Med alderen har vi en tendens til å tro at vi har sett alt, gjort alt og at vi kan alt. Denne tankegangen sløver årvåkenheten og kan snyte oss selv for små, viktige detaljer i tilværelsen.
"Stjernejeger" av Jon Larsen, en bok jeg er blitt anbefalt å lese. Forfatteren er jazzmusiker og forsker, og en dag for 11 år siden fant han tilfeldigvis et mystisk sandkorn på hagebordet sitt. Han undret seg over hvor det kom fra, og fikk mistanke om at han hadde funnet stjernestøv fra verdensrommet. Dette funnet medførte at Larsen i de kommende årene reiste rundt både innen - og utenlands og samlet prøver av støvpartikler som muligens stammet fra verdensrommet. Typisk nok blir Larsens forskningsfunn møtt med skepsis i starten, men dette endrer seg. Funnene til Larsen reiste nye spørsmål mht oppfatningen av bl.a hvordan livet på jorden har oppstått.
God helg til alle :)
Det er ingen hemmelighet at enkelte musikere på turne iblant døyver hjemlengselen med kjemiske substanser som kan føre til krabbing i veibanen.
Det er ikke alt som finnes i et bibliotek, på nettet eller som det i det hele tatt finnes svar på. I så måte er kunst og forskning to sider av samme sak. Så snart man beveger seg utenfor en opptråkket løype, må man forsøke å finne veien på egen hånd. Bruke sanseapparatet og stole på empirien.
Stikk i strid med allminnelig oppfatning er det fortsatt hvite områder på kartet. Steder der forskernes måleinstrumenter ennå ikke har sondert. Vi mennesker tenker fjernest alt er oppdaget og oppfunnet, men det er naturligvis ikke sant. En oppdagelse kan til overmål befinne seg rett foran øynene våre. Kun kamuflert av vår egen vanetenkning.
Er ingen her inne interessert i dem? Da gir jeg dem til Fretex.
Mye skrik og lite ull
Etter min mening var dette bortkasta tid. Et rotete og kjedelig plott som ikke henger ordentlig sammen. Alt for mange en-dimensjonale og uinteressante karakterer. Når jeg heller ikke likte tonen, humoren og språket til Daniel Cole ble denne oppskrytte boka en stor skuffelse. Leste den ferdig kun av prinsipp.
Jeg er ikke sikker på om jeg har alle bøkene til disse forfatterne. Falkberget har jeg for eksempel 15 bøker av.
For å få plass til bøker har jeg tenkt å gi bort noen bøker. Den som får dem må komme å hente dem selv.
Bøkene er følgende:
Samlede verker av Knut Hamsun, samlede verker av Garborg, samlede verker av Duun, samlede verker av Falkberget, samlede verker av Undset, Verdenslitteraturen og "Tusen og en natt".
De dagene da vi fører flokken tilbake opp på fjellbeitet, er de beste øyeblikkene i livet for meg. Ingenting er som den følelsen av frihet og plass du får når du jobber med flokken og hundene oppe i fjellene. Der slipper jeg unna alt det meningsløse som prøver å fortære meg der nede.. Livet får en mening, en jordnær, sanselig mening.
Fjøset er som en kombinert barselavdeling og et akuttmottak.
Å se til en saueflokk eller fore kveget føles som det mest naturlige å gjøre på bursdagen til en som ble født i en stall blant gjetere i et fjernt land.
Dyr kan dø om du ikke gidder.
Sauebønder er ikke dumme i hodet. Vi er bare på et annet spor.