Hva: Bok & Bolle presenterer: Tutomaten - En dukkeforestilling av Teater Joker. Hvor: Cappelen Damm, Akersgata 47/49, Oslo Når: Lørdag 26. mars kl. 13.00 - 14.00 For hvem: Barn i alle aldre Dagens bonus: Bolle
Mer om arrangementet: huvenes.no
For all del, ikke tro alt du leser. Særlig ikke når Dan Brown er forfatteren.
Gleder meg til å lese den nye oversettelsen av denne klassikeren!
Hjort er en av de mest undervurderte forfatteren i Norge. Har begynt å lese henne igjen etter at jeg blei lei av sexbøkene hennes for tjue år siden. Oppdaga at hun tydeligvis gikk like lei. dette er ei bok om det eskistensielt vanskeligste spørsmålet for den vestlige middelklassen. Hvordan være menneske i vår tid, hvordan være menneske i en verden der privilegiene dine følger deg inn i kjærligheten og inn i senga. Kan man velge det bort? Kan man luke øynene? Kan man se seg sjøl utenfra og la det stå til? Og så er det ei bok om skam. Skam og heminger, å velge ikke kommunikasjon framfor de beskjedene man frykter. Hjorts kvinner skulle vært gift med solstads menn. De kunne ikke blitt ensommere enn de er aleine i alle fall.
Løp og kjøp, løp og lån, løp og les. I alle fall, bare få den lest. verdt å vente på. Den er skrevet i 65 tror jeg, men likner på det han skriver 40 år seinere. Han er rett og slett veldig konsistent.
Leste boka på ny nå. Dette må være en av Solstads aller beste bøker. I alle fall om det å bli berørt, rysta, få vondt inni seg er et kjennetegn på hva som skjer med deg når du leser gode bøker. Singer er nesten som meg, som mange jeg kjenner, han har en sterk skamfølelse, han lider under det å se seg selv utenfra, og ikke leve opp til sin egen forventning. Men så tar Solstad det bare litt lenger enn det vi andre opplever det som, og vi får en mann som målbevist skaper sin egen ensomhet, som ikke evner å være den han vil være, og dermed velger å ville være ingen, og til slutt klarer det. Han er i slekt med alle Solstads nittitallskarakterer, ELias Rukla, Bjørn Hansen, professor Andersen. Kanskje aller mest med Bjørn Hansen. I nabobyene Notodenne og Kongsberg bor det to menn som har det til felles at de ikke evner å snakke, ikke å kommunisere med sin omverden. Den ene er skuffet, eller oppgitt over verden, den andre over seg selv. Men sette ord på det, kommunisere det med andre kan de ikke. Istedet lar de seg lure av sin indre dialog til et punkt hvor de tror at verden ser dem slik de ser seg sjøl.
Singer opplever til slutt glede over at han kan bli sukka over av sin stedatter, gjennom å være årsak til dette sukket hun gjør framfor sine jevnaldrende venninere føler han at han har en funksjon for henne, og det gir ham et øyeblikks glede. Tristere blir det ikke, men heller ikke mye bedre.
Anmeldelse av boka på huvenes.no
Takk for ditt bidrag! Det var stas å få en ny gjesteblogger.
husker at jeg takket nei til gratis leseeksemplar på den norske utgaven da jeg jobbet i bokhandel. fikk litt pepper for det av de andre på jobben. da sa jeg at enten så leser man den på svensk eller så dropper man det. har ellers et godt øye til Heinesen forlag. historien er fantastisk, men en gjendiktning er viktig for at man skal sitte igjen med samme følelse som da man leste den originale teksten. tror at den svenske teksten er å få tak i på biblioteket. hilsen "dumrian"
entreen hørtes rart ut. husker ikke på stående fot hva det stod i den svenske utgaven.
det finnes ingen offentlig liste.
Jeg begynte å skrive en liste over bøkene jeg leste i 1998 etter at jeg på en del markedsundersøkelser jeg svarte på hadde 20 leste bøker i året som max. For det meste skriver jeg kun titlen, men de seneste årene har jeg også notert nr på Harlequin og lignenede serier. Legger bøkene til under den måneden jeg ble ferdig med boka. Og når jeg husker bøker jeg har lest før listene, føyer jeg de til samlingen bare med ca år.
Noen ganger har jeg notert med blyant på førstesiden hva jeg har betalt for boka og noen ganger har jeg stemplet dem med adresse for butikken, men utover det pleie jeg ikke å skrive i dem, hvis det ikke er for å rette opp noe som står der eller kommentere noe. Når jeg var barn pleide jeg alltid å skrive navnet mitt.
går ikke kvinner i bukser? ser for meg at en knakende god tegneseriekrimroman. det kan være noe for å få fart på denne sjangeren som går på tomgang.
Hva: Slippefest for Klassikeren av Ola J. Jørgensen Hvor: Norli Universitetsgaten, Oslo Når: Torsdag 10. mars kl. 19.30 - 22.30 Hvorfor: Opplesning, mingling og lanseringsfest Hvem: Alle som har tid og lyst ?: Noe i glasset serveres
Mer info finner du på huvenes
du er ikke på jordet, med mindre du sitter rett ved et :)
Drømmenes land vant for beste krim uten å være krim. Historien i En norsk tragedie lurer seg inn i krimsjangeren uten å være det. Mamselle Iversen av Sigmund Løvåsen var den beste "krimmen" i 2009.
Jeg tenker på at etter så mange menn som har vunnet, så kanskje det er på tide å velge en kvinne.
Etter listen å dømme vil jeg tro at det enten er en kvinne som vinner eller så blir det Jan Erik Fjell.
Selv synes jeg at man kan strekke seg litt lengere og kåre En norsk tragedie av Jonny Halberg som en kriminalroman.
Mange blir lurt til å tro at Jan-Erik Fjell er debutant. Han har tidligere skrevet Pus (2009).
de bøkene som vant i 2010 ble utgitt i 2009.