Gøy med en større prosjekt som bok. Håper du får en god lesning og ha en god helg :)
Så kjekt med godt likt bok og gøy å gjenlese noe, Håper du får en god lesning og ha en god helg :)
Spennende med en kort roman av Fosse og kjekt med deling av bokbrevet. Håper du får en god lesning og ha en god helg :)
Spennende om skog, og biografi kan også være fint å lese. Håper du har god lesning og ha en god helg :)
Jeg har sett det før, da har det gjerne vært en link som sendte deg til ett eller annet sted du ikke ville være, f.eks porno-websider. Det er det ikke nå, i hvert fall ikke foreløpig.
Det er veldiig mange, merkelige registrerte i løpet av kort tid, og det hadde ikke gjort noe om admin tok en liten titt inn her av og til.
Denne uken har jeg startet å lese en annen barndom, etter jeg fullførte Fars rygg av Niels Fredrik Dahl som var en sann glede å lese. Det var en fengslende skrevet historie med utrolig godt språk og skildringer og sidene fløt godt. Nå denne helgen skal jeg lese en annen barndom av Hilde Hagerup, som har skrevet sin andre voksne roman. Liker den veldig godt, har tidligere kun lest barnebøker og ungdomsbøker av Hilde. Men synes hun godt får til å skrive for voksne også og synes det er synd at ikke mange har anmeldt denne boken. Jeg synes den er så langt veldig godt og en kan kjenne seg igjen i det som skrives om.
Hva leser du denne helgen?
Ønsker alle en god helg :)
Hva man enn velger å kalle det - vi har alle hatt glimt av væren: indre fred, stillhet, ro, en plutselig opplevelse av utvidelse og grenseløshet. Det er mange måter å nærme seg en beskrivelse av dette feltet av bevisstheten på. Et felles trekk ser ut til å være en opplevelse av å ekspandere. Man opplever plutselig seg selv som større, mer og dypere enn man gjør i vanlig bevissthetstilstand. [...]
"For å bli deg væren bevisst må du kreve bevisstheten din tilbake fra sinnet. Det er en av de aller viktigste oppgavene på din egen åndelige reise. Det vil frigjøre store mengder bevissthet som tidligere har vært fanget i nytteløse og tvangspregede tanker." Slik skriver Eckhart Tolle i boken Nuets Kraft og fortsetter:
"En svært effektiv måte å gjøre det på er ganske enkelt å ta oppmerksomheten vekk fra tankene og i stedet rette den inn i kroppen. Da vil du straks føle en væren som et usynlig energifelt som gir liv til det du opplever som din fysiske kropp."
Alle lykkelige barn ligner hverandre og trenger omtrent det samme, hvert ulykkelige barn er ulykkelig på sin måte og har sine helt egne behov som det er en diger oppgave å kartlegge og imøtekomme. Jeg har ikke alltid gjort det jeg skal. Jeg har ikke alltid lyktes i det jeg har prøvd. Det er ikke alltid jeg har prøvd.
Jeg må nok dessverre innrømme at jeg ble litt skuffet over denne, - jeg hadde jo ventet meg så mye! Etter at de to forløperne skåret topp hos meg, så ble det nok bare en femmer på denne. Etter min mening ble handlingen fra krigen for lang, og jeg kom dessverre heller ikke helt under huden på denne yngste Astrid, - det ble for mange «tekniske» fortellinger om hennes sabotørvirksomhet og for lite om henne selv. Hun kapslet seg jo på en måte inn, antagelig på grunn av skrekkopplevelsene hun hadde, - det var jo veldig naturlig, men da fikk ikke vi anledning til å føle ordentlig med henne. Men bevares, - det var helt fantastisk hvordan Mytting til slutt klarte å samle alle trådene i denne store vevnaden, - vi fikk møte både leinebrødre og tvillingsøstre og (dessverre) oppleve den forferdelige skråpånatta, - deilig!
Er helt enig, Harald. Jeg synes inndelingen har vært givende, men hvis vi er få som for eksempel ønsker å lese eldre litteratur, så kan inndelingen være et hinder. Kunne det være en forslag å dele inn i 2: Nordisk litteratur og Verdenslitteratur. To i stedet for 4, for ikke å tenke så mye på årstall. Denne gangen måtte jeg avvise et godt forslag pga årstall.
Det er blitt foreslått inndeling i sjanger. Jeg er usikker på det, men det er jo en mulighet.
Flere som vil uttale seg?
Skulle gjerne visst hva dere tenker om denne regelen:
Eldre verdenslitteratur (Ev), utgitt før 1976
Nyere nordisk litteratur (Nn), utgitt etter 1975
Nyere verdenslitteratur (Nv) utgitt etter 1975
Eldre nordisk litteratur (En), utgitt før 1976
Skal vi løse opp og heller stemme på det medlemmene forslår mer fritt?
Du er inne på noe der. Det er en berikelse å forplikte seg. Jeg er med i fysiske lesesirkler og da leser jeg bøkene uansett hva som blir valgt (har faktisk gjort det her i Lesesirkelen 2021 også). Det har gitt mange gode og overraskende leseropplevelser fordi jeg hadde ikke lest bøkene ved å velge selv. Synd når flere og flere melder pass. Husker mange gode diskusjoner tidligere, men lite av det nå. Derfor føles det litt meningsløst å. lage alle trådene av og til.
En annen ting som skiller seg fra når vi startet lesesirkelen, er at den gangen leste vi den boken som ble valgt enten vi hadde lyst eller ikke. Og ofte fikk vi mest ut av de bøkene vi hadde motstand mot. Sånn er det ikke lenger. Jeg har bare vært med på en lesesirkel utenom bokelskere, men alle var da med på å lese den boken som ble valgt. Folk har det travelt, det forstår jeg, men det brer seg en negativitet, når den ene etter den andre melder pass.
Det er bare barn som tror at man kan få alt man ønsker seg, men av og til tenker jeg at det aldri har eksistert noen barn, at ideen om å være barn bare er en illusjon. De som kan kalles for barn er bare litt mindre av størrelse, og litt lettere å føre bak lyset, de lever i fangenskap hos oss voksne, som hvilke som helst kosedyr eller husdyr. Man holder fram et lite, slitt fotografi av et lite, skimrende barn for at folk skal tro at man er god. Det gjorde jeg også, jeg følte meg som jomfru Maria når jeg var ute og trillet Valle i barnevognen i begynnelsen, da han var nyfødt. Men mennesket er verken godt eller ondt, det er som veps, en del av økosystemet.
Jeg har heller ikke noe til overs for "litteraturanalyser". Føler det ofte går over hodet på meg, og min forståelse i dag er at vi forstår det vi leser forskjellig. "Krangler" om hvem som forstår best, fikk meg til å trekke meg for noen år siden. Mener å huske at før var nysgjerrigheten/undringen i høysetet, ikke "litteraturanalyser."
Vet ikke om det er mulig å komme tilbake dit igjen, men vet at mange av de beste opplevelsene har jeg hatt sammen med dere.