Bra at du likte den. Jeg syntes den var totalt håpløs:/
Hei og takk for det. Prøver å bidra når jeg kan:) Og takk for forståelsen:) Takker også for lykkeønskningen selv om jeg ikke har noe snev av håp, men det er bare sånn jeg er. En evig pessimist:)
Kan du se koder i alt?
Kodeknekkeren Ruby Redfort er en tenåringsjente med mye fres i. Hun er smart, kreativ, oppfinnsom og vet det meste. Det finns ingenting hun ikke kan. Derfor er hun hyret som hemmelig agent i firmaet Spektrum. I tillegg til dette må hun leve sitt vanlige liv som skolejente. Hun får ikke røpe hva hun er for noe, men hun røper det bare for bestevennen Clance som aldri røper en hemmelighet, så hennes hemmelighet er trygg hos ham. Han kan hun dele alt med og de finner på mye gøy sammen, bortsett fra ham og noen til (som jeg ikke vil røpe) vet ikke en gang foreldrene hennes at hun er agent og jobber for et hemmelig firma.
Denne gang får hun beskjed om å bli flinkere til å dykke og havet blir et viktig element i boka. Folk blir nemlig kapret av sjørøvere og det går rykter om at folk hører en spesiell hvisking fra et dyr eller noe fra under vannet. Hva kan det være og hvorfor mottar ikke kystvakta nødanrop fra folk som er i fare? Ruby Redfort blir satt på saken. Kan hennes kodeferdigheter løse denne saken eller blir oppdraget for tøft, selv for henne? Det gjenstår å se ...
Ganske tidlig i fjor leste jeg forgjengeren: Ruby Redfort: Se meg inn i øynene, og selv om Ruby ikke er noen favoritt var det noe som fikk meg lyst til å lese oppfølgeren også. Konseptet er ikke noe spesielt i seg selv. Det er jo i samme sjanger som Nancy Drew, Hardy - guttene og Bobseybarna. Man vet hva man får. Det er sånn kose spenningsbøker for yngre lesere. Man tar det man får og lar seg underholde av det, hverken mer eller mindre. Selv foretrekker jeg Nancy Drew av disse, og selv om Ruby Redfort er ingen favoritt, så er hun slett ikke verst. Det jeg liker best med henne og som jeg kjenner meg selv igjen i er bruken av sarkasme. Der er hun veldig lik meg. Hun er skarp i tungen og er ikke redd for å si det hun mener. Det har jeg sansen for. Også er hun litt festlig i måten hun klarer å slippe unna med de utroligste unnskyldningene som bare hun kan komme på. Også liker jeg tonen mellom henne og kollegaen fra Spektrum, Hitch. De stiller opp for hverandre og respekterer hverandre.
Men bortsett fra det syns jeg konseptet var litt tamt. Det var ikke noe fresht eller nyskapende for min del og spenningen var heller ikke helt til å ta og føle på, men grei underholdning, ikke mer eller mindre. Man forventer ikke det store og får det heller ikke. Men av og til er det helt greit og det er en grei bok å slappe av med.
Ruby Redfort: Trekk pusten for siste gang er en sarkastisk bok med kjappe replikker og mange farer. Bortsett fra at det er en ny sak er det ikke mye annet nytt siden forgjengeren. Ruby er like vimsete, sta og altvitende, men syns denne saken hun var satt på å løse var kanskje litt kjedeligere enn hennes forrige sak. Grei underholdning, men ikke mer enn det. Yngre lesere vil nok sette større pris på denne boka og bokserien ellers, tenker jeg. Personlig foretrekker jeg nok Nancy Drew når det gjelder tenåringsdetektiver/agenter i bokformat.
Jeg leser i tre bøker "samtidig" for tiden. Stuelektyren er: I morgen er alt mørkt av Sigbjørn Mostue. Nattlektyren er: Å våge livet en gang til av Per Arne Dahl (jeg er hverken religiøs og har heller ikke troen på selvhjelpsbøker, men fikk den fra et forlag pg jeg leser det jeg får, og lesing er jo ikke det verste man kan gjøre:) Og ved siden av disse bøkene leser jeg: Too good to be true: The colossal book of urban legends av Jan Harold Brunvand.
Jeg har lest hele livet og helt fra jeg var lita har jeg ikke glemt handlingen i en eneste bok. Vet ikke hvorfor, men det har bare vært sånn. Husker til og med de som var dårlige/jeg ble skuffet over og de bøkene jeg elsket. Så ingen handling i en bok har gått i glemmeboken for min del.:)
"Cress" er den tredje boken i "The Lunar Chronicles" serien. Bøkene i serien er svært populære innenfor YA sjangeren og serien har allerede rukket å bli en bestselger. Hvis jeg skal karakterisere serien så vil si at den både er underholdende og actiondrevet. Meyer bruker først og fremst action til å drive handlingen fremover, noe som etter min mening både har sine styrker og svakheter.
Da jeg begynte å lese denne boken, var jeg svært nysgjerrig på hvordan Meyer ville håndtere alle de nye karakterene som var blitt introdusert for oss i de tidligere bøkene. Selv om Cinder er hovedkarakteren i serien, så spiller de andre karakterenes perspektiv en viktig rolle i plottet. Spesielt siden en uforutsett hendelse i begynnelsen av "Cress" finner sted som gjør at karakterene blir separert fra hverandre. Det er her denne oppfølgeren skuffer. Meyers forsøk på å presentere alle karakterenes perspektiv i de ulike kapitlene gjør boken ustrukturert og kaotisk, i ihvertfall slik jeg opplever det. Dessuten ser jeg ingen karakterutvikling og jeg får heller ikke følelsen av at jeg blir kjent med persongalleriet særlig godt. Jeg føler at hendelsene som finner sted ikke har noe annet formål enn å skape action i plottet, og det er nettopp her "Cress" kommer til kort. Forfatterens forsøk på å stadig drive plottet fremover ved hjelp av action går på bekostningen av karakterutviklingen, noe som gjorde at jeg etter kort tid begynte å miste interessen for både karakterene og historien. Jeg vil si at "Cress" er den type bok der veldig mye skjer, uten at jeg som leser får følelsen av at historien blir drevet fremover. Jeg skal helt ærlig innrømme at denne oppfølgeren kjedet meg.
Jeg vil likevel si at fans av denne serien vil like denne oppfølgeren, spesielt for de av dem som liker plott drevet av action. Helt generelt så vil jeg si at alle bøkene i serien har mer enn nok action. Karakterutvikling og bakgrunnsinformasjon er likevel seriens største svakhet, spesielt siden "The Lunar Chronicles" er en dystopi serie, der bakgrunnsinformasjon og såkalt "worldbuilding" er viktig. Verken karakterene eller den verden de lever i blir godt utforsket.
Jeg syns du skal fortsette med denne tråden selv om jeg ikke alltid er med. Er med når dagsformen tillater det:) Er så lite sosial for tiden. Er fremdeles sykmeldt og arbeidsledig og det kan jeg bli temmelig gretten av. Jeg kan ikke noe for det, men skal bidra når jeg føler for det.
På fredag ble jeg ferdig med Begravelsesriter av Hannah Kent. Og i helga begynte jeg på I morgen er alt mørkt av Sigbjørn Mostue (en fengende tittel for min del, haha), og Å våge livet en gang til av Per Arne Dahl. Og ved siden av leser jeg fremdeles i: Too good to be true: The colossal book of urban legends av Jan Harold Brunvand. Så går ikke tom for lesestoff denne helga heller.
Tror neppe at 2015 blir noe bedre. Blir nok like jævlig og fortvilende som i fjor, og året før der, og året før der osv (dere skjønner tegninga) og beklager mitt dårlige humør. Ønsker likevel både deg og dere andre godt nytt år.
Before I can live with other folks I’ve got to live with myself. The one thing that doesn’t abide by majority rule is a person’s conscience.
Akkurat ferdig med Huset mellom natt og dag, og ble skuffet. Action-film i bokform, med påslengt sci-fi teknologi.
Nå skal jeg lese ferdig Råta ^^
Måter å dø på av Zakes Mda. Den handler om en mann som jobber som profesjonell sørger i begravelser. Han kommer opprinnelig fra landsbygden, men flytter til storbyens slumstrøk og prøver å passe inn på sin egen måte. Humor, tragedie, brutal,varme, kultur, primitivt Vs. moderne. Jeg likte den ganske godt ^^
http://boknerd.blogspot.no/2014/11/the-duff-av-kody-keplinger-mini.html
Forfatter: Kody Keplinger
Først utgitt: 1. januar 2010
Forlag: Little Brown/Poppy
Språk: Engelsk
Medium: Kindle
Boken handler om 17 år gammle Bianca helg etter helg blir dradd med på ungdomsklubben i bygden. Hun liker seg ikke der og skulle helst hold seg hjemme med en god film. En av disse kveldene i klubben kommer Wesley, skolens Casanova, og kaller henne "the DUFF" - designater, ugly, fat friend. Bianca tar dette til seg og funderer på dette gjennom hele boken, hun sammenligner seg selv med alle og klarer ikke slippe tak i utrykket selv om det plager henne.
Etter hvert skjer det ting i Biancas liv som får henne til å ville flykte. Moren går fra faren og det oppstår mange problemer i familien. En kveld finner hun seg selv i å kysse Wesley, og alle følelsene forsvinner. Hun har funnet en måte å stenge alle følelsene og problemene ute. Hun forteller ingen om Wesley, eller dramaet som foregår hjemme og hemmelighetene samler seg opp. Dette skaper nye problemer med folkene rundt henne.
Boken var spennende, original og fikk meg til å tenke en del. Vi føler oss alle av og til som den stygge jenten i gjengen. Jeg følte også at det var lett å relatere til Bianca, for selv om jeg ikke hadde løpt rett i armene på skolens vakreste gutt, så har jeg også problemer med å dele og uttrykke følelsene mine til alle jeg er glad i hele tiden. Noen ganger baller det seg opp og du sitter igjen med en haug med følelser du ikke vet hva du skal gjøre med. Forholdet mellom Bianca og Wesley utviklet seg også til et solidarisk bond og jeg var glad for at de hadde hverandre gjennom boka. Jeg likte også godt at forfatteren ikke var redd for å ta opp tema som familieforhold, sex og det å ikke ha det bra med seg selv. Så alt i alt syng jeg dette var en kreativ og spennende contemporary bok.
Et lite tillegg: Det var traileren fikk meg til å ville lese boken. Da jeg bare hadde lest et fåtall av sider i boken merket jeg allerede en stor forskjell. Boken tar fatt i store problemer som å ikke vite hvem man er, å mangle selvtillit, alvorlige familieproblemer og problemer med å stole på andre. Traileren derimot var overfladisk og ekstremt amerikanisert. Den tok for seg hvordan en jente ble kalt stygg og så løper hun tilbake til gutten som kaller henne dette og ber han om å hjelpe henne bli penere. Jeg føler dette gikk i mot alt boken stod for, og ble veldig overfladisk. Så selv om filmen ser bra ut for eg selv, syns jeg det er synd om filmen blir slik som traileren fremstilte den. De har sikkert tatt bort alt av sexscenet, familieforholdene og tankene som Bianca holder for seg selv om det å være "the DUFF".
4.5 / 5
eg plukket denne opp samme kveld som jeg fullførte the DUFF. Boken handler om partyjenta Whitley som tilbringer hver sommer sammen med faren sin som lever et liv som ungkar. Dette året er derimot alt forandret, faren har anskaffet seg en helt ny familie. Og det værste av det hele, Whitley har ligget med stesønnen på fest.
Denne boken for meg ble veldig urealistisk og jeg likte veldig få av karakterene. Whitley var en partyjente som drakk i smug, gjorde seg vanskelig og og brydde seg mer om klær enn å bli del av den nye familien. Jeg hadde også medfølelse med Whitley med tanke på situasjonen hun ble satt i, og at hun generelt var i en dårlig familiesituasjon hjemme, men personligheten hennes gjorde henne vanskelig å like. Alt i alt trakk karakterene boken veldig ned for meg, samt det skjedde noe mot slutten som "snudde historien/ karakterene" på hode som ble en veldig unaturlig og urealistisk overgang i mine øyne. Skrivestilen til Kody Keplinger var fremdeles noe jeg likte ved boken, og jeg har lyst til å prøve ut flere bøker hun har skrevet. 3 av 5 stjerner
Først utgitt: 6. august 2008
Forlag: Mangschou forlag
Språk: Norsk
Medium: Innbundet
Leseeksemplar
Sammendrag:
"Jeg flykter, farer ned trappene til tross for at det ikke er noen som kan jage meg. Det er faktisk ingen. Alle er døde. Mamma er død. Pappa er død. Lillebroren min Ludvig er død. Og sannsynligvis alle andre også."
Feberen har drept familien hennes og alle på skolen og i resten av samfunnet. Hedvig forlater alt. Hun må bort. Det ligger lik i gatene, og motorveien er full av bilvrak. Hun er ensom i verden. Eller fins det noen andre der ute?"Ett sekund om gangen" er nominert til Nordisk Råds Litteraturpris for barn og ungdom.
Jeg leste denne boka for noen måneder siden og glemte i flyttestresset å skrive en anmeldelse. Hovedkarakteren Hedvig er 13 år gammel. Alle rundt henne er død og hun er nødt til å ta vare på seg selv. Hun er i fornektelse om at det hele virkelig har skjedd, men hun reiser til skolen hennes samler sammen camping utstyr og drar for å bo på en bondegård.
Det første jeg merket meg var hvor smart Hedvig var. Mye av det hun vet er almen kunnskap, men jeg tror ikke så mange 13 år gammle jenter nå hadde gjort det samme. Hun bruker kunnskap hun har om dyr og gårdsliv, leser bøker og klarer å overleve alene. Hun fornekter også at det hele har skjedd, hun er redd for å bryte ned om hun godtar at hun kan være den eneste personen igjen i verden. Følelsene hennes er realistiske og du føler deg skremt, sint og trist sammen med henne.
Selv om boken er lettlest og rask å komme gjennom så får deg virkelig til å tenke. Hva hadde du gjort om alle rundt deg falt om døde. Hadde du funnet deg et fast hjem og dyrket din egen mat. Hadde du levd på rømmen, hamstret det du kunne fra butikk til butikk og funnet mat der det var noe igjen? Og hva var det egentlig som gjorde slik at menneskene ble syke og døde.
Det er et veldig skummelt og tungt tema men jeg syns forfatteren skriver bra. Jeg tror jeg hadde likt boka ekstra godt om jeg var noen år yngre. Selv om det blir noe urealistisk da jeg ikke tror at alt hadde vært mulig for en liten jente å gjøre så er det hele skremmende å tenke på. Det og at Hedvig kan være sta og nekte å snakke om alt som har skjedd kan være noe irriterende. Unntatt dette likte jeg boken svært godt og er glad for å høre at det er blir en triologi. Hva kommer til å skje videre? Finnes det andre mennesker der ute?
http://boknerd.blogspot.no/2014/06/jellicoe-road-av-melina-marchetta.html
Forfatter: Melina Marchetta
Først utgitt: 6. august 2008
Forlag: HarperTeen
Språk: Engelsk
Medium: Paperback
Denne contamporary boken handler om søtten år gammle Taylor. 6 uker hver sommer kjemper Taylor sin skole mot "Townies" -byfolkene- og "Cadets" -militærskoleelever- om territoriet som omringer Jellicoe. Dette har vert en tradisjon i tyve år og denne sommeren er Taylor valgt ut til å lede skolen hennes. Taylor er ikke det mest populære valget som leder og hun viser lite initiativ i starten. Men etter hvert som ukene går åpner hun seg mer opp for oppgaven, og ender opp med nye venner og nye avsløringer om sitt eget liv. Samtidig som vi får høre Taylors historie får vi også høre historien om fem barn som møttes for 20 år siden ved Jellicoe Road.
Taylor har alltid følt seg alene og er redd for å åpne seg opp for andre og bli avhengige av dem. Moren forlot henne ved en 7-eleven når hun bare var et barn. Det har alltid vært en distanse mellom Hannah som tok vare på henne etter at moren forlot hun. Og Jonah Griggs forrådte henne etter at hun hadde åpnet opp til han og de var så nær ved å nå Sydney i deres rømningsforsøk. Hun blir lett frustrert å lar sinnet gå ut over andre. Utover i boken utvikler hun seg mye og i stede for å se ned på alle andre eller unnvike de begynner hun å innse hvor godt det er å ha andre i livet sitt. Hvor mye hun savner de når de blir tatt fra henne. Selv om jeg ikke alltid var enig i de valgene Taylor tok eller måten hun reagerte på er det lett å forstå seg på hvorfor hun gjør som hun gjør. Både hun og den fantastiske vennegjengen hun blir en del av er skrevet som realistiske karakterer som var lett å forelske seg i.
Den parallelle historien var også noe som fascinerte meg. Den ble presentert som manuskriptet til Hannah, og den ble ikke presentert i kronologisk men som løse kapitler og avsnitt. Til å begynne med måtte jeg sette meg ned og tenke mye over hva som skjedde og hvordan navnene passet sammen, men jo lenger inn i boken jeg kom jo mer fascinert ble jeg av deres historie. Det handlet om tre barn som mistet familien sin i en bilulykke, gutten som fant dem og en kadett som fant gjengen. De ble bestevenner og planla å holde sammen for livet. Denne historien og Taylors tar godt for seg det store temaet i livet: døden. Personer rundt dem dør, de møtes gjennom en bilulykke som førte til død og Taylor vet når hun begynner å lese manuskriptet om deres historie at en av disse kommer til å ende opp død.
Boken starter med et mysterie som sakte men sikkert blir løst igjennom boken. Du plukker opp ledetråder her og der og lærer ting samtidig som Taylor. Du får reagere for deg selv og sette ting sammen i hodet ditt men også lese om hvordan Taylor setter alt sammen og hennes reaksjoner. Man blar ivrig fremmover for å finne ut hva som skjer i Taylors liv og hvordan fortiden passer sammen med fremtiden. Men man vil også bruke lang tid og klemme til seg og holde på hvert eneste ord man leser. Det var flere steder i boken hvor jeg måtte stoppe opp for og lese setninger flere ganger fordi de var så fantastisk satt sammen. De sa så mye og passet perfekt inn. Melina Marchettas ordlegging i denne boken var fabelaktig og jeg skal så absolutt prøve meg på flere av bøkene hun har skrevet.
Da jeg startet denne boken viste jeg ikke hva jeg ga meg ut på, jeg syns det var uklart om boken var dystopisk på grunn av territoriekrigen eller om det var en contemporary bok. Selv etter å ha lest den er det vanskelig for meg å si mye om handlingen i boken og du må selv lese den og løse mysteriet for å forstå det hele. Jeg syns også plottet hørtes veldig forvirrende ut og jeg skjønte lite av den parallelle historien som tok plass i boken. Men etter hvert som jeg begynte å lese forelsket jeg meg i boken. I hvordan fortid og fremtid møtes og hvor mange temaer -som død, livet, ensomhet, familie og venner- og følelser som Marchetta tar for seg og får deg til å føle og tenke på. En absolutt fantastisk skrevet bok som nå er en av mine favoritter.
http://boknerd.blogspot.no/2014/09/isla-and-happily-ever-after-av.html
Forfatter: Stephanie Perkins
Utgitt: 14. august 2014
Forlag: Dutton
Språk: Engelsk
Medium: Kindle
Dette er tredje og siste bok i serien "Anna and the French Kiss". Serien er tre ulike contemporary historier som har en sammenheng ved at hovedpersonenes liv på en eller annen måte er knyttet.
Isla and the Happily ever after handler om Isla som går på internatskole i Paris. Hun har i årevis vært forelsket i klassekameraten Josh. Siste året i Paris blir disse to endelig kjent og Islas drømmer går i oppfyllelse. Men alt er ikke en dans på roser og forholdet til Josh og Isla blir gang på gang testet. Klarer de å holde sammen selv om det føles ut som om verden jobber i mot dem?
Isla har bare venn, en person hun har vokst opp med og alltid har gjort alt sammen med. Hun bruker det meste av fritiden sin på lekser og har vært forelsket i Josh siden de startet på samme skole. Men så begynner alt begynner å forandre seg for Isla når hun nå får seg kjæreste. Hun glemmer ting som tidsprioriteringer, det å sette av tid til vennen sin og hun havner også i trøbbel for første gang. Menneskene rundt henne mener at Josh har en negativ påvirkning på henne, men hun kjemper imot. Isla har også ganske lave meninger om seg selv, noe som hun kjemper med igjennom boken.
Handlingen tar sted i Paris, Barcelona og New York. Byen som aldri sover, "The City of Lights" og byen som er kjent for Antoni Gaudís arkitektur. Paris er som dere kanskje vet et sted jeg holder veldig nært til hjertet og jeg elsker alt som har handling her. Perkins har fantastiske beskrivelser av byen og jeg føler at jeg er der og kan se stedene når jeg leser om dem i boken. Det samme gjelder for Barcelona. New York er også beskrevet på en fantastisk måte som får det hele til å føles som et eventyr. Óg med locations som søte restauranter og The Metropolitan er det vanskelig å ikke drømme om en tur til the Big Apple.
Vi får også et innblikk i livene til hovedkarakterene i de andre bøkene i serien. Både Josh sin gamle vennegjeng og Lola og Cricket. Jeg skal ikke røpe for mye; men jeg må ærlig innrømme at jeg ikke klarte å slutte å smile fra øre til øre da jeg leste ene scenen som omhandler Anna og Etienne St Clair, som er noen av mine favoritt fiktive karakterer.
Alt i alt var dette en super bok, som fikk meg til å smile men også felle noen tårer. Isla var en karakter som var lett å relatere seg til. Blant annet ved at hun var usikker på seg selv, og ikke viste hva hun ville gjøre senere i livet. Dette var akkurat slik jeg følte det på denne tiden i fjor. Josh er også en super sjarmerende karakter, med sine kunstneriske talenter og vel beskrevne smilehull. Historien kunne kanskje ikke måle seg med den aller første boken i serien, men jeg likte denne også veldig godt.
Jeg følte at denne sammen med filmen ble bra og utfyllende. Hver for seg syns jeg ikke spesielt mye om noen av dem. Søt historie, men det fikk meg ikke til å føle meg så trist som jeg hadde forventet. :-)
beklager for engelsk men her er det jeg har skrevet om boken på goddreads:
Midnights by Rainbow Rowell. (4/5)
very cute but not the best shortstory. I didn't feel like it contained all the things a shortstory should though, so not giving this full score.
The Lady in the Fox by Kelly Link. (5/5)
Magical. I love it. some sentences seemed ouf of place but everything else was great. reminded me more of a traditinal short story. (like the ones we had to read in school.)
Angels in the Snow by Matt De La Peña (2/5)
I didn't like the main character or the story very much.
Polaris is where You'll Find Me by Jenny Han (3.5 /5)
I loved the premiss of the story but it was so very short.
It's a Yule Time Miracle, Charlie Brown by Stephanie Perkins (4.5/5)
And Stephanie Perkins shows yet again why I love her writing so much. <3
Your Temporary Santa by David Levithan (3/5)
I felt like this was just mehh. the romance was sort of confusing to me with the guy going all 'I'm undressing in your room while you sleep...', but I loved the parts with the sisters. though the part with the older sister should be a bit more conclusive as it was too open.
Krampuslauf by Holly Black (5/5)
I really liked this one. So magical and so much going on. It worked well as a short story, and the end was conclusive enough to make it work.
What the Hell have you dine, Sophie Ruth? by Gayle Forman (3.5/5)
it had both parts that I loved and disliked. we all have those moments when you have to ask yourself wtf did I do that for the description of some of the characters where sometimes rasist and I disliked that. we are all human..
Beer Buckets and Baby Jesus by Myra McEntire (1/5)
This had so many elements that I just dont like to read about. I like some of the topics by themselves but it is not what i look for in a novel nor sæa short story. male perspective, christianity displayed weirdly, bad explanations, weird boyfriend that is not boyfriend but.., civil war reenactments. (Basically: too americanizied for my liking)
Welcome to Christmas, CA by Kiersten White (5/5)
Soo christmasy and nice. loved how it included the story of the whole "town". Loved the writing so I have to check out the author now.
Star of Bethlehem by Alle Carter (3/5)
Leave the first 18 pages, cut out the cowboy comments and one day falling in love romance, make the ending realistic and you've got yourself a beautiful short story. It should have been about aunt Mary and Lidya. This was just okay..
The Girl Who Woke the Dreamer by Laini Taylor (5/5)
I feel like I just read a whole, very lovely, very magical book. I love Laini Taylor's writing!
total = 3.7 / 5 stars
Interessant historie om en gutt som blir tatt bort fra gaten og begynner på en skome for 'assassins'. Den handler om å være en 'outcast', å leve med sosial angst og dreping.
Jeg forelsket meg i farge palettet. Og noen av sidene var bare helt fantastisk tegnet. Jeg skulle derimot ønske at det var noe i denne tegne serien jeg kunne relatere mer til; derav 4/5 stjerner.
Etter å ha blitt hektet på TV serien Gotham som handler om en ung Bruce Wayne og detective Gordon så fikk jeg låne dette heftet. Det var noe ulikt fra TV serien og det var veldig interessant. Historien fulgte hvordan det kommer en ny detektiv, Harley, til byen for å jobbe med Gordon. Gordon sin datter blir kidnappet på grunn av Harley og de må redde henne. Samtidig ser vi historien til en Bruce Wayne som holde på å trene seg opp til å bli baman. Han er ikke helt på superhelt nivå enda. Veldig interessant og jeg likte designet svært godt. 4 av 5 stjerner
Historien om Bilbo baggins sitt store eventyr med Gandalf, dverger, alver, mennesker og drager. Etter å ha sett de to første filmene og enda ikke lest boken var det på høy tid at jeg fullførte den. Jeg begynte på den i Januar og er nå endelig ferdig!
Jeg likte historien svært godt. Det var en fantastisk eventyr der det skjedde noe spennendes konstant. Det eneste som negative var at gikk litt langsomt å lese så jeg syns den var grei dele opp i små deler fremfor for å lese den lange perioder om gangen.