denne boka er kjempespennende!!!!
Er det noen som har et eksemplar av denne til salgs? Jeg krysser fingrene ....
jeg syntes den var både skummel,morsom og spennende på en gang å har veldig lyst til å lese de andre Milla bøkene!!!!<333
jeg syntes den var veldig spennende!!!<3
Surrer rundt i Tysvær på 1800-tallet, sammen med hardtarbeidende bønder og sjøfolk. (Tysvær fram til 1820). I går var jeg igjen på Guernsey etter krigen. (The Guernsay Literary and Potato Peel Pie Society).
Neste uke, nærmere bestemt tirsdag 9. mars skal jeg lede en litterær samtale om Isabelle Eberhardt. Hvilken betydning har Isabelle Eberhardt hatt på reportasjen som sjanger? Start diskusjonen her og dukk opp på Blå!
Isabelle Eberhardt-kveld på Blå, tirsdag 9. mars, kl. 19
Isabelle Eberhardt – nomaden, forfatteren og legenden.
Litteratur på Blå i samarbeid med Ladyfest inviterer til en litterær festaften viet forfatteren og journalisten Isabelle Eberhardt (1877-1904). Eberhardt regnes som den første kvinnelige krigsreporteren. Hun kledde seg som en arabisk mann og skrev under pseudonymet Mahmoud Saadi for slik å få innpass i ulike miljøer. På tross av at hun var en levende legende er hun lite kjent i Norge. Eberhardt var ørkendykkeren som druknet i ørkenen, men myten omkring henne lever den dag i dag.
Hvem var hun, Isabelle Eberhardt? Var hun anarkisten Eberhardt? Feministen Eberhardt? Eller romantikeren Eberhardt som drømte om det lykkelige Arabia? Hun skrev reiseskildringer, noveller, artikler og en uavsluttet roman. Står litteraturen like sterkt i forhold til det myteomspunnende livet hennes? Denne kvelden har vi invitert et knippe Eberhardt-eksperter for å bli bedre kjent med kvinnen, forfatteren og de mange sagnomsuste historiene om henne.
I panelet: Sigrid Briseid, idehistoriker og lektor som skrev sin Master i Idéhistorie om Isabelle Eberhardt. Hun er også forfatteren bak utgivelsen Nomade var jeg – Biografi og tekstutvalg (2009)
Renate Thorbjørnsen er medieanalytiker i Retriever og medarrangør av Tekstallianse. Hun var redaktør for tidsskriftet Utflukt som viet et nummer til Isabelle Eberhardt i 2008.
Torunn Borge er anmelder og forfatter. Hun var redaktør for boken Yrke, reporter - Fra Isabelle Eberhardt til Vera Sæter (1999), en antologi med kvinnelige reiseskribenter.
Fred Uno Ljosland Huvenes er kveldens ordstyrer. Han er litteraturviter og bokhandler som har skrevet masteroppgave med reiselitteratur som tema: ”Å tyde fotspor i het sand - sannhetssøken og forestillingen om det ukjente i Thorkild Hansens Det lykkelige Arabien - en dansk ekspedition 1761-67 (1962)”.
Billetter 30 kroner i døra
For mer informasjon se http://www.litteraturpabla.no/ og http://ladyfestoslo.wordpress.com/
Håper vi sees der!
Boktips for å bli bedre kjent med Isabelle Eberhardt:
Torunn Borge: Yrke, reporter (antologi)
Sigrid Briseid: Nomade var jeg. Biografi og tekstutvalg
Tidskriftet Utflukt, 01/2008. Utsolgt men mulig å låne på Deichmanske hovedbiblioteket i Oslo.
Sven Lindqvist: Ørkendykkerne (essay, reiseskildring)
Per Petterson: Månen over porten (essay)
Finn Skårderud: Andre reiser (essay)
Elisabeth Eide: Å finne deg igjen (roman)
Patti Smith: The Ballad of Isabelle Eberhardt (sangtekst)
Det er lenge siden jeg har kost meg med en barne/ungdomsbok som sniker seg inn i en god svensk tradisjon med utsøkte illustrasjoner og en fortellerstemme som vil gjøre denne boka til en morderne klassiker. Eventyrskrøner og reiseskildringer for barn, ungdom og barnlige voksne blir bare bedre og bedre!
Persepolis er en godbit. Embroderies er hakket vassere, men ikke i norsk oversettelse ennå...
"Epilepsi" er svært god tegneserie! Men "Fotografen" er den drøyeste tegneserien jeg har lest. Den er unik og kunne ikke ha blitt skrevet som bok. Ellers er jeg fan av "Olaf G."
Har akkurat lest den. En herlig bok. Kommer nok til å beholde den i bokhyllen til senere lesing.
Da jeg en gang i tiden studerte historie, var denne boken til stor trøst. Den viste vei ut av alt det kjedelige ... en harlig bok.
For barnebøker er Bokbyen på Lillehammer et fantastisk sted. Der finner du den ene skatte etter den andre.
Bare kjøpt en bok så langt: Det var her det skjedde. Om Oslo under krigen.
Antologien Stig Hansén och Clas Thor: Århundradets reportage er en storartet del av den nyere verdenshistorien fortalt gjennom engasjerende reportasjer og gode introduksjoner av tospannet Hansén og Thor.
Antologien Stig Hansén och Clas Thor: Århundradets reportage er en storartet del av den nyere verdenshistorien fortalt gjennom engasjerende reportasjer og gode introduksjoner av tospannet Hansén og Thor.
Hannah Green: I never promised you a rose garden. Den leste jeg for mange år siden, og syntes den var kjempefin. One flew over the cuckos nest er også utmerket - handler om et galehus ...
Alt, skulle jeg tro. Det er gammelt, så bibliotekene har nod det meste.
Enig med Meursault. Både For Whom the Bell Tolls (Klokkene ringer for deg) og A Farwell to Arms (Farvel til våpnene) er blant mine yndlingsbøker. Om du ikke leser noe annet av Hemingway, er disse to på toppen av listen!
den har solgt djevelsk godt og er utsolgt allerede, med mindre man finner en butikk med stabler fra tak til gulv...
Jeg jobber ved norli i bogstadveien og har funnet ut at det er allerede 20 titler som er utsolgt. tror butikker over hele landet har satset stort på mammuten i år. skal ha en fin arbeidsøkt i morgen for å plukke kundebestillinger som nærmer seg 100 stk. Veien (The Road) er en av de titlene vi har satset på ettersom den er en knakende god bok. håper å få tid til å plukke fra hyllene og krydre boksalget med titler fra eget lager.
Håper dere får en fin mammut!
Det var et godt forsøk, men noe sprikende i kvalitet. Tredje del var sterkest.