Liker korte anmeldelser. Og helt enig!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er min lille omtale av boken. Som du ser, synes jeg den var midt i blinken for meg. Vestlandets leirgjøk

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk, Kjell. Nå ble den jo bare enda bedre. Denne teksten sto ikke der jeg fant resten. Ha en fin dag!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har alltid hatt sansen for Ivar Aasens Mellom bakkar og berg. Den sier mer om Norge og norsk historie enn alle svulmende taler om storhet, synes jeg.

  1. Millom Bakkar og Berg ut med Havet heve Nordmannen fenget sin Heim, der han sjølv heve Tufterna gravet og sett sjølv sine Hus uppaa deim.

  2. Han saag ut paa dei steinutte Strender; det var ingen, som der hadde bygt. «Lat oss rydja og byggja oss Grender, og so eiga me Rudningen trygt.»

  3. Han saag ut paa det baarutte Havet; der var ruskutt aa leggja ut paa; men der leikade Fisk ned i Kavet, og den Leiken den vilde han sjaa.

  4. Fram paa Vetteren stundom han tenkte: Giv eg var i eit varmare Land! Men naar Vaarsol i Bakkarne blenkte, fekk han Hug til si heimlege Strand.

  5. Og naar Liderna grønka som Hagar, naar det laver av Blomar paa Straa, og naar Næter er ljosa som Dagar, kann han ingenstad vænare sjaa.

Godt sagt! (8) Varsle Svar
Godt sagt! (0) Varsle Svar

En fantastisk god bok. Jeg har ikke gjort annet enn å lese i hele dag, og nå er jeg ferdig. Måtte leses i ett strekk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Der ble jeg avslørt ... jeg gjør nok ikke det, nei. Jeg har ikke funnet noe samtidslitteratur som har fenget meg. Og jeg har lett, bare for å ha sagt det til mitt forsvar. Jeg leser norsk krim, der er det mye bra. Men altså skjønnlitterært ... niks.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som et eksempel på ovennevnte :D Jeg hadde redaktørmøte i dag for gjennomgåelse av manus. Fikk også hjemmelekse: gå hjem og bruk CTRL-F knappen, finn ut hvor mange ganger jeg bruke "klappe ... på". 16 ganger på 170 sider ... Det er godt noen følger med!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Det mangler i hvert fall to på den "gamle" listen: Amalie Skram og Cora Sandel. Bjørnson burde ikke være med i det hele tatt. De fire store fra vår tid? Blir vanskelig å finne. Men ellers synes jeg Jens Bjørneboe burde få førsteplassen, hvert fall Vera Henriksen fortjener plass, og hvor ble det av Sigrid Undset? Dessuten er Trygve Gulbrandsen helt fantastisk. Det slår meg at ingen av disse er i live lenger. Hm. Og hva med Johan Borgen og Johan Falkberget? (Også døde).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Finnes det noe verre enn å kill your darlings? Jeg synes det er like fælt hver gang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det varierer sikkert veldig, men jeg ser at små forlag og bøker som utgis på egne forlag ofte kan lide under mangel på en skikkelig språkvask. Å være sin egen redaktør er aldri lurt. Sparekniven fører også tli at språkvask overlates til redaktøren, og da blir det straks en kamp om tiden.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det varier antageligvis med hvor mye forlaget satser på boken ... Vanligvis er det redaktøren som går gjennom manus sammen med forfatteren. Ofte tas det språkvask underveis i omskrivinger, men den "ordentlige" språkvaskeren kommer inn til slutt, som en siste gjennomgang, men da har også minst en eller to andre i forlaget også lest manuset først og plukket opp ting. Det er klart at kvaliteten på språkvasken kan variere, noen er bare flinkere enn andre til å plukke opp feil i teksten. Jeg har vært språkvasker og vet hvor pirkete man må være. Det kan være en krevende jobb, spesielt i et vanskelig manus, og uansett hvor nøye man er vil det være ting som blir oversett.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som forfatter må jeg le. Jeg har sånne hang-ups hele tiden, og når jeg blir gjort oppmerksom på dem, blir de gjerne byttet ut med andre. Ved siste gjennomgang av manus er jeg alltid glad for at det finnes en ctrl-søk og bytt funksjon! Det er her den årvåkne redaktør og språkvasker kommer inn. Forfattere blir blinde som en flaggermus for sin egen tekst, dessverre. Og det kan være utrolig irriterende å lese de samme vendingene gå igjen i en tekst.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Ja takk, begge deler, må jeg vel si. Jeg har en del faktabøker (bl.a. Conradine Dunker), men skulle gjerne hatt tips om skjønnlitterære bøker også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Prøver igjen! Noen som har tips om bøker som omhandler Christiania mot slutten av 1700-tallet? Altså ikke Kristiania som vel er hundre år senere (tror jeg).

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kanskje Anan Singh er noe for deg?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Om du ikke allerede har lest Dark Towers bøkene til Stephen King, så er de absolutt å anbefale.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Kort om Flu Hartberg finner du hos huvenes

Godt sagt! (0) Varsle Svar

:-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Blue moon er den neste boka, men jeg har ikke funnet den på biblioteket enda

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Julie StensethKirsten LundTralteEivind  VaksvikTanteMamieMads Leonard HolvikMcHempettTine SundalFrode TangenBjørg Marit TinholtPiippokattaHarald KDemeterKristineAnette SAnette Christin MjøsVigdis VoldNorahVannflaskeIngvild SJohn LarsenAneedgeofawordEgil StangelandInger-LiseAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEster SBeate KristinMalinn HjortlandLinda NyrudAndreaPirelliHilde H HelsethTurid KjendlieMarit HøvdeTone HmarvikkissomniferumLene AndresenHelge-Mikal Hartvedt