Jeg koste med begynnelsen og den hadde mye fint i seg, men ble for lang.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mulig jeg er for gammel for denne boka, men i behovet for litt feelgood kom jeg over denne og ble skuffet. Voksne mennesker som ruser seg, en glorifisering dette, jeg orket ikke fullføre.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I denne sjangeren er dette noe av det beste jeg har lest. Varm, underholdende og god.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her følte jeg det som jeg fant gull! Alt tiltalte meg ved denne boka.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg smeller til med toppscore for denne boka jeg. Jeg har fått så sansen for denne forfatteren og boken hennes skuffet ikke denne gangen heller. Handlingen har flere lag og jeg lar meg fascinere.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt ok, passe underholdende og koselig, men har lest bedre i denne sjangeren.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne var vond å lese, og vanskelig å legge fra seg. Den hadde nerve og i likhet med "Skilsmissen" så synes jeg det er et vellykket grep å se ting fra de forskjellige involvertes synsvinkel.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Kan sinne og de negative konskvensene av den arves videre i slekta over mange generasjoner, spør Alex Schulman med denne selvbiografiske og biografiske romanen som omfatter hans egen studie av sitt egen sinne etter å ha sett sine egne barns frykt av han og hendelser som knyttet til sine besteforeldre i 1932 og 1988.

Kan en trekantdrama mellom Sven Stolpe, Karin Stolpe og Olof Lagercrantz være forklaring på både hans egen sinne, og morens sinne og svik mot han (fra den tidligere romanen "Glem meg")? Eller er det hendelser lengre enn det som kan forklare sinnet som påvirker slekts dynamikken så veldig lenge.

Dette er utgangspunkt for denne romanen, som føles litt som en krim da Schulman må grav i fortiden for å finne svarene han trenger for bryte opp dette sinnet som har forbannet hans slekt i over 80 år. Romanen er veldig lettlest når man kommer inn i den. Jeg brukte to dager på å lese denne boken på 238 sider!

Filmen anbefales også på den sterkeste! Og en fin supplement til romanen enter før eller etter at du har lest den. Jeg så filmen før boka!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En godt skrevet bok, med nydelige naturskildringer og et gløtt inn i menneskesinnet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Skikkelig kosebok dette!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne ble litt tam synes jeg. Jeg savnet litt originalitet, eller nerve.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

En av forfatterens beste synes jeg. Skikkelig engasjerende og spennende!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Lina Wolf sine bøker er suverene! Denne var vanskelig å legge fra seg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vakkert og poetisk i kjent Fosse-stil

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Humoristisk og lettlest. Bøkene om Ingrid Winter er god underholdning

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Godt skrevet - fargerike beskrivelser og poetisk språk. Liker bøker som omhandler faktiske personer som har levd.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Denne var god og engasjerende - skikkelig pageturner.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det er tirsdag natt. Det er kaldt, og uhyggelig. Klokka er ti over tre, da vi tas inn i handlingen på Sandnes gravlund. Noen er i ferd med å grave opp et lik, usett i den mørke natta. Er det et tilfeldig lik som blir stjålet, eller ligger det mer bak handlingen?

Med boka «Svikere» har Espen Skjerven absolutt klart det igjen. Dette er krim på øverste hylle, hvor alt en god bok skal inneholde kan krysses av.

Boka er mottatt som leseeksemplar fra forfatteren.

Hele anmeldelsen leser du på nettsiden min

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Palestina-Israel konflikten er nok den konflikten etter andre verdenskrig som har pågått lengst og som jevnlig dukker opp igjen i nyhetsbildet som mer eller mindre "uløst" og uferdig hendelse i vår moderne tid.

En av grunnene er nok fordi den har en lang konflikt der man må tilbake til 1880-tallet med sionismens fremvekst, Det Ottomanske rikets fall etter første verdenskrig og Storbritannias overtakelse og "plan" over Palestina, og helt frem til opprydnningen etter andre verdenskrig som medførte til opprettelsen av staten Israel i 1948 for å forstå dagens moderne konflikt som i ettertid aldri burde ha blitt opprettet på den måten det skjedde på.

En annen grunn er også at de fleste ikke vet nok om hva som skjedd i konflikt(ene) helt siden 1948 til i dag og hva slags konskvenser de har skapt for begge sidene i konflikten, da dette også er ganske omfattende og vanskelig å få en sikkelig oversikt over som er enkelt å forstå. Den beste og "enkleste" boken som jeg hittil har lest er "Palestina fakta på bakken" som ser konflikten ut ifra det palestinske landskapet, flykningleirerne, bygninger og hus som har blitt ødelagt eller overtatt av staten Israel handlinger etter 1948.

På den måten er det enklere å forstå hva konflikten dreier seg egentlig om, og hva som egentlig skjer hver dag i det geografiske området vi kaller for Palestina-Israel helt siden 1948 frem til i dag. Hvis man først forstår roten av konflikten, så kan man finne en løsning på den også. Dette kan denne boken hjelpe oss med.

Dette er en fin start for de som vil bli klokere og bedre på å forstå Palestina-Israel konflikten (og kanskje andre konflikte også!). Stor pluss for alle kartene og ikke så vanskelig leslig språk!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Som vanlig skriver Schulman en sterk bok basert på eget liv.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

FredrikAnne-Stine Ruud HusevågVioleta JakobsenFriskusenRunePi_MesonTonesen81PiippokattaKirsten LundJoakimToveAud Merete RambølHilde H HelsethMarenJane Foss HaugenTom-Erik FallaGeir SundetBeathe SolbergEllen E. MartolAlice NordliCecilie69Kikkan HaugenIrakkBirkaConnieHilde VrangsagenSolveigJarmo LarsenBjørg Marit TinholtKaramasov11Cecilie EllefsenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudNorahAnniken RøilMonica CarlsengretemorJon Torger Hetland SalteKarin  JensenAnne Berit GrønbechKjell F Tislevoll