I Himalaya bor en gammel, sliten, og ikke minst, bitter dommer. Huset er stort, men nedslitt og langt fra folk. Helst vil han bare være i fred med hunden sin og kokken, men en familietragedie tvinger ham til handling. Barnebarnet, Sai, som nå er foreldreløs kommer for å bo hos bestefaren hun ikke kjenner. Kokken får ansvaret for å passe på henne, men han har tankene i USA. Sønnen hans, Biju, jobber og bor i New York. Farens syn på sønnens tilværelse er nok mer rosenrød, enn hva som er fakta. Restaurantbransjen er tøff, og Biju har ennå ikke fått «Green Card», noe som gjør livet veldig vanskelig.
Også dommerens fortid bringes til live.
Historien hopper mellom livet til Sai, Biju, og dommerens, noe som gir en god forståelse for hvorfor noen ble, mens andre dro under kolonitiden.
Boka fikk «The Man Booker Prize» i 2006.
Yepp! Fiskehuset anbefales!
I går leste jeg ferdig Fiskehuset av Bjella. Den synes jeg var ordentlig fin og jeg syns det var helt topp at den er skrevet på dialekt. Nå leser jeg Overløperen (reklame,leseeksemplar). Dette er en krim og handlingen foregår i 1944. Jeg er bare 40 s inn men synes allerede det lover bra. Lettlest, interessant persongalleri og jeg venter spent på hvem som ikke overlever.. denne utgis 1/9.
God lesehælj/søndag videre!
Ps! Flere på bookstagram (instagram)? Følg meg gjerne på @jordmorhanneleser.
Akkurat nå leser jeg Coraline, av Neil Gaiman, på engelsk. Boka er i sjangeren Grøsser, for ungdom og oppover. Ikke noe jeg vanligvis leser, men man må prøve nye ting innimellom :) Boka er artig å lese, og jeg koser meg underveis.
Litt på siden har jeg begynt med krimmen En kort evighet, av Eystein Hanssen. Det er den 7. boka med hovedperson Elli. Jeg har likt de andre bøkene veldig godt, og denne lover også bra!
En annen bok jeg leser nå, og som jeg sliter litt med å komme ordentlig i gang med, er Noe tapt og noe vunnet, av Tara Westover. Det er en oppvekstfortelling fra virkeligheten som har toppet mange bestselgerlister.
Her i Østfold har vi en fin sensommerdag (og helg) - ønsker alle andre en like fin helg som det vi har!
Jana er på vei til Bror, tvillingbroren, og barndomshjemmet på den svenske landsbygda. Bror har hjertesorg, og har gitt opp alt håp. Nå er det opp til Jana å få ham på rett kjøl igjen.
Jana flytter inn, får seg jobb i hjemmesykepleien, og innleder et forhold til naboen.
Langsomt kommer glemte minner tilbake. Om moderen, og den voldelige faderen. Kan Bror og Jana noensinne tilgi alt de måtte gå gjennom i barndommen?
Språket er noe helt eget, rått og tøft. Det er ikke rom for nostalgi eller sentimentalitet, noe som gjør det lettere å unngå å synke ned i elendigheten.
Ble nominert til Augustprisen i 2018.
Per Schreiner sin nyeste bok var en lesefest av de sjeldne! Her hyller han det tradisjonelle norske hyttelivet og ikke minst den franske forfatteren Michel Houellebecq som han er stor fan av. Det gjør han med den lune og gode humoren vi kjenner igjen fra andre bøker han har skrevet.
Det er ikke et minus at selveste Annie Ernaux blir nevnt heller ❤
ANBEFALES PÅ DET VARMESTE! Jeg har flirt siden jeg la boken fra meg i går kveld 😃
Les gjerne hele omtalen min her.
Ann Helen Kolås Ingebrigtsen har nettopp gitt ut sin andre roman og denne gangen er den lagt til en liten bygd på vestlandet og vi møter 16 år gamle Oda som blant annet må forholde seg til en far som er litt for glad i flasken.
Boken er skrevet i et nydelig nynorsk språk og Ingebrigtsen behandler temaene i boken på en meget god og troverdig måte.
Boken anbefales på det varmeste! :-)
Les gjerne hele omtalen min her.
Dette er historien om Europa, både i nåtid og fortid. Forfatteren kommer til det gamle hotellet fra Venezia. Her skal han skrive, men også prøve å forstå hva som gikk galt med kvinnen i hans liv, Clio. Sammen jaktet de på Caravaggios siste maleri, men nå er han altså på dette hotellet et sted i Europa. Det er få gjester, og de fleste blir værende. Hotellets historie er fascinerende, og det samme er klientellet. Det er ærverdig, men nedslitt. Den nye eieren, kinesisk, vil fjerne det ærverdige/gamle for å tilfredsstille hans foretrukne gjester - kinesere.
Masseturisme, turisttyper, språk, historiske hendelser, personlige historier, og geografi veves inn i denne ambisiøse fortellingen.
Til tider er den forførende og medrivende, mens andre partier er forglemmelige og «unødvendige».
Interessant og leseverdig er den uansett, selv om det ble en del skumming underveis.
Som jeg skulle sagt det sjøl! Spennende karakterer og univers han har skapt, men likevel ikke nok til at jeg lengtet etter å lese. Jeg tvang meg sjøl til å lese ferdig, av ren stahet.
Absolutt mulig å lese Sommerboken enda. Artig at flere gjenleser denne på sommeren.
Høres fint ut å bo på et sommerlig sted. Ingen grunn til å reise akkurat da, nei.
Kanskje velger man lettere fordi vøret er lettere? Man leser kanskje mer ute og der det kan være mer støy, og trenger dermed noe som er lett å få med seg innholdet i? Ikke lett å si hva som gjør det.
En fin sensommer videre til deg også!
Den har jeg lest i sommer også! Fantastisk bok, rett inn som en favoritt hos meg.
Det er kanskje lettere å være optimist hvis man aldri behøver å rydde opp i rotet etterpå.
Da hun ble gammel nok, pusset hun sine egne vinduer med Faxin hver dag et helt liv og hadde aldri noen problemer med å se verden. Det var bare verden som aldri så henne.
Hun synes at det var høyst ergerlig å besvime, men ikke noe i nærheten så ergerlig som hun ville ha ment det var å besvime skitten. Tenk om hun hadde dødd. Hva skulle folk ha trodd? Midt i kaffen.
Den tidligere banksjefen, John Gabriel Borkman, har sviktet alle. Han har sonet sin dom, men hans hustru kan aldri tilgi sviket. Hun allierer seg med sin sønn, men ingenting går etter Gunhilds plan når tvillingsøsteren, Ella, dukker opp…
Herlig Ibsendrama!
I dag dukket denne tittelen opp igjen, for nå har den blitt til film ! Jeg har gode minner fra å lese boken - en gang på 70 tallet. Gledet meg til å gjenoppleve historien, og se om den er like varm og morsom som jeg husker!
Og det var den virkelig!
Nå er jeg passe lei av å lese om inskripsjoner på gravstøtter og begravelser. Den delen av boka som er fra nåtiden er temmelig middelmådig... samme med historien om Irene og Gabriel... det blir for mye av den... Historien om Violette fra fortiden likte jeg derimot, det er den delen av boka som er bra. Det er noe med den franske stemningen som også griper meg en smule, men totalt sett en litt over middels god bok
Byer er best på avstand. Et slags nødvendig onde.