Jeg starter like gjerne denne helgetråden, for å fortelle hva jeg leser, og der er "Bonita Avenue" av Peter Buwalda. En skildring av en familie i dyp krise som det står, jeg vet ikke om det er dekkende, men det er jo det språket vi bruker nå om dagen. Boka er god, men for lang og den blir svakere mot slutten. Jeg er ikke ferdig da, men begynner å miste interessen for historien. Sånn sett minner Buwalda mer om Jonathan Franzen enn Philip Roth og Michel Houellebecq, som han visstnok sammenliknes med. Ok, det var en litt sur leser, men håper at andre lesere har bedre leseropplevelser denne helga.

Godt sagt! (9) Varsle Svar

Viser 10 svar.

I går leste jeg ferdig Fiskehuset av Bjella. Den synes jeg var ordentlig fin og jeg syns det var helt topp at den er skrevet på dialekt. Nå leser jeg Overløperen (reklame,leseeksemplar). Dette er en krim og handlingen foregår i 1944. Jeg er bare 40 s inn men synes allerede det lover bra. Lettlest, interessant persongalleri og jeg venter spent på hvem som ikke overlever.. denne utgis 1/9.
God lesehælj/søndag videre!

Ps! Flere på bookstagram (instagram)? Følg meg gjerne på @jordmorhanneleser.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så musikeren Bjella skriver bøker også, jeg kjenner noen som sikkert vil lese den.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Yepp! Fiskehuset anbefales!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Akkurat nå leser jeg Coraline, av Neil Gaiman, på engelsk. Boka er i sjangeren Grøsser, for ungdom og oppover. Ikke noe jeg vanligvis leser, men man må prøve nye ting innimellom :) Boka er artig å lese, og jeg koser meg underveis.

Litt på siden har jeg begynt med krimmen En kort evighet, av Eystein Hanssen. Det er den 7. boka med hovedperson Elli. Jeg har likt de andre bøkene veldig godt, og denne lover også bra!

En annen bok jeg leser nå, og som jeg sliter litt med å komme ordentlig i gang med, er Noe tapt og noe vunnet, av Tara Westover. Det er en oppvekstfortelling fra virkeligheten som har toppet mange bestselgerlister.

Her i Østfold har vi en fin sensommerdag (og helg) - ønsker alle andre en like fin helg som det vi har!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Tara Westover var virkelig tøff, og jeg skal teste sjekke Skråstilt tekstden krimmen, når jeg har kommet meg gjennom bunken her.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takk, Karen. Og ja, jeg har veldig gode leseopplevelser denne helgen!

Leser for tiden noen av bøkene som er langlistet til Bookerprisen. Har ikke vært så mye tid til bøker i det siste, dessverre, så det har gått mest i lydbøker.

Men på Kindlen har jeg Trust av den argentinske forfatteren Hernan Diaz, som vokste opp i Sverige og har bodd det meste av livet i USA. Det er en av de Bookerpris-nominerte. Leste for noen år siden en annen roman av ham, In the Distance, som jeg også likte veldig godt. Regner med å bli ferdig med Trust i kveld eller i morgen. Hvis slutten er like bra som det jeg har lest så langt, blir det en sjelden sekser på terningen fra meg.

På papir leser jeg En ydmyket manns dagbok av den spanske forfattern Félix de Azúa, som kom på norsk i Gyldendals VITA-serie i 1990. Har lest ganske mange av bøkene i serien, og kan ikke huske at en eneste av dem ikke har vært bra!

Er akkurat ferdig med lydboken Case Study av Graeme Macrae Burnet, også den på langlisten til Bookerprisen. Har lest de tre tidligere bøkene til denne skotske forfatteren, og dette blir den fjerde femmeren på terningen til ham . Har ikke helt bestemt meg for hvilken lydbok jeg skal høre nå.

Ønsker alle en fortsatt god helg!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Mange gode bøker på en gang. Livet er herlig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

God kveld. Hadde akkurat begynt å skrive helgetråden og lagt den ut, men den ble slettet siden jeg nettop oppdaget din helgetråden, så koselig at du la ut tråden :)I dag var jeg å se på kino der krepsene synger, jeg synes filmen var veldig god, men innrømmer å ikke ha lest boken. Jeg leser for øyeblikket Sataniske vers av Salman Rushdie som jeg synes så langt er ganske skarp, kritisk, filosofisk og religions kritisk. Jeg leser også Det er jeg som kan hjelpe deg av Kjersti Halvorsen.

Ønsker deg og andre helgetråd lesere en god helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Beklager, men jeg tenkte nå eller aldri. Hvis ikke ville jeg glemme det. Det er på tide å lese Salman Rushdie, ja. For meg også.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ikke noe å beklage det, bare hyggelig at du la ut :) Absolutt :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Anne-Stine Ruud HusevågHarald KEgil StangelandAlice NordliTine VictoriaAvaTor-Arne JensenHanne Kvernmo RyeRisRosOgKlagingJarmo LarsenFrode Øglænd  MalminGroSolEli HagelundAud Merete RambølBeate KristinNtotheaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudalpakkaHilde Merete GjessingConniePilarisKjerstiSynnøve H HoelBjørg RistvedtEllen E. MartolLena Risvik PaulsensiljehusmorFindusChristoffer SmedaasAnn ChristinNina M. Haugan FinnsonBeathe SolbergJan Arne NygaardVannflaskeMarit HåverstadKirsten LundMonica CarlsenArne SjønnesenMartinReidun Svensli