Første novelle, Apotek. Da jeg leste denne, satt jeg igjen med et inntrykk av Olive som en fjern, stram, ikke veldig blid/imøtekommende dame. Mulig fordi novellen ble fortalt gjennom ektemannen, Henrys, øyne. En tankevekkende novelle som beskriver det at to ektefeller så helt tydelig også er veldig glade i andre personer, samtidig som det kommer fram at de ønsker (eller må?) å holde sammen videre.
Her fikk vi et annet inntrykk av Olive. Hun framsto som en mer fjern person i den første fortellingen, i Flo var hun absolutt til stede. Det virket på meg som Olive skjønte hva Kevin planla, og at hun var bevisst på dette da hun satt seg inn i bilen. Hennes småprat om andre som hadde hatt det vanskelig i livet framsto for meg som en måte å fortelle/forklare Kevin at det er normalt å ha det vanskelig innimellom, det er normalt at noen er syke, livet er ikke alltid enkelt. Jeg fikk følelsen av at dette etterhvert gikk inn hos Kevin, men jeg er ikke sikker.
Dukkehuset likte jeg veldig godt!
I påsken leser jeg etter innfallsmetoden. Jeg har 50+ bøker på leselista, så det er masse å velge mellom. I dag startet jeg på Olive Kitteridge, av Elizabeth Strout. Den er periodens bok i lesesirkelen her på Bokelskere. Så har jeg plukket fram en krim: Sekten, av Camilla Läckberg og Henrik Fexeus. Den virker lovende. Ønsker alle en fin påske :)
Som i Sarek så ødelegger slutten boka for meg. Kvensler har åpenbart et talent, men må begrense seg litt👍
Dette var en overraskelse av en bok. Vil si at 90 % av boken er troverdig og bra skrevet. Det er på deler av slutten jeg sliter litt med å få til å passe med resten. En annen løsning på bokas oppklaring ville gjort den til en 5er. Hadde det vært mulig å gi 4,5 er det der denne boka lander i mine øyne. Håper forfatteren kommer med flere bøker i denne sjangeren.
Jeg har ingen diktsamlinger av Tranströmer, dessverre. Har funnet diktet på nettet for lenge siden og registrerte ikke da noet første vers.
Helt enig, rotete bok.
For et sammensurium av en bok. Jeg leste den ut med håp om at den skulle ta seg opp. Men her er det for mange historier som kræsjer i hverandre. Ting henger ikke sammen. Gruppen med politifolk er rotete og uoversiktlig og lite troverdig. I enkelte avsnitt/sider skimter jeg en god historie. Bare synd den drukner i et usammenhengende rot.
Julen i Paris er forøvrig ikke å anbefale, gjennomtrekk, forsinkelser, høye priser, glatte brostein, lommetyver og avfall.
Den ligger klar på biblioteket :)
Gleder meg til å lese denne. Boka er klar.
Tusen takk for tips, denne skal jeg sette på leselista mi :)
Det er såpass lenge siden jeg leste disse, så det husker jeg ikke. Men, hvis noen har sagt noe om det så stemmer det sikkert :)
Vær så snill og stopp, Tralte., som Lillevi oppfordrerr til lenger ned i tråden. Ha litt medfølelse.
"Du kan ikke ha mørke uten lys", sier han. "Ikke for alltid. På samme måte som du ikke kan ha vinter uten at den før eller siden blir til sommer".
Ja.
Krim er en sjanger som har mange ulike varianter av historier/plot. Da jeg ikke har Storytel, så vet jeg ikke om forslagene mine finnes der eller ikke. Jeg leser mye krim, og kan nok foreslå noe innen alle sjangre. Mange som ikke leser krim, synes å foretrekke krim som ligner mer på en roman enn en krim.
En av de siste krim-bøkene jeg leste, var Pascal Engman sin første bok i en ny serie, Ildlandet. Den likte jeg godt, den var så spennende at jeg leste den ut på en dag. Jeg ser at de nyeste bøkene hans i samme serie, har fått terningkast 6 av anmeldere. Anne Holt har skrevet at hans bok X, er en av hennes 5 absolutte favoritter i sjangeren krim. Det sier ikke så lite.
Andre bøker jeg har gitt høyt terningkast er Gutten i kofferten av Kaaberbøl & Friis, Panserhjerte av Jo Nesbø, Det henger en engel alene i skogen, Samuel Bjørk - sist men ikke minst Årtidskvartetten av Anders De la Motte.
kvaliteten av bøkene i klimakvartetten er dalende synes jeg... De første to var tankevekkende, først skulle vi miste biene, deretter vannet... så handlet det om urhester som skulle reddes... hva har det med klima å gjøre? det er vel mange dyrearter som er truet uavhengig av klima??? I denne siste boka var det frølageret på Svalbard som skulle beskyttes... men så er det en pandemi/pest som utrydder de fleste av menneskene og ikke sult/død pga klima?? Ternigkast 4 pga underholdningsverdi i boka, og sympati for ungene som man bare MÅ finne ut av hvordan det går med... ellers synes jeg denne boka var ganske lavmål...
Denne helgen skal jeg prøve å få lest mer i da vi var yngre, av Oliver Lovrenski. Jeg er ca halvveis. Dette er en bok som har tatt litt tid å lese for min del, men nå har det løsnet litt. Siden sist så har jeg fått lest ut Dyprød hibiskus, av Chimamanda Ngozi Adichie - også en bok det tok litt tid å få lest ferdig. En veldig sterk bok. Jeg har også fått med meg en krim av (for meg) en ny forfatter, boka Ildlandet, av Pascal Engman. Den var veldig bra, jeg leste den ut på en dag. Jeg har plukket meg ut krim fra Norge, Sverige, Finland, Danmark og Island til påske. Ønsker alle en riktig god helg!
Jeg var på foredrag om Katti Anker Møller med Hege Duckert 4.mars i år, og bare måtte ha denne boka. Foredraget var fantastisk godt, inspirerende og engasjerende. Da ender man opp med å kjøpe bok ...
Jeg angrer ikke, selv om bokhyllene mine er mer enn nok overlesset fra før.
Boka er minst like god, inspirerende og engasjerende som foredraget. Enda mer. Det er en vakker bok.
Boka er et viktig bidrag til en særdeles viktig tid i Norges historie. Katti Anker Møller var en foregangskvinne, sammen med flere andre viktige personer, som var med på å forandre Norge til et bedre samfunn.
Flere bilder her og der i teksten fra den tida gjør boka enda mer interessant.