Påsken nærmer seg, og i tradisjonen tro skal jeg lese en krim i påska. Jeg har egentlig ikke lest så mye krim, men er nysgjerrig på sjangeren. Denne påska må jeg ha en lydbok, fikk en betennelse på øyet for litt siden, så hvis noen har et tips til påskekrim, hadde det vært fint om jeg finner den på Storytel. Likte Alistair MacLean, Frederick Forsyth, John Hart og Robert Ludlum, og ikke minst Wilbur Smith i min ungdom. På forhånd takk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Har ikke noe tips å komme med, ville bare si at jeg nylig plukket opp min første bok av Wilbur Smith: Leoparden jager i mørket. Husker å ha sett noen av disse norske oversettelsene ligge rundt omkring opp gjennom barndommen, men slike eldre bøker virket alltid så tørre for en som meg. Nå som godt voksen, nyter jeg alle epoker, om jeg faktisk ikke foretrekker pre-viktoriansk æra fremfor hva enn noen som er i live i dag kan makte å presse ut av kreativitetsjuicefrukten.

Har lest tre Ludlum-bøker, Jason Bourne-serien.
Har en til stående i bokhylla her, The Scorpio Illusion.

Vet ikke om du har lest noen av disse jeg nevnte?

Prøvde veldig her å tenke ut en anbefaling til deg, men det klarte jeg dessverre ikke. Beklager!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg har fått gode tips nå, og jeg har lest Jason Bourne-serien i min ungdom.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Krim er en sjanger som har mange ulike varianter av historier/plot. Da jeg ikke har Storytel, så vet jeg ikke om forslagene mine finnes der eller ikke. Jeg leser mye krim, og kan nok foreslå noe innen alle sjangre. Mange som ikke leser krim, synes å foretrekke krim som ligner mer på en roman enn en krim.

En av de siste krim-bøkene jeg leste, var Pascal Engman sin første bok i en ny serie, Ildlandet. Den likte jeg godt, den var så spennende at jeg leste den ut på en dag. Jeg ser at de nyeste bøkene hans i samme serie, har fått terningkast 6 av anmeldere. Anne Holt har skrevet at hans bok X, er en av hennes 5 absolutte favoritter i sjangeren krim. Det sier ikke så lite.

Andre bøker jeg har gitt høyt terningkast er Gutten i kofferten av Kaaberbøl & Friis, Panserhjerte av Jo Nesbø, Det henger en engel alene i skogen, Samuel Bjørk - sist men ikke minst Årtidskvartetten av Anders De la Motte.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Joda, alle forslagene dine unntatt Gutten i kofferten er å finne på Storytel. Jeg vet ikke om jeg burde skjemmes, men jeg har fremdeles ikke lest en eneste bok av Jo Nesbø, så da blir det Panserhjerte i påska :) Takk for fine tips.
Nå leste jeg akkurat bokomtaler for Panserhjerte. Ser det er noen som skriver at man bør lese Snømannen først. Stemmer det?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det er såpass lenge siden jeg leste disse, så det husker jeg ikke. Men, hvis noen har sagt noe om det så stemmer det sikkert :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Harald KLinda NyrudPi_MesonPiippokattaStig TAneSynnøve H HoelMarteLailaTine SundalTatiana WesserlingTove Obrestad WøienTor-Arne JensenMalinn HjortlandJoakimIngridLabbelineBenteTheaElisabeth SveeDinaAkima MontgomeryMads Leonard HolvikIngunn SSigrid Blytt TøsdalMarianne  SkageRandiKirsten LundTrude JensenGitte FurusethTone SundlandJon Torger Hetland SalteAlice NordliIngvild SMonica CarlsenChristoffer SmedaasRoger MartinsenBjørg Marit TinholtkntschjrldHanne Kvernmo Rye