Jeg har generelt dårlig hukommelse når det kommer til detaljer og spesifikt handlingsforløp. Jeg glemmer derfor ofte hva bøker handlet om, men sitter igjen med følelsen den ga meg -- eller så minner den meg på hvordan jeg hadde det da jeg leste den, når jeg ser omslaget.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Planen er å lese mye av det som har stått ulest i hylla en stund. Mye av det er populærvitenskap, men det er også en god del ren skjønnlitteratur. Kommer til å fokusere på det jeg tror kan bidra til utvikling av egne tanker. Dette er noen av de jeg har sett meg ut:

  • Kafkas Beste (inkl. Prosessen, Slottet, og en del andre)
  • Fluenes Herre, William Golding
  • The Fountainhead, Ayn Rand
  • Det Egoistiske Genet, Richard Dawkins
  • A Short History of Nearly Everything, Bill Bryson
  • Thinking Fast and Slow, Daniel Kahneman
  • Living, Thinking, Looking, Siri Hustvedt
  • The Satanic Verses, Salman Rushdie
  • How the Brain Works, Steven Pinker
  • Uro, Finn Skårderud
  • Mrs Dalloway, Virginia Woolf
  • What It Means to be Human, Joanna Bourke
  • Mitt Navn er Karmosin, Orhan Pamuk
  • Trekkoppfuglen, Haruki Murakami
Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk! :-) Skal definitivt se nærmere på denne.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I det siste har jeg lett etter skjønnlitteratur som inneholder naturvitenskap, og etter lang tid på Google fant jeg denne. Og attpåtil er den skrevet av en nordmann. Den var imidlertid ikke så veldig kjent - for den var bare å finne på antikvariat.net..

http://www.dagbladet.no/kultur/2003/10/06/380207.html

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk, har bestilt. :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg søker boka "En ambolt av en viss størrelse" av Thomas Hansen. Har du boka og er villig til å selge den? Jeg kjøper! :-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Takker. Skal se nærmere på dem. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sofies Verden er kanskje et godt nok eksempel, men denne liker jeg dessverre ikke. Men ellers takk!

Du må gjerne nevne noen utenlandske forfattere også. Vil gjerne fokusere på Norge, men dersom jeg ikke finner noe som passer er det jo en mulighet å stikke foten utenfor landegrensa også.. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ser interessant ut. Var lite informasjon på nettsiden, men skal sende en mail og høre om de har noen ideer. Takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Alt av naturvitenskap er av interesse - tror jeg må være åpen for det meste ettersom det ikke finnes så mye av denne typen norsk litteratur. Det viktigste er at det er et merkbart virkemiddel/en del av handlingen, og at boka er skjønnlitterær.

Med "virkemiddel" mener jeg alt mulig. Enten så fremtredende som i Simon Strangers bok, hvor han bruker et atoms reise som lim mellom historiene (det finnes til og med utdrag fra naturfagsbøker i boken), eller bare som en bit av handlingen - kanskje for å gjøre historien mer troverdig. I bunn og grunn ønsker jeg å finne ut hvilken rolle naturvitenskap spiller i bok x og bok y, så er egentlig åpen for det meste, bare det vitenskap er i boken! :-)

Mye fysikkprat høres bra ut. Skal se i "Himmelblomsttreet" på biblioteket i morgen. Takk! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det blir nok ikke helt det jeg er ute etter, men takk for tips likevel! :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei,

Jeg har tidligere forhørt meg litt her inne om skjønnlitterære bøker som bruker naturvitenskap som virkemiddel. Valgte til slutt "Den veven av hendelser vi kaller verden" av Simon Stranger og "Mengele Zoo" av Gert Nygårdshaug (skal skrive en skoleoppgave om temaet). Sistnevnte fikk jeg som tips, og leste både her og der at den inneholdt naturvitenskap. Har lest et godt stykke ut i boka nå, men klarer ikke helt å finne konkrete eksempler på dette, annet enn at den inneholder en del latinske navn på sommerfugler. Temaet er også på et indirekte vis knyttet til vitenskap, men det er ikke nok til å skrive et essay om. :-)

Spørsmålet mitt til dere er; finnes det noen bøker (helst skrevet av norske forfattere) der ute som inneholder helt solid naturvitenskap? Er ikke ute etter faktabøker, men skjønnlitteratur som bruker vitenskap som (et tydelig) virkemiddel.

Lurer også på om "Prost Gotvins Geometri" av G. Nygårdshaug muligens kan inneholde mer av det jeg leter etter enn "Mengele Zoo"?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for tips. Høres ut som om det kunne være noe - det at vitenskapen ikke blir sakprosa, men styrker fortellingen, er akkurat det jeg er ute etter. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for tips. Skal sjekke dem ut. Det har ikke så mye å si om det er krimromaner. De eneste "kriteriene" er at det må være skjønnlitteratur, men inneholde faktisk naturvitenskap - ikke science fiction. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for godt tips! Mengele Zoo har jeg i bokhylla allerede. Supert med norske forfattere - spesielt dersom han snakket om at naturvitenskapelige trender forbigås, som du sier. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja, det skal jeg gjøre. Takk. :-)

IB er totalt sett helt fantastisk, man får spesielt testet evnene sine til å takle stress! Ja, har en super klasse. Tror generelt sett at IB-klasser er gode klasser å være i. :-)

Så det er deg jeg skal høre med dersom jeg sliter med kjemien, fysikken eller matten, hehe. Neida. Det høres ut som en god idé til EE. Det gikk sikkert bra også.

Veldig gøy å snakke med folk som har gått/går IB - det er tross alt ikke så mange.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ok. Det er litt dumt, ettersom jeg skal skrive på norsk. Bør ha norske sitater.

Hehe. Vel, nå er ikke jeg så gammel, så det å ha vært russ året før jeg ble født behøver ikke bety at man er gammel.

Hvilke fag hadde du?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tusen takk for innspill! This Thing of Darkness skal definitivt sjekkes ut. Er boka oversatt til norsk? En serie på 20 bøker blir nok for mye å lese, dessverre.

Ja, går IB. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vil du si at denne boka inneholder "korrekt" vitenskap, eller er det mer science fiction? :-)

Takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk for forslag. Må se litt nærmere på Frankenstein og Dr. Jekyll og Mr. Hyde - begge disse er vel egentlig science fiction, som er litt utenfor det jeg hadde tenkt å skrive om. Det finnes massevis av denne typen litteratur. Det jeg egentlig leter etter er romaner hvor virkelig vitenskap er brukt (som er så fantastisk bra gjort i Simon Strangers bøker).

Skal sjekke ut Jules Verne. :-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

JoannHilde H HelsethKirsten LundStine SevilhaugKathinka HoldenTove Obrestad WøienJarmo LarsenAstrid Terese Bjorland SkjeggerudInger-LiseIngunn ØvrebøHilde Merete GjessingritaolineElin FjellheimRufsetufsaTonesen81Synnøve H HoelEivind  VaksvikMarteSverreReadninggirl30FredrikIngunn SJon Torger Hetland SalteVegardSilje BorvikBertyBjørg L.Beathe SolbergLisbeth Kingsrud KvistenIngeborg GVibekePirelliTheaLars MæhlumAgathe MolvikDolly DuckAlice NordliTanteMamieBente Nogvaalpakka