Jeg er med! Boka høres smått utrolig ut (hvilken forelder vil få laget en klon av sitt eget barn til "bruk i krisetilfeller"), men gleder meg til å se om forfatteren har fått dette til å henge i hop!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Godt tenkt. Jeg tenkte noe av det samme, i hvert fall om barna. I begynnelsen tror jeg nok det var en overlevelsesmekanisme og hun hadde en periode med mareritt hvor hun ble forfulgt av mennesker, men så kom hun seg visst over det. Jeg synes at slutten var litt følelsesløs, 'the next day I resumed my usual work'. Men i begynnelsen av boka leser vi jo at hun ligger søvnløs om nettene etter at Lynx døde, i angst for menn med øks rundt husveggene, og at hun har det veldig ille. Er det hukommelsen hennes som fortrenger hvor ille det egentlig var?

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Veldig enig med deg! :D

Godt sagt! (3) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg har kommet til side 60! Jeg tar fullstendig time-out og leser'n i badekaret! Tror jeg fortsetter med det :)
Med overhengende fare for overtolkning, her er mine tanker så langt...:
Jeg synes boka kan leses som et bilde på utvikling av sivilisasjonen. Her "temmes" husdyr, jorden dyrkes og vår heltinne blir - i likhet med de første bofaste jordbruksmenneskene - bundet til jorden og husdyrene sine. Veidekulturen tar slutt. Er det endog en fortelling av bibelske dimensjoner; vår heltinne har nesten glemt sitt eget navn, men jeg tenker kanskje hun heter Eva.. Og lusker det kanskje en slags Adam der ute? En tvilsom Adam som sniker langs vinduene om natten med øks bak på ryggen..?

Jeg synes også det er interessant med dyreperspektivet i denne boka. Siste Aftenposten Innsikt har en artikkel om "Å eie en katt" og det står blant annet at "Domestiseringen av katter startet for cirka 9000 år siden. Med én gang mennesket bosatte seg, begynte vi også å holde dem som husdyr, særlig ettersom de holdt gnagere borte fra korn- og matlagre." Og dessuten at "Mens vi i dag stort sett ser på kveg som produsenter av melk og kjøtt, var én av grunnene til at menneskene i sin tid satte i gang domestisering at man mente de kunne kommunisere direkte med menneskenes sjel. Det ordløse forholdet menneskene hadde med dyr ble verdsatt, og man respekterte dyrene for deres egen skyld og ikke fordi de gav oss smør eller pels eller mat". I The Wall sier hovedpersonen omtrent slik: "jeg trenger katten mer enn den trenger meg".

Og så Mysteriet da; Veggen. Som skiller liv og død. Som religioner skapes av.
"A scientist, a specialist in weapons of destruction, would probably have discovered more than I have, but it wouldn't have been much use to him. For all this knowledge, he could do no different from myself; wait, and try to stay alive."

Nettopp.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Så fra meg som er ny i lesesirkelen - når kan vi begynne å diskutere boka - er det først etter 19. februar eller blir det satt etapper?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk, lurt med et bilde av hunden! Boka mi har endelig ankommet fra Adlibris. Har begynt å lese og den er god - og ganske foruroligende..

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Bok bestilt (på engelsk) fra Adlibris her!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Bruce er ikke en like stor forfatter som han er entertainer - men han forteller godt om livet som gutt i New Jersey og om sulten som drev ham til suksess. Boken er en ærlig og naken historie uten skandaler fra en av rockens viktigste stemmer.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Dystopi er gøy! :D
Jeg har stemt i Doodlen din.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

"I have always imagined that Paradise would be a kind of library.” Jorge Luis Borges.

Haha, så bra (stod på forsida av bookporn.tumblr.com).

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Nå trekker jeg opp denne gamle tråden igjen, fordi jeg fant noe som besvarer noen av mine egne spørsmål:
Dagsavisen refererte i dag til den årlige oversikten "Musikk, litteratur og visuell kunst i tall" som nå nettopp har blitt sluppet for 2015 (link). Og her er det masse tall, vettu! Side 55 og 56 viser at sakprosa utgjorde 20% av omsetningen av litteratur i 2015, mens skjønnlitteratur utgjorde 26% av omsetningen. (Fagbøker/lærebøker og skolebøker er egne kategorier utenom, og utgjør tilsammen 25%).
Det ble utgitt 1207 nye titler og utgaver innen sakprosa, mens det ble utgitt 1327 nye titler og utgaver innen skjønnlitteratur. 1% økt omsetning av sakprosa sammenlignet med året før, og 2% reduksjon i omsetning av skjønnlitteratur. (Den store "vinneren" er forøvrig skolebøker, med en årlig økning på 11%, samt billigbøker (+8%) og lydbøker (+7%)).

Dermed er det, som jeg mistenkte, ikke særskilt stor forskjell i salg av skjønnlitteratur sammenlignet med sakprosa. Sakprosa er populært og viktig!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg slår gjerne et slag for Johan Ajvide Lindqvists "Papirvegger"! Selv om de kanskje er mer i "uvirkelig horror"-sjangeren. God fantasi er det i alle fall... :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tusen takk!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Slik skulle alle bøker være; at man føler behov for å ha gultusjen i hånda mens man leser, klar til å merke av alle de vakre ordene og bringebærdropsene.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Nasjonalbiblioteket har scannet boka og den kan leses i sin helhet her:
http://www.nb.no/nbsok/nb/c974005e3ae88ebee976208d37f231a8?lang=no#0

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ja ikke sant! Oppleseren har stor betydning for opplevelsen av ei lydbok. Jeg har tatt pause fra lydbøker en stund etter en rekke lydbokopplevelser hvor oppleseren bare fikk frem irritasjonen. Vi burde i grunnen ha en egen tråd her på bokelskere om gode lydbøker.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Slike bøker liker jeg også (-kanskje med unntak av psykiatrisk sykehus-delen..)! Jeg regner med at du har lest "The shining" av Stephen King. Men har du lest hans "Mørke krefter/The Dead Zone"? Jeg vil også foreslå: "House on haunted hill" (Shirley Jackson), "Rebecca" (Daphne de Maurier) og "The woman in black" (Susan Hill). Jeg vil også sterkt anbefale John Ajvide Lindqvists forfatterskap, f.eks. novellesamlingen "Papirvegger" - og campingferie blir aldri det samme igjen etter å ha lest hans "Himmelstrand". Grøsserstemningen finner man også i "And then there were none" av Agatha Christie.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

“When you’re twenty-one, life is a roadmap. It’s only when you get to be twenty-five or so that you begin to suspect you’ve been looking at the map upside down, and not until you’re forty are you entirely sure. By the time you’re sixty, take it from me, you’re f_cking lost.”

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Oi, grått på grått var ikke en heldig kombinasjon nei. Enig i at det er vanskelig å lese.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tone Maria JonassenReidun SvensliPirelliEster SSynnøve H HoelKorianderNinaHarald KChristofer GabrielsenNorahCarine OlsrødNtotheaAnniken RøilHeidiEirin EftevandReadninggirl30Bjørg RistvedtAnne-Stine Ruud HusevågMarenHilde H HelsethBård StøreDemeterPiippokattaIreneleserLilleviAnitaKirsten LundNicolai Alexander StyveLesevimsaEivind  VaksvikBritt ElinEgil StangelandAlice NordliPer Åge SerigstadsiljehusmorLene Nordahlingar hSigrid Blytt TøsdalLars Johann MiljeAnita Ness