Jeg vil anbefale en bok for Norge om den er å få tak i nå, Yst! av Arne Hjeltnes om norske oster. Den ble utgitt på Kagge forlag i 2003.
Jeg har nettopp begynt på YST! av Arne Hjeltnes, en bok om norsk ost, har videre denne helgen tenkt å lese Sjørøverne i Hankøsundet av Laurentius Urdahl (han som skrev om sjøormen på Hvaler) og Reisefører for Norge det herrens år 1315 - Oslo, Bjørgvin, Nidaros, Stavanger, Tunsberg, Hamar og Hålogaland av Karl Gervin, og hvis jeg rekker noen fler å begynne på Kysten vår bøkene med Kysten vår. Bd. 1 indre Oslofjord fra Oslo til Drøbak
They used to call the devil the father of lies. But for someone whose sin is meant to be pride, you'd think that lying would leave something of a sour taste. So my theory is that when the devil wants to get something out of you, he doesn't lie at all. He tells you the exact, literal truth. And he lets you find your own way to hell.
Enig med Susanne. I alt! :-) Hørte (heldigvis) denne som lydbok, så jeg har fått med meg sangene. Men en full sceneoppsetning må følge!
Dette var virkelig en god krim! Opptil flere uventede vendinger, holdt meg på tå hev. Samtidig fikk jeg som leser oppdage enkelte ting før etterforskerne, så fikk jeg føle meg smart også. :-) Skal lese mer av Robotham!
Dette er veldig, veldig rart... Ikke bare er serien lagt til den engelske landsbygda (noe som er sjeldent nok for genren), men for en samling merkverdige folk! Og hva er det som skjer, egentlig?
Enig med deg, Rita! (Føler jeg har vært det veldig mye i det siste?) ;-) Var også skeptisk og synes nok boka var litt tung å komme inn i, men du store, som det tok av! Til å begynne med hadde jeg problemer med å holde personene fra hverandre, og syntes de ulike parallellene ødela leseflyten. Men så begynte jeg å bry meg om ungdommene. Og ble opptatt av å få vite hvorfor ting hadde gått som de gikk. Og nå vil jeg bare vite hvordan det ender! Bok to snarest, takk!
Enig. Spennende og svært lettlest. Synes det gikk litt vel raskt og enkelt et par steder, men det får så være. For oss som leser mientolog som scientolog, Thomas Kruse som Tom Cruise og Schlubbard (eller hva det var) som Hubbard, får jo teksten bare et ekstra humoristisk tilsnitt.
Jeg skal lese på 6 bøker denne helgen, Oslos øyrike før og nå som jeg er halvveis gjennom (mye bilder), 3 lettleste True Crime, De endte på skafottet - om mord og udåd, drapsmenn og dommer i gamme l tid av Per Hohle, Skyldig eller ikke skyldig? - Referater av utenlandske straffesaker av Vilhelm Dybwad og Giftblandersker og lensmannsmordere - fra kriminalitetens historie i Østfold og en ny Knut Gribb, Mysteriet på Kongsten fort, og til sist som litt avveksling fra krimen har jeg Sir Gawain og den grønne ridder
Enig. Og det jeg kanskje liker aller best, er oppgjøret med alle mytene; "alternativ behandling er naturlig og dermed ikke farlig", "det virker for meg", "det må være noe i det når folk har brukt det så lenge". Godt å få noen argumenter mot dette.
Synes også boka er saklig og god, en skal lese med svært negative briller for å føle seg angrepet også som alternativtilhenger. Samtidig må det jo være lov å more seg over beskrivelsen av homeopatisk behandling med uttrekk av Berlinmur... ;-)
Kan det være Rasmus Klump/Bamse Bjørn? Finnes både som bøker og tegneserier, har brukt begge navn på norsk, men jeg tenker først og fremst på serien som Rasmus Klump fra min barndom.
Det er ikke det at det skjer så mye her, men stemningen er så grunnleggende ekkel! Hadde begge parallellhistoriene som favoritt hver sin gang, så det grepet må ha fungert utmerket. Hadde ikke likt å være alene noe sted som helst mens jeg holdt på med denne...
Visste ikke at det hadde kommet ut en ny bok i den serien, har bestilt meg Merlin på biblioteket. Har lest de andre 4. Enig med at de kan anbefales!
Litt urettferdig mot Rowling, synes jeg...
Ha ha! Fikk akkurat samme kjendisbilde i mitt hode. :-) Kanskje denne rett og slett gjør seg best som lydbok?
Denne likte jeg virkelig godt. Både etterforsker, skurk og bipersoner framstår som hele mennesker som jeg blir kjent med. Og selv om jeg ikke vanker i Londons kjendisverden hver uke, virker det troverdig for meg. :-)
Det kan forsåvidt være Arabere som kjemper i fjellene av Delacroix også.
Jeg er ganske sikker på at Saramago tar seg noen kunstneriske friheter i beskrivelsene av disse maleriene, og at detaljene ikke nødvendigvis alltid finnes på de faktiske maleriene. Det hollandske maleriet som beskrives fremstår f.eks. som en slags sammensmeltning av flere forskjellige van Gogh-malerier, og denne kvinnen med et barn på fanget kan jo være hundrevis, om ikke tusenvis, av forskjellige malerier. At vogna er lastet med høy er nok helst for at det skal være enklere å gjette seg frem til riktig engelsk maler.
Den skrekkslagne hesten og de døende soldatene, skal det være ett bilde? I så fall minner det veldig om Rubens' kopi av Slaget ved Anghiari.
Høyvogna må være The Hay Wain av John Constable.