Les denne og flere anmeldelser på ritaleser.com

Alternativ behandling engasjerer mange i dette landet, enten de er tvilende og avvisende til at det har noen helseeffekt, eller de mener det er løsningen på alle våre helseproblemer. Sosiale medier har bidratt til at pasienterfaringer i mye større grad enn før blir synliggjort. Diskusjonsfora, Facebook og blogger fylles av norske kvinner og menn som forteller om hvordan de har blitt kurert for alskens sykdommer og plager gjennom ulike alternative behandlingsformer. Samtidig slår medisinsk forskning ettertrykkelig fast at disse behandlingsmetodene i det store og hele ikke virker. Hvordan kan vi forklare denne tilsynelatende konflikten? Hvordan kan det ha seg at så mange mennesker mener at homeopati, akupunktur og healing virker for dem, når det strider både mot vitenskapelig kunnskap og forskning?

Det er dette Gunnar R. Tjomlid forsøker å gi oss et svar på i denne boka. Og jeg synes det er et meget vellykket forsøk. Boka er lettlest, med et språk som den «vanlige mann i gata» kan forstå, selv om det er mye henvisning til forskningsresultater og annen vitenskapelig beskrivelse. Jeg følte ikke at jeg falt ut av tankerekkene en eneste gang…

Nå er kanskje ikke jeg midt i målgruppen, siden jeg er skeptiker i utgangspunktet – men likevel gir forfatteren av denne boka gode argumenter og logiske konklusjoner på hvordan ting henger sammen, og ikke minst hvordan ting IKKE kan henge sammen. Jeg synes også at han forsøker å se ting fra begge (alle) sider, men konkluderer til slutt ut fra etiske og menneskelige hensyn, og det liker jeg.

Dette er en bok alle bør lese, også de som allerede er skeptikere – jeg har i hvert fall plukket opp en del nye argumenter til neste diskusjon omkring alternativ medisin. En god og fengende interessant bok, der altså:-)

Godt sagt! (8) Varsle Svar

Viser 2 svar.

Takk for en god og utfyllende omtale! Denne boken fikk jeg lyst til å lese.

Jeg var for øvrig en av dem som en gang i tiden trodde på kiropraktikk, og jeg har sløst bort over fem tusen kroner på behandlingen. Kiropraktoren lyktes i å overbevise meg om at det var noe fysisk galt med kroppen min ved å vise til at jeg blant annet hadde en liten forskjell i benlengde. I ettertid vet jeg at dette er normalt, og det beste jeg gjorde for meg selv var å slutte på klinikken og gå ut fra at psykiske faktorer var årsaken til smertene.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Enig. Og det jeg kanskje liker aller best, er oppgjøret med alle mytene; "alternativ behandling er naturlig og dermed ikke farlig", "det virker for meg", "det må være noe i det når folk har brukt det så lenge". Godt å få noen argumenter mot dette.

Synes også boka er saklig og god, en skal lese med svært negative briller for å føle seg angrepet også som alternativtilhenger. Samtidig må det jo være lov å more seg over beskrivelsen av homeopatisk behandling med uttrekk av Berlinmur... ;-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

Torill Elisabeth RevheimHarald KStine_JKay NilsenTrygve JakobsenMaren Hjelle CurrieIdaBenteKarin BergKristine LouiseStåle HaverstadløkkenTom-Erik FallaEivind  VaksvikPer HellemReadninggirl20erlend kongsvollIngeborg Kristin LotheIngeborg GTone SundlandHeidi LBeathe SolbergCtinaPer-Andre RustenTanteMamieAlice NordliStine ImingenJulie StensethMartinMarteDolly DuckGrete AastorpKinecathyTove Obrestad WøiensiljehusmorHanne MidtsundHilde VrangsagenAmanda AConnieingar h