King er så god på å bygge personer! Denne boka bygger til en viss grad på Mister Mercedes, men kan leses for seg. (Bare ikke sats på å lese Mr Mercedes etterpå, du får spoilers i fleng.) Synes nok ikke spenningen helt er der i de mest intense delene, men den redder seg grundig inn mot slutten. Og så er det så mye annet enn spenningsintrigen. Forholdene mellom flere av karakterene. Hva fengsel gjør med et menneske. Forholdet mellom forfatter og verk. Ikke perfekt, men pretty damned good.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dette er serien sin, altså! Morofantasy på sitt beste. Ekstra moro når det i denne boka handler om de norrøne gudene. Funker godt på lydbok selv om det er en viss fnisefaktor over amerikanerens uttale av nordiske navn. Men det er tilgitt. For moro til å la være.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Som om jeg ikke hadde lyst til å reise til Shetland fra før! :-) Blandingen av familiehistorie og mysterium fungerer så godt her. Og jeg blir både glad og trist og rørt. Litt merkelige de damene hovedpersonen møter på, men noen er vel sånn...?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nei, denne var ikke for meg. Hvis jeg begynner med en sekser på terningen og så trekker fra en for hver ting jeg ikke likte, blir det sånn:
5. Manglende troverdighet. Splittede personligheter er uhyre sjelden. Her renner de inn. Det blir teit.
4. Dårlig oversettelse og manglende språkvask. Masse feil i preposisjoner og andre småord, direkte fra svensk? Og nei "syre" er ikke en av de fem livsviktige tingene. "Oksygen" heter det på norsk. Dessuten brukes feil apostrof i alle engelske sitater. Jeg får spasmer av sånt.
3. Unødvendige frampek. Jada, det er min kjepphest. Kapitler som slutter med "Hun skulle bare visst hva som skulle skje om kort tid"-liknende fraser gjør meg mektig irritert.

Personlige oppheng? Javisst. Men så trenger jeg ikke være det døyt objektiv her. En treer til Kråkejenta.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ooooh, ny favoritt! Kjente eventyr med ny vri, fantastisk tegna og mye humor. Hvor er bok nr 2??

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Original zombiefantasy med mytologisk preg. Ble spesielt begeistra for karakterene, ble kjent med dem i løpet av få sider.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

The "pub" was an invention of humans living in England, designed as compensation for the fact that they were humans living in England.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

I realized that if getting drunk was how people forgot they were mortal, then hangovers were how they remembered.

Godt sagt! (10) Varsle Svar

It's the human condition to be confused. No other animal ever had an erroneous thought about nature. Who knows what our version of the six-thousand-year-old earth is. It's hiding somewhere in plain sight. In five hundred years there'll be two or three things we believed and went on about at great length with perfect assurance that will seem hilarious to them.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

The New World had a way of never being new. Ever notice this? I don't mean the Native Americans—that part's obvious. Even in European terms, somebody was always already there. The first person De Soto met in Florida spoke Spanish. Was in fact a Spaniard! And was it the Plymouth voyage that had aboard a group of Indians coming back from a visit to London?

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg skal denne helgen lese ferdig Sällsamheter i Härjedalen, som jeg skal levere når vi drar på vår faste handletur til Strömstad/Nordby/Svinesund når trygda kommer. Har reservert 6 nye bøker som jeg skal hente på Strömstad bibliotek. Reserverer som regel på forhånd når jeg reiser med Bjørn, for å få unna besøket så fort som mulig. Nå har båten fra Skjærhallen begynt å gå med billigturer igjen til Strömstad (kr 60 T/R) og på de turene har jeg litt bedre tid på meg på biblioteket.

Ellers skal jeg denne helgen i hvert fall lese Från riddarspel till fotbollscup - - sport i sociologisk belysning og Göta kanal - En resa på tvärs, og frem til den 19. når trygda kommer skal jeg se om jeg får lest ut noen flere av de 4 andre jeg har lånt på Strömstad bibliotek, 4 stk av Mats G Larsson - Sveahövdingens budskap - En forntidsgåta genom sekler - Minnet av vikingatiden - De isländska kungasagorna och deras värld - Tre gälder i England - i vikingars kölvatten över Nordsjön og den siste som er et hefte av Sigtuna museers skriftserie ...Han for österut till Gårdarike - Nordborna och Ryssland under vikingatiden. Har 2 til lånt på fjernlån fra Sandefjord, og skal hente en til i Strömstad.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Denne helgen leser jeg Acceptance, den siste boka i Jeff Vandermeers Southern Reach-trilogi. Jeg holder også på med den glimrende essaysamlingen Pulphead av John Jeremiah Sullivan.

På nattbordet ligger Child of God av Cormac McCarthy, Swamplandia! av Karen Russell og The Quick and the Dead av Joy Williams. Forhåpentligvis blir de siste dagene før semesterstart gode lesedager.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hva får man når man blander Robinson Crusoe med science fiction og thriller sjangeren? Jo, man kan få en historie som Marsboeren som handler om Mark Watney som blir etterlatt alene på planet Mars etter en støvstorm fordi alle trodde han døde da han truffet av noe under stormen. Men Mark døde ikke, så dermed starter hans kamp for å overleve så lenge som mulig på Mars til han blir reddet tilbake til jorden. Vi får bli med han både i oppturer, som hvordan han klarer å dyrke ekstra mat på Mars og får tak i et kommunikasjonssystem tilbake til jorda, men også mange nedturer både for han selv og de som prøver å hjelpe han.

Marsboeren en historie som er vanskelig å sette et bestemt merkelapp på. Man kan si at dette en science fiction roman om en mulig fremtid hvis man hadde hatt Mars ekspedisjoner fra 1997 og utover. Men samtidig er den realistisk siden dette kunne ha beskrevet måneferdene som dermed gjør det litt vanskelig å kalle denne romanen en ren science fiction. Til tross at språket og fremstillingen er typisk for thrillere og minner litt på forfattere som Jo Nesbø, Nic Pizzolatto og Dan Brown, så er Marsboeren på mange måter mer uthriller bok siden det ikke er noen som jakter etter noen f.eks. på grunn av hevn. Hvis jeg skal trekke frem en svakhet ved boken, så vil jeg si at slutten på mange måter blir for brått tradisjonell og kunne vært litt lengre. Marsboeren er en av de beste romanene som har blitt skrevet på lenge.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis noen har boka Norsk akvarie- og hagedamleksikon norsk utg, en venn av meg driver med saltvannsakvariefisk og må ha en bok, evn bøker om det på nor/sve/dk da han er altfor dårlig i engelsk, og som han sa, navnene er anderledes. Den billigeste jeg fant var kr 373 (porto ink) på AdLibris og det synes han ble for dyrt. Vi skal sjekke hva de har i dyrebutikken i Strömstad til uka.

Også hvis noen har Rush Hour 1 + 2 på BluRay, helst med no el sve tekst, så er han også på jakt etter dem, evn Rush Hour Trilogy.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Broren min hadde en del Sølvpilen som barn så det har jeg lest både da og siden, og en gang i bruktbutikken når vi ryddet i gamle blader fikk jeg lest det meste. Har faktisk en symaskineske med Sølvpilen blader i stua som det var meningen at jeg skulle selge for en venn, men den ble bare dytta bak en stol og glemt, det samme med en banankasse med div Star Wars leker. Hvis noen er interessert i lekene, be om bilder på mail. Bladene kan jeg tenke meg å lese først igjen før jeg selger dem siden det er minst 15 år siden jeg sist leste Sølvpilen. Legger ut liste med nr senere. Den 22. august starter VM i friidrett så da er det greit med noe lett å lese ved siden av.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har fulgt med på svømming (VM i Kazan) denne uka, og de siste 3 dagene har det også vært landskytterstevne, så det har bare gått i tegneserier den siste tiden. Er nesten ferdig med den siste boka, Billy 1979-1980 volum 15 den komplette samlingen striper og søndagssider og denne serien sparer jeg på. Billy leser jeg gjerne igjen.
Ellers skal jeg lese på Is-nostalgi - musikken, klærne, dingsene, hendelsene og isene - gjenopplev det beste fra 60-, 70-, 80-, og 90-tallet og Sportgrodor De Luxe, begge lettleste. Skal også lese Kom nærmere! av Rolf Kirkvaag siden den forfaller på tirsdag.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

For meg har det gått i tegneserier denne uka, har lest 3 stk Billy bøker, Billy volum 9, 10 og 11 den komplette samlingen striper og søndagssider, og forsetter med dem i helga, har 4 bind igjen og lese, volum 12, 13, 14 og 15.

Hvis jeg vil ha en vanlig bok å lese på, har jeg så vidt begynt på Dovrefjell i tusen år - mytene, historien og diktningen av Gro Steinsland.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Noen av mine favoritter (ikke bare romaner):

Matt Bell - In the House Upon the Dirt Between the Lake and the Woods
John Berendt - Midnight in the Garden of Good and Evil
Ray Bradbury - Something Wicked This Ways Comes
Truman Capote - In Cold Blood
Don Carpenter - Hard Rain Falling
Joan Didion - Slouching Towards Bethlehem
William Lindsay Gresham - Nightmare Alley
Yuri Herrera - Signs Preceding the End of the World
Shirley Jackson - We Have Always Lived in the Castle
Carson McCullers - The Heart is a Lonely Hunter
Karen Russell - St. Lucy's Home for Girls Raised by Wolves
Aoibheann Sweeney - Among Other Things, I've Taken Up Smoking
Tobias Wolff - In the Garden of the North American Martyrs
Richard Yates - Eleven Kinds of Loneliness

Godt sagt! (0) Varsle Svar

That's how the madness of the world tries to colonize you: from the outside in, forcing you to live in its reality.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

BertyEgil StangelandHarald KPiippokattaBård StøreMads Leonard HolvikHeidiKirsten LundSigrid Blytt TøsdalAmanda ATone HHilde H HelsethVibekeTone Maria JonassenLabbelineLars MæhlumTanteMamieDemeterLailaEileen BørresenHeidi HoltanKaramasov11BenteLinda NyrudJane Foss HaugenKorianderLineHildeJulie StensethTor Arne DahlAnneWangEllen E. MartolTore HalsaAgnesAkima MontgomeryAstrid Terese Bjorland SkjeggerudEvasiljehusmorGunvor GalaaenTone Sundland