Gud bygde Stockholm, kongen København og kommunen Oslo
Til helvette er det åpen adgang for alle, men antallet plasser i paradis er begrenset.
Herregud for en vakker verden vi har ødelagt...
Jeg har nettopp vært på biblioteket og hentet hele serien av Lucifer på 11 bind, så jeg kommer nok til å titte litt på dem i helgen. De hadde hele serien på Eidsberg bibliotek, Mysen. Jeg har de 4 første i en bunke et sted, og jeg overveier å kjøpe meg resten av serien. Etter at jeg har lest den skal jeg se hva jeg gjør.
Ellers har jeg jeg ca 50 siden igjen av boka Over grensen - Fra grensehandelens og taxfritrafikkens historie som jeg leser ut idag. Etter det kan jeg tenke meg å starte på Steampunk - An Illustrated History of Fantastical Fiction, Fanciful Film and Other Victorian Visions som jeg har lånt på Fredrikstad bibliotek, og som litt lett lesing innimellom Det store eventyret - årbok 2001 (min egen) og Er de norske trollene utrydningstruet? - hva turistene vet om Norge som jeg også hentet på biblioteket idag.
Jeg får kaste meg over min datter når hun er hjemme på ferie. Ellers liker jeg å surre meg fram på egen hånd. Jeg har fått ungens tillatelse til å låne maskinen hennes bare jeg kjøper ny når jeg ødelegger den! :-D
Takk for oppmuntring, jeg skal begynne pent. :-)
Jeg har bestemt meg for at jeg vil lære å sy. På maskin. Symaskinen og jeg har aldri vært venner... Så jeg lånte med meg Lappeteknikk og Quilting med kjærlighet fra biblioteket for å se om det var en retning jeg kunne tenke meg å prøve meg i. Leste den første først. Og følte meg ekstremt dum! Jeg skjønte ikke det spøtt av forklaringene. Både masse faguttrykk og veldig dårlig språk. Forlaget burde spandert en korrekturleser. Men det jeg skjønte, er at om du ikke har alt spesialutstyr på plass og gjør alt absolutt riktig hele tiden, kommer du ikke til å få til noe som helst. Så jeg var desillusjonert da jeg bestemte meg for å i alle fall bla gjennom bok to. Men ser der, det er håp! Her fikk jeg lese at "jada, reglene sier dette, men jeg liker nå best å gjøre det sånn". Og noe var litt skeivt, men fint likevel. Så kanskje det er lov å prøve seg da...?
Moralen er at en nybegynner må passe på å få tak i den rette fagboka.
Jeg har bestemt meg for at jeg vil lære å sy. På maskin. Symaskinen og jeg har aldri vært venner... Så jeg lånte med meg Lappeteknikk og Quilting med kjærlighet fra biblioteket for å se om det var en retning jeg kunne tenke meg å prøve meg i. Leste den første først. Og følte meg ekstremt dum! Jeg skjønte ikke det spøtt av forklaringene. Både masse faguttrykk og veldig dårlig språk. Forlaget burde spandert en korrekturleser. Men det jeg skjønte, er at om du ikke har alt spesialutstyr på plass og gjør alt absolutt riktig hele tiden, kommer du ikke til å få til noe som helst. Så jeg var desillusjonert da jeg bestemte meg for å i alle fall bla gjennom bok to. Men ser der, det er håp! Her fikk jeg lese at "jada, reglene sier dette, men jeg liker nå best å gjøre det sånn". Og noe var litt skeivt, men fint likevel. Så kanskje det er lov å prøve seg da...?
Moralen er at en nybegynner må passe på å få tak i den rette fagboka.
Den største fordelen med denne boka er vel at en ikke trenger følge med. Alt blir gjentatt. Utallige ganger... Altså, forfatteren kan dette med å bygge opp både plot og personer, men denne gangen blir det hele for stillestående. Dialogene tværes ut og folk husker tydeligvis ikke hva de nettopp har sagt, for det kommer igjen og igjen. De samme spørsmålene. Men ikke nødvendigvis de samme svarene, faktisk, det var denne korttidshukommelsen...
Men skildringen av tilstanden på Island under andre verdenskrig, var interessant. Så det er ikke sånn at denne boka var helt bortkasta tid.
Bruktbokhandelen her i Sarpsborg har noen, Litteraturhjørnet, husker å ha sett flere der. De har "Gudenes tempel" og 9 andre titler på AdLibris
Ikke hans beste, synes jeg, til det blir for mange hendelser og mytologier uten indre sammenheng trykket inn på liten plass. Men fortellergleden og overskuddet og språket og humoren gjør at det er umulig å ikke like det. :-)
Fytterakkern, dette var ubehagelig! Ikke instenst spennede, masse action eller store mengder blod, men et krypende ubehag etter som jeg mer og mer mistenkte at jeg på ingen måte kunne stole på fortelleren. Var sikker på at jeg visste hvilken retning det ville gå i og at jeg ikke ville like det. Men jeg tok feil. Om retningen, altså. Flere ganger. Veldig godt fortalt!
Elsker disse bøkene! Ble en del parallellhandlinger å holde styr på i denne, og det er jo ganske krevende for et uoppmerksomt surrehue som meg. Men personene er så levende for meg at jeg hang med i svingene likevel.
Jeg leser denne helgen på to av bøkene lånt på Strömstad bibliotek som jeg har fornyet max antall ganger (3) så jeg er ferdig med den til neste handletur (den 19ende). Merket sist vi var og handlet at nå var svenske krona mer verdt en den norske, men selv uten kurs lønte det seg med det meste av det jeg kjøpte bl a fordi mye av det er ikke å få kjøpt i Norge.
Bøkene jeg leser er: Sveahövdingens budskap - En forntidsgåta genom sekler som jeg allerede har lest 41 av 157 sider av og Tre gälder i England - i vikingars kölvatten över Nordsjön, begge av Mats G Larsson. I tillegg har jeg 3 lettleste bøker av Gudmund Hernes, Hvorfor alt går galt og andre lover for det moderne menneske, Hvorfor mer går galt - flere lover for det moderne menneske og Hvorfor galt går verst som jeg byttet til meg av en i blokka her. Han gikk rundt med en pose bøker, først og fremst for å selge, men siden jeg var blakk da han kom godtok han bytte i noe nytt å lese. Han fikk bl a en bok av Unni Lindell siden han hadde en med seg, en av humor bøkene og de har jeg lest alle av tror jeg. Jeg vet ikke om han gikk til alle i blokka, men jeg kjenner ham såvidt gjennom Bjørn.
Nja, jeg ble ikke helt overbevist, jeg altså. Ser folk har lest den i ett strekk og ikke klarte å legge den vekk og i det hele tatt, men jeg følte ikke at det var nok som sto på spill til at boka tok meg dit. Veldig begeistra for vendingen som kommer, men så dabber det av igjen, synes jeg. Og slutten? Nnnjjaanei.
Her har det vært mye lesing av fanfiction de 2 siste månedene og ikke så mye bøker, kun 7 stk i hver August og September. Men er mer i gjenge igjen nå, og skal prøve å låne mindre på biblioteket og lese flere av mine egne bøker, burde også få lagt ut den annonsen på Finn over de i Til salgs/Bytte hylla mi. Av de 22 bøkene i Leser nå er 14 biblioteksbøker, og jeg hentet en ny igår (inkudert i de 14), Skjelettets vei av Val McDermid, som jeg hadde lest reklame for i en mail fra Norli. Likte ikke Tony Hill serien hennes, men denne så spennende ut.
Ble nettopp i morgentimene ferdig med Carlsen Comics Kvalitetstegneserier for børn og voksne som jeg leste på igår, hadde 5 sider igjen. Denne kommer jeg til å beholde, selv om den er fra 1978 handler den om tegneserier jeg husker fra bl a Tempo.
Idag leser jeg på Driftige damer - lærde og ledende kvinner gjennom tidene av Elisabeth Aasen som jeg så vidt startet på Torsdag. Hvis det blir tid eller jeg vil ha noe annet i helgen, skal jeg starte på Good omens - the nice and accurate prophecies of Agnes Nutter, witch.
En av Star Trek bøkene mine handler om hvordan dinosaurene utviklet seg til den dominerede rasen fordi meteornedslaget ved Yucatan aldri hente, First Frontier (Star Trek, Book 75).
From the Publisher
While testing a new shielding device, the U.S.S. EnterpriseTM is caught in the middle of a Klingon/Romulan battle. The Enterprise crew rescues a lifepod, and they are confronted by a Klingon who claims to know nothing of human existence. Convinced the Klingon is telling the truth, Captain Kirk hurries to Starfleet Headquarters in search of answers. But upon arriving on Earth, the Starship Enterprise crew finds that Earth is a vast jungle-like paradise where large, reptillian animals rule, with no signs of human life anywhere. Kirk must travel to the past in search of the key to the mystery, or face the destruction of the human race.
Bøkene i hylla mi What If? handler alle om kontrafaktisk historieskriving, ble interesset etter noen artikler i Illustrert Vitenskap Historie som hadde bøkene til Robert Cowley som grunnlag.
Jeg ante ikke at frie svarte kunne kidnappes i for eksempel New York og selges sørpå på 1800-tallet. Jeg ante ikke at papirene deres kunne brennes og at det var det. At svarte ikke kunne vitne i retten, det visste jeg, men jeg har aldri tenkt over at dermed var det ingen som kunne støtte andre som sloss for sin identitet og dermed sin frihet. At politiet (aldeles nyoppretta på 1840-tallet!), domstolene og politikerne valgte å se mellom fingrene med dette, forbauser meg ikke. Dette var slitsomme saker. Og så mange penger det var i det!
Dette er bakgrunnen for denne boka. En krim, for så vidt. Men mer et samfunnsmessig og moralsk tidsbilde. Kruttsterk, vond og grusom. Og veldig, veldig god.
Jeg har knapt nok åpnet ei bok hele uka, men med regnbyger og vind bør det bli god tid til å lese i helgen. Denne helgen fortsetter jeg å lese den fantastiske grensetrilogien til Cormac McCarthy. Først skal jeg fullføre All the Pretty Horses, og så skal jeg begynne på The Crossing.
En lett Lisbeth Salander-inspirert hovedperson bidrar med å finne kidnappede barn og ta pedofile overgripere. Spennende og troverdig innafor sjangeren. Og med uventa psykologisk dybde. Er det fler av disse bøkene, tro?