Ikke vet jeg hvor dagene blir av, men nå er helgen her igjen. Her er leseformen fortsatt ganske bra, men resten av formen er så som så. Det er grunnen til at jeg er lite aktiv på bokelskere.no for tiden.

Når det kommer til helgelesningen så blir det Conflict of Interest bok nr 5 i Joe Dillard Serien av Scott Pratt. Neste bok ut er The Wisdom of Perversity av Rafael Yglesias. Dette er en bok jeg forventer at kommer til å være ubehagelig da den handler om misbruk av barn. Det har vært blandede meldinger på Amazon.com om den, men det er det ofte om ømtålige temaer.

Håper dere får en fantastisk helg!

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Har avslutta to bøker denne helga; Svart som ravnen av Ann Cleeves (krim med handling frå Shetland, på papir) og Et hardt slag av Jan Mehlum (bok #15 i serien om Tønsberg-advokat Svend Foyn, som lydbok).
Har starta opp lesing/lytting av to andre rykande ferske bøker: Haimennesket av Hans Olav Lahlum (K2 og Patricia #6, i ebok-format) og Vetle Lid Larssens Hvordan elske en far - og overleve på lyd.
I tillegg har eg enno ei bok som eg les i; Ragnar Kvam si forteljing om polarpionerane Amundsen, Nansen, Scott og Shackleton; De fire store.

Ha ei fin leseveke!

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Her har jeg lest Liza Marklund sin siste i helga. Liker den godt så langt! Har også sett Studio sex filmen opp igjen for å oppfriske minnet.
Har også hørt starten på "Søstre i gode og onde dager". Den begynte tregt og jeg sleit med å følge med på alle personene, men det har begynt å ta seg opp!

Ønsker dere en fin uke!
Selv har jeg fri i morra også, veldig godt :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Du har så rett, dagene flyr – helg, og nå også plutselig søndag.

Godt å høre at leseformen er bra, får håpe at formen generelt snart blir bedre også. Krya på dig!

Denne helgen forsetter jeg med Roberto Bolaños Ville Detektiver, en forrykende og herlig bok!

Patti Smith kom med nye memoarer denne uken, M Train, som behørig er lastet ned og påbegynt. Boka er mer anekdotisk enn Just Kids, og som med Woolgathering (Sanka Ull), nyter jeg den i små porsjoner. Ganske artig er det at hun blant annet skriver om nevnte Roberto Bolaño :-)

Begynte i går på lydbokversjonen av The year of the runaways av Sunjeev Sahota, og på e-bok har jeg i dag så vidt startet på novellesamlingen Olive Kitteridge av Elizabeth Strout.

Jeg pleier aldri å lese en bok etter å ha sett en film, men foretrekker å lese boka først. Denne har jeg sett som tv-serie (med Frances McDormand, og Richard Jenkins – helt fantastisk), og er derfor litt ambivalent til å lese boka i etterkant. Men den skal jo også være utrolig bra, så jeg har bestemt meg for å gjøre et unntak og et forsøk likevel.

Riktig god søndag til alle!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Da nærmer symposiet seg slutten. Kun noen få arrangement igjen i dag søndag. Et gratis tips from me to you all er følgende. Gå inn på Youtube, søk på Flommen Odda The River, da vil dere finne Frode Grytten med band, bl.a Pedro Carmosa-Alvarez, framføre Springsteen. Jeg sier ikke mer, bare gjør det ;-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Så kult, takk for tipset, den var knallbra:-)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg tek siste helg i haustferien til fjells, og medan mamma måler karmar les eg bøker og går tur. På øyra har eg ein skikkeleg dameroman, The year of taking chances av Lucy Diamond, og i sofakroken Stonemouth av Iain Banks - spanande og interessant om det moderne Skottland og mafiaen i ein småby i nord. Eit noko anna Skottland enn det eg har forelska meg i, men like fullt skotsk so det held.

Godt sagt! (3) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

..og der oppdager leseren et nylansert slags blårussfag,
av farskap ukjent? ['Endringsledelse']
Men hva plass gir nå dette fag til medskapninger som
har utviklet skeptiske fornemmelser til å bli endret
stadigvekk ---
enn si endringsledet og endringsledelse-planlagt?
Værhårsfornemmelse, hvem underviser i slikt ?
eller, hvor kan vi få st.poeng for 'Undringsledelse' ?

Att.: Alle innbys til å undre seg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Det er godt undret, vil jeg tro --
hvordan "ikke-lekere" kan se et kall til barnehagen ?
Kanskje nettopp da en mer påfallende trang til å Endre folk,
de små er kanskje aller festligst å få gjøre inngrep på,
tvangsgrep eller subtile mentale overgrep...

"Eksperimentere, regulere, manipulere ...."
som disse rustne reparatører (bilde her) ..
Noen i barnehagen, andre divisjoner tar universitet
og voksenhage - dette sanglærer Bjørkvold måtte etterforske, ('nedenfor')

De små vil helst gjøre som de store,
så når tidsklimaet er mobbete, fanger de det opp.

en får grave litt i det ny-nye faget, det er gjerne flott om
du får presentert litt nærmere her hvordan du har møtt det?

Edit 19/10, innbydelsen til å forståeliggjøre det
litt nyoppdukkede faget, går naturligvis til alle
som har peilinger / meninger.
Det skal finnes fag man ikke får innvielse i uten å
bli avkrevd strenge tieløfter, men dette faget skal vel
være ment å være alminnelig, seriøst i god akademisk tradisjon?
Nytter å håpe på sånt?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Relatert, et tidlig alarmsignal mot 'Utvoterings-samfunnet' :

Et evig akselererende mas om at nå må vi teite legsauer
lære å tilpasse oss den Ny-nye Tids krav, tempo og taktart,
kvalifisere oss for å få fortsette abonnementet.

Bjørkvolds intuitive rabalder, >
blir vi "Slitne og servile mennesker"..
"låst av en toppstyrt og snever økonomitenkning som binder
opp menneskelig entusiasme og kreavititet" ?

Skribenten ellers kjent som musikkpedagog og gransker av
kreativiteten og dens betingelser.

samt av spøkelsene som trekker i en helt annen retning?
Om de ligner mest på Mao-soldater eller blåruss, vil kanskje
vise seg antikvert problemikk..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har hatt høstferie denne uka, og føler dagene har fått alt for fort! Jeg har heldigvis fått lest litt. Huset Buddenbrooks har jeg nå ca 100 sider igjen av, og den blir prioritert i dag og i morgen, i håp om å bli ferdig innen morgendagen. Ble ferdig med Marsboeren i går, og den likte jeg veldig godt. Skynda meg litt med den, da jeg visste at det straks var min tur til å låne Etter deg hos biblioteket. Den henta jeg i går, og leste ca 70 sider av den i går. I tillegg til disse leser jeg også fortsatt på Kistemakeren, som jeg nå nærmer meg slutten på.

Generelt veldig fornøyd med bøkene jeg leser for tiden :) Nå skal jeg bruke ettermiddagen på å spille årets siste seriekamp i fotball, så får vi se hvor mye energi jeg har igjen til å lese etterpå ;)

God lesehelg alle! :)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Ja, nå syns jeg tiden suser avgårde! Så bra at leseformen din er fin, men håper formen ellers blir bedre også. Denne helgen skal jeg lese ferdig Buddenbrooks, begynner å bli lei av den nå... Syns rett og slett at den er for lang. I tillegg leser jeg statistikk, og siden jeg har kommet til normalfordeling eller Gausskurven som den også kalles, så må jeg bare lese Oppmålingen av verden, selv om det strider med den allerede fullstappede leseplanen min.
Det tror jeg kan bli en morsom avveksling:-) God helg!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg leser denne helgen på to av bøkene lånt på Strömstad bibliotek som jeg har fornyet max antall ganger (3) så jeg er ferdig med den til neste handletur (den 19ende). Merket sist vi var og handlet at nå var svenske krona mer verdt en den norske, men selv uten kurs lønte det seg med det meste av det jeg kjøpte bl a fordi mye av det er ikke å få kjøpt i Norge.

Bøkene jeg leser er: Sveahövdingens budskap - En forntidsgåta genom sekler som jeg allerede har lest 41 av 157 sider av og Tre gälder i England - i vikingars kölvatten över Nordsjön, begge av Mats G Larsson. I tillegg har jeg 3 lettleste bøker av Gudmund Hernes, Hvorfor alt går galt og andre lover for det moderne menneske, Hvorfor mer går galt - flere lover for det moderne menneske og Hvorfor galt går verst som jeg byttet til meg av en i blokka her. Han gikk rundt med en pose bøker, først og fremst for å selge, men siden jeg var blakk da han kom godtok han bytte i noe nytt å lese. Han fikk bl a en bok av Unni Lindell siden han hadde en med seg, en av humor bøkene og de har jeg lest alle av tror jeg. Jeg vet ikke om han gikk til alle i blokka, men jeg kjenner ham såvidt gjennom Bjørn.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

For min del flyr dagene unna med litteratursymposiet. Billettselger, kontrollør og vakt. Lørdag skal jeg endog være privatsjåfør for Inga Marte Thorkildsen, ei superkjempefantafenomenalistisk dame! Omlag 100 større og mindre arrangement i løpet av 5 dager krever sine kvinner og menn ;-)

Ellers er nå 122 sider av gårde i Vidunderbarn. Kommer seg serru ;-)

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Her i huset er det nye takter for tida. 2-takt og 4-takt, for å vere meir presis. Og for å vere mindre kryptisk kan eg legge til at det dreier seg om ein 50 kubikk scooter og ein 125 kubikk motorsykkel. Jepp, tenåringane skal motoriserast, køyredoningane blei anskaffa på mandag, og no nyttar vi alle fine og tørre haustkveldar til øvelseskøyring. Moro for både far og born.

Sidan det er meldt brukbart fint ver hjå oss i helga, så blir nok mykje av helga nytta på to hjul. Men eg har naturlegvis planar om å lese ein del også. Det blir lesesirkelbøkar. Silo har eg berre nokre få sider att av, eg trudde eg skulle bli ferdig med den i går kveld men brått så sov eg (det seier nok mykje meir om kor trøytt eg var enn om kor spanande boka er). For Buddenbrooks så har eg att rundt 190 sider, satsar på å lese igjennom det meste før helga er over.

God helg!

Godt sagt! (6) Varsle Svar

God bedring til deg, Vibeke!
Jeg har så mange bøker liggende som jeg har lyst til å lese at det blir vanskelig å velge. Tror jeg havner på Absalom, Absalom! av William Faulkner og Offline av Anne Holt. Begge er lånt på biblioteket og jeg håper å få lest mest mulig av dem før en ny lesesirkelbok må påbegynnes. Som lydbok er det Drep ikke en sangfugl av Harper Lee det frister mest å begynne på.

Ellers går det i møteinnkallinger, referater og rapporter for både den ene og andre foreningen om dagen, julemarsipanen ble observert i butikken i dag og både temperatur og mørket vitner om senhøst som i mitt hode betyr kosepledd, varm te og en god bok. Det er egentlig litt godt med høst!

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Jeg skal lese : Det tredje tegnet av Yrsa Sigurdardottir. Gleder meg til å ta fatt på denne, Yrsa er en spennende forfatter fra Island som jeg har hørt mye godt om. Nå har jeg fått så mange flotte bøker av naboen, så det var vanskelig å velge hvem jeg skulle begynne med.
Jeg ønsker alle Bokelskere en riktig god lesehelg. Dagen er sju timer og førtifem minutter kortere enn ved sommersolverv. Derfor syns jeg det passer utmerket å lese inne til stearinlys og fyr på peisen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Da får vi håpe at formen kommer tilbake snart.
Jeg har begynt på ei bok av en japansk forfatter,Tanizaki. Boka heter Søstrene Makioka. Japan er et land jeg er lite kjent med,forfattere intet unntak,så det blir spennende å lese denne. Ser den hat fått god omtale. For mange år siden hadde bokklubben en serie dem kalte Fortellerserien,og der er det ei bok som heter Japan forteller. Der er det et par historier fra nevnte forfatter. Så jeg har visst vært borti han Tanizaki før. Men det er leeenge siden.
God helg til deg og andre bokelskere.

Godt sagt! (7) Varsle Svar

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

TralteEmilie GeistMartine (@martineleser)Ingunn SSoffa86AnjaMarit HøvdeAtmanMaren Hjelle AuneIngrid Urdal StøleJulie StensethAnneWangLinn Charlotte EdstrømBenedikteHeleneAjiniakraDolly DuckKristin F. JørgensenAlice NordliEster SSimen "Boktimmy" IngemundsenHildeE .MarianneTjommiRandi BorgenAnne-Stine Ruud HusevågCecilieHarald KHeidiBjørg  FrøysaaKristin SpalderSynnøve H HoelIngeborgMaikenLisbeth Kingsrud KvistenHilde H  HelsethMathiasErlend Rødal VikhagenTrygve JakobsenPernille Grimeland