Så var det helg igjen!

Her begynner helgen med første bok i spenningsserien Hidden (A Bone Secrets Novel) av Kendra Elliot. De siste ukene har jeg vært heldig med valg av bøker så her går det unna. Serier er jo kjent for å ha varierende kvalitet, men det de fleste har er masse fremdrift. Det ser også ut til å være populært med sterke, kvinnelige hovedpersoner, noe som alltid er positivt for både yngre og eldre jenter. Og når man finner en serie man liker så har man mange bøker man nesten sikkert kommer til å like.

God helg, bokelskere! Og god høstferie til de som har det :-)

Godt sagt! (10) Varsle Svar

Viser 19 svar.

Søndag + regn = Lesing - tenker jeg :) Begynte på "Parfymen" av Patrick Suskind fredag kveld, og det er "noe" med boken som "drar" meg med....Fikk ikke lest noe særlig i går, da var det en spennende mødrekamp (vi mammaer spiller en årlig kamp mot våre fotballspillende døtre), og på kvelden var jeg på Elviskonsert i byens Storstue. Men i dag skal jeg bare kose meg med kaffe og bok noen timer :)

God uke til alle - med eller uten høstferie :)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Tenkte å begynne på Buddenbrooks i helga som jeg akkurat har hentet på biblioteket. Litt på etterskudd i forhold til alle andre her inne, begynner vel omtrent når alle andre er nesten ferdige. Så filmen for en god stund siden, og i akkurat dette tilfellet tror jeg det kan hjelpe å ha sett filmen først siden det er så mange personer å holde styr på. Filmen var iallefall strålende, så regner med boka også faller i smak. Riktig god helg! :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg var ikke klar over at boken var filmatisert. Filmen har jeg veldig lyst å se så jeg skal sjekke med biblioteket om de har den. Jeg har kommet et godt stykke uti boken så filmen kan jeg ikke se før jeg har lest ferdig.
Tror nok at det er lettere å lese boken når du har kjennskap til familien Buddenbrooks for starten på boken dreier seg stort sett om presentasjon av familie og omgangskrets.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, jeg håper det. Har kommet litt ut i del to, så regner med det begynner å skje litt mer nå snart. Filmen var veldig bra, bare å glede seg til den når du blir ferdig med boka. Gode skuespillerprestasjoner:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

God elg igjen!
jeg leser stadig denne hyggelige syforeningen,
er på en måte med dere, selv om jeg ikke skravler så ofte her.
Forumet hadde vært fattigere uten slike vannhull..

ellers høytleser jeg mest i Sitater-seksjonen, men der har det
visst ikke virket like naturlig å slå innpå med uformelle
oppfølginger. Kanskje litt mer krysslenking ville pynte opp..

Er det noen systematikere her som leser Rogets Thesaurus
alfabetisk og systematisk?
Kunne bli en nyttig nok helg, det...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eg les litt i Virginia Woolfs "The Waves", men den må lesast i små porsjonar, det er vakkert og innhaldsmetta, så må ofte ta pause for å fordøye. Og så ventar eg på "Howls Moving Castle" av Dianna Wynne Jones, som landar i postkassa mi om eit par timar, tenkjer eg.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det har stort sett regnet i hele uka og det passer meg bra. Høsten har startet for fullt og håper denne årstiden varer en god stund før vinteren kommer.

Tidligere denne uka leste jeg ferdig Ubuntu av Jan Sæterli. Jeg leser fremdeles i Guder & monstre av Laini Taylor, og har som mål å bli ferdig med den i helga og ved siden av leser jeg Høytleseren på 06.27-toget av Jean - Paul Didierlaurent. Blir jeg ferdig med en av disse og får tid til overs skal jeg begynne på Forbannet av Tonje Tornes.

Kos deg videre med lesingen og god helg:)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Akkurat nå avslutter jeg "den merkelige hendelsen med hunden den natten" av Mark Haddon. Fantastisk bok! Jeg begynte på den på senga, og jeg lo så fælt at jeg måtte stå opp for å ikke vekke huset. Det er ei morsom bok, samtidig som den beskriver en aspergers med respekt. Flott balansegang! :)

Når den er ferdig, så er jeg jammen ikke sikker på hvilken jeg velger.. Tror det blir "Så lenge det er stjerner på himmelen"-

God helg! :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Ja, sannelig er det atter helg, Vibeke!
Jeg leser lite ( og svært sakte) for tiden. Fordyper meg i "Skisser fra London" av Charles Dickens" som endelig kom på norsk i 2013. For meg er det en ypperlig journalistisk skildring av den kjente romanforfatteren , som fortjener fordyping og oppmerksomhet, og boken er ledsaget av en rekke tidstypiske , ypperlige illustrasjoner. Regner ikke med en gang å bli ferdig med denne i løpet av helgen. "Stakk bare innom" din faste spalte for å ønske deg og andre bokelskere en herlig helg!

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Har blitt lite lesing den seinere tida med (ikke minst) valgkamp og fotball og friidrett og natteravning. Har denne uka lest de fire siste utgavene av Dagbadets lørdagsmagasin, det beste i sitt slag.

Men i helga starter jeg på, taram-taram, Roy Jacobsens Vidunderbarn :-)

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Kommer helgene fortere nå enn før? Synes det er fredag stadig oftere:) Holder på med slutten sv Garborg-biografien og etter den har jeg tenkt å starte på Hilsen ved midnatt av Orlando Figes. En sann historie fra Gulag-tidens Sovjet.Har store forventninger til den,da jeg likt godt Hviskerne som han skrev tidligere. Ønsker alle god helg.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jepp, før i tida var det fredag berre kvar sjuande dag, men no til dags er det pinadø kvar einaste veke.

Godt sagt! (11) Varsle Svar

Det blir mykje fotball i helga. Ikkje på TV, altså, men live lokalfotball, der eg har diverse oppgåver. På køyreturen til og frå fotballen reiknar eg med å bli ferdig med lydboka Quo Vadis av Henryk Sienkiewicz. Eg må nok laste ned ei lydbok til til turen, kanskje Pygmalion av George Bernard Shaw kunne vere noko?

I tillegg så er eg noko på etterskot med ein fagpublikasjon eg skal ha klar i løpet av månaden, så eg må setje av tid til dette også. Likevel så reiknar eg med at eg kjem til å finne tid til å lese ein del. Då blir det nok utelukkande lesesirkelbøkene Silo. der eg er omlag ajour med leseplanen, og Buddenbrooks der eg er noko på etterskot.

God helg!

Godt sagt! (5) Varsle Svar

A propos Pygmalion:

Wikipedikkelen forteller om Shaws gjentatte omkamp med regissører
om avslutningen, de visste så meget bedre hva som kunne gi
populær oppslutning og billettinntekter.
Så noen år etter, skrev Shaw en oppfølgende skisse:
"Hva som senere hendte".
Vet ikke hvor sterkt den er blitt hengende ved stykket, i alle fall
er den med i min Penguin utgave ca.1964
(når jeg søker isbn på den, kommer det bare opp noe annet Shaw stoff )

så hørespill-utgaver mangler vel det etterspillet, tipper jeg?

"The rest of the story need not be shewn in action, and indeed,
would hardly need telling if our imaginations were not so enfeebled
by their lazy dependence on the ready-mades and reach-me-downs
of the ragshop in which Romance keeps its stock of 'happy endings'
to misfit all stories ..."

men jeg hadde ikke akkurat klart å etterdikte det tillegget, så
vil oppfatte det som sentralt tilbehør

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Interessant. Så vidt eg kan sjå så er dette appendikset også med i lydbokutgåva eg skal høyre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Med det forbruket av lydbøker, hvor mange mil kjører du
på en typisk fotballuke?

Hvor tanker du opp (lydbøker), noen favorittkilder for tiden?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Tja, bortekamp har vi berre annankvar veke, og avstanden varierer frå 0 til 15 mil. Eg har heller ikkje køyrt til alle bortekampane, så det er vanskeleg å påberope seg eit typisk antal mil. Det blei forøvrig ikkje lydbok på denne turen likevel, det var livleg og triveleg prat i bilen heile tida. Mykje betre.

Det er nok jobbreiser som er situasjonen der eg høyrer mest på lydbok. Rundt 1,5 time til nærmaste flyplass, og ofte aleine i bilen. Ja, og så til og frå gjetarhundtrening, då, det er ein dryg time kvar veg det også.

Lydbøker låner eg av og til på biblioteket, og kopierer inn på mobiltelefonen. Men dei fleste eg har høyrt hittil har eg henta frå loyalbooks, ein nettstad for gratis distribuering av lydbøker. Det er mykje gamle bøker her, og eg gjeng ut frå at det er bøker der kopirettigheitene er gått ut på grunn av alder. Opplesinga er også gjort av friviljuge, og spesielt for denne nettsida. Det er svært varierende kvalitet på opplesingane, etter å ha brent meg på dette eit par gangar så "prøvelytter" eg no alltid litt på boka før eg bestemmer meg for om eg skal laste den ned. For mange av dei meir populære bøkene er det også folk som har kommenterer kvaliteten på opplesinga, dette kan også vere til nytte.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har knapt nok åpnet ei bok hele uka, men med regnbyger og vind bør det bli god tid til å lese i helgen. Denne helgen fortsetter jeg å lese den fantastiske grensetrilogien til Cormac McCarthy. Først skal jeg fullføre All the Pretty Horses, og så skal jeg begynne på The Crossing.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

Bare kort tid igjen til det er helg for min del også. Samboeren min skal jobbe hele helgen, så da tror jeg det blir skikkelig lesehelg for min del. Leser for tiden Den urolige mannen av Henning Mankell. Så langt er det nok ikke den beste boka jeg har lest om Wallander, men sånn midt på treet. Ellers har jeg også begynt på ny lydbok siden sist, nå hører jeg på Jenta med snø i håret av Ninni Schulman. Kosekrim fra den svenske landsbygda, akkurat sånt som jeg liker :) God helg :)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Sist sett

Alice NordliChristoffer SmedaasRoger MartinsenTove Obrestad WøienSigrid Blytt TøsdalBjørg Marit TinholtTrude JensenkntschjrldHanne Kvernmo RyeLene AndresenLeseaaseSissel ElisabethTurid KjendlieIngvild SmgeelmeKjerstiFindusGrete AastorpBerit RStine SevilhaugTherese HolmBeathe SolbergHarald KMads Leonard HolvikKirsten LundPrunellaLailaIngunn SHelena ETine SundalEli Hagelundritaolineingar hKarin BergLars Johann MiljeJarmo LarsenBjørg  FrøysaaEllen E. MartolPer Åge Serigstad