Begge de du nevner der er flotte bøker. Og så blir jeg så glad når han skriver skikkelig tykke bøker! Har også forhåndsbestilt - da var jeg glad jeg har Kindle, gitt :D
Jeg liker også det med Dean Koontz sine bøker. Han er flink til å skrive helhetlige historier, ikke bare rene skrekkbøker. Synes han bare blir bedre og bedre, egentlig. Akkurat nå gleder jeg meg veldig til neste Odd Thomas bok!
Tror det er "The Time Traveller's Wife" du tenker på. Jeg falt ikke helt for den, mest fordi jeg ikke syntes jeg fikk en god forklaring på den tidsreisegreia :D
Fantastisk bok. Husker at jeg så filmen først, og da jeg leste boken hadde jeg ikke følelsen av å lese samme historie, gitt.
Victoria er absolutt en gripende historie, selv om jeg ikke er noen Hamsun-fan :D
Begrepet "kjærlighetsromaner" favner vidt :D. Klassikerne er ikke akkurat formelskrevne Harlequinromaner, og det er selvfølgelig også årsaken til at de fortsatt er "levende". Og det er heldigvis mengder av bøker som handler om kjærlighet uten å være lettvinte.
Smaken varierer! Jeg ble ikke så veldig begeistret for den siste filmatiseringen. Jeg synes Toby Stephens var mye bedre. Kanskje også fordi Ruth Wilson var en nydelig Jane.
Ah, Colin FIrth - den ultimate mr. Darcy. Tank om et lyst hode kunne få ham til å spille Rochester? Jeg skulle nemlig ønske at Jane Eyre fikk en Rochester som var like uforglemmelig. Jeg har - nesten - alle innspillinger av den boken, og kun versjonen med Ruth Wilson holder mål.
He, he, sikkert. Men om du ikke har lest den før, så høres det ut som om Stormfulle høyder kan være noe for deg.
Det er jo den tragiske kjærligheten som er tema i begge disse historiene, uansett hvor litterære de er. Det gir en ekstra dimensjon. Jeg ville nok likevel ikke ha satt dem i samme hylle som Barbara Cartland eller Danielle Steel ...
Jeg har en teori som at man enten liker Stormfulle høyder eller Jane Eyre - det er veldig uvitenskapelig teori ... Det mest tragiske med det hele, er at søstrene Bronte ikke rakk å skrive flere bøker! De døde jo så unge alle sammen.
Begge to er på topp hos meg også - selv om altså Jane Eyre troner øverst :D
Jane Eyre er kjærlighetsromanen alle andre kjærlighetsromaner er misunnelige på :D. Generelt er jeg skeptisk til prequels - hvorfor må de skrive en bok/lage en film om handlinger som ligger foran den boken/filmen som kom først? Kunne de ikke ha gjort det med en gang? Men jeg kommer til å ta en titt på denne, selv om jeg tror det kan bli vanskelig å toppe Warm Bodies, egentlig.
Her er en link til en svensk blogg som beskriver veldig godt hva jeg selv mener om boka og forfatteren!
Stardust er fin. Og Warm Bodies hadde jeg stor moro av. En herlig helt, selv om han var død ... Jeg må innrømme at hvis jeg må velge mellom Pride & Prejudice, og Jane Eyre, så vinner Jane Eyre hver eneste gang. Den står godt plantet øverst på min liste!
Husker at jeg ble gledelig overrasket over Scarlett, selv om det er uhyre sjelden at oppfølgere skrevet av andre forfattere er noe bra. Den fungerte best ved å "glemme" Tatt av vinden.
Broene i Madison County burde ha vært med. Den husker jeg veldig godt. Jane Austen burde jeg også tatt med. Pride og Prejudice har jeg akkurat lest om igjen. Den siste har jeg ikke lest. Jeg må lage en liste - det kan bli bra :D
Skriver litt om mine favoritter i kjærlighetsromansjangeren på bloggen i dag - det er tross alt Valentinsdagen ... Vestlandets leirgjøk. Jeg blir veldig glad for å høre om andres favorietter - kanskje kan jeg få noen nye?
Øystein Wiiks bøker bare må høres! Han leser bøkene selv, og dette er ikke bare opplesing! Han er en flott skuespiller, han synger, og han gjør så jeg er med i handlinga. En stor lytteropplevelse!
Denne tredje boka fortsetter på den gode forfatterjobben Wiik har gjort tidligere, og forventningene mine (som var skyhøye), ble innfridd! Det er spenning, mange fine parallelle historier, veldig bra opplesning, god oppbygging av spenninga, få dødpunkter, og en intens og spennende slutt!
Jeg har litt problem med å se hva Tom Hartmann kan komme borti neste gang! Det blir vanskelig å overgå disse tre bøkene! Håper Wiik klarer å holde seg relativt nøkternt med de neste bøkene (som jeg virkelig håper kommer), slik at det ikke blir for urealistisk handling. Internasjonal terror på oljetankere, store kjøttetende øgler, hva kan overgå dette?
Privatlivet til Tom og Katrine er også artig å følge med på, og det beskrives godt i bøkene. Det er også mye vittig underveis, og mange ganger bryter jeg ut i latter når jeg sitter i bilen og hører på Wiik! Det vittige har helt klart noe med Wiiks fremførelse å gjøre også, det bare er så bra!
Igjen, dette er en stor lytteropplevelse, og det er vanskelig å komme i gang med noe annet etter å ha avsluttet en av Wiiks bøker. Det blir et tomrom en stund.
Herlige Svend Foyn! Det er en ren nytelse å lese Mehlums krimbøker! Rolige og herlige Foyn, ordner opp, gjør ting på sin måte, glad i det gode i livet, vittige kommentarer, godt kontaktnett. Utradisjonelle innfallsvinkler og løsningsmetoder.
Boka er ikke intens, men allikevel er det spenning hele tiden. Vi følger gjerningsmenn og etterforskere parallellt, samtidig som Foyn er innblandet. Artig! Språket er lett og ledig, handlingen flyter bra, kort sagt en god bok med spennende handling, egentlig ingen dødpunkter. Utrolig hvor mye som kan hende i en liten by som Tønsberg (og litt rundt omkring da).