Takket være Kirsten Lund her inne, sitter jeg nå med et eksemplar av denne boken. Jeg har ikke begynt å lese i den, bare klappet den et par ganger og skal sette den i bokhyllen om en stund. Det er som å treffe igjen en god, gammel venn som man ikke har sett på mange år.
Jeg skriver litt om forfattere som har inspirert meg. Sidney Sheldon denne gangen. Vestlandets leirgjøk
He, he. Man kan alltid gjøre det bedre selv! Men faktisk er forlagene veldig opptatt av dette, heldigvis for meg. Det er derfor jeg sier til folk som vil gi ut bøkene selv at uansett hva de sparer på, så sørg for å ha penger til en språkvasker og helst en dyktig redaktør.
Jeg åpner vel Pandoras eske nå, er jeg redd for. Vestlandets leirgjøk
Er redd for det, ja. :D
Antageligvis det siste. Det er en vurderingssak for oversettere og forfattere om de skal bruke De-formen p norsk. Fordi den formen mer eller mindre har falt ut av språket vårt, kan det oppleves som en irritasjon i lesingen. Jeg skriver fra slutten av 1700-tallet og bestemte i samråd med redaktøren at jeg skulle droppe De-formen for å gjøre det lettere for leserne - og for meg, det må jeg jo innrømme. Det var fryktelig vanskelig å holde orden på hvem man skulle si De til og hvem man skulle si du til!
Skjebnesøstre 4 er ute i dag. Den er min smakebit på søndag som du finner her: [Vestlandets leirgjøk]http://natalienormann.blogspot.no/)
Disse har jeg besvart på min blogg: Vestlandets leirgjøk: Besatt bokjøper jeg? Næ ...
Jeg kom ikke helt i gang med denne her. Skal jeg lese en så stor bok, så må den fenge fra begynnelsen og det gjorde den altså ikke.
Bokelskerinnen liker jeg veldig godt.
Gråbekkas blogg har kjempefine omtaler.
Denne har mange flotte omtaler og mye fint: Flukten fra virkeligheten
og så må jeg selvsagt reklamere for min egen blogg: Vestlandets leirgjøk
Norske bokbloggere heter en gruppe på Facebook, med oversikt over omtrent alle, skulle jeg tro!
Imprimatur av Monaldi og Sorti. Roma 1683. Dette er en bestselger som altså handler om Roma. Jeg har ikke lest mer enn halvparten, da falt jeg av. Noe av årsaken var den detaljerte kunnskapen om Roma - som ødela for historien for mitt vedkommende, men som sikkert er mer spennende når man faktisk er i Roma! God tur :D
Spennende og god krim! Har ikke lest den første boka til Hanssen, men ut i fra kommentarene til begge bøkene hans, ønsker jeg å lese den.
Boka var godt bygd opp, godt skrevet, veldig passe lengde, ingen særlige dødpunkter, gode bihistorier (selv om den med broren til Brede ble for utydelig for meg), passe antall mennesker (som gjorde at det gikk greit å holde god oversikt).
Kort sagt en god og grei krim. Ikke av de krimbøkene som du husker i lang tid etterpå, men som gir en veldig god lesefølelse akkurat der og da. Og det er vel det krimbøkene skal gjøre, synes jeg.
Hva jeg synger når jeg trenger å smile:
En båt er en bil uten hjul, og to hjul har jo også en sykkel. Jeg gleder meg veldig til jul, for da får jeg så mye rart.
Nå tror du at sangen er slutt, og det er den!
Hvis jeg skal velge noe seriøst - og det bør man kanskje av og til - så velger jeg etter forfattere som har hatt stor betydning for meg personlig. Da blir det Cora Sandel for Albertebøkene, Doris Lessing for Shikastabøkene, Ernest Hemingway for Klokkene ringer for deg og Farvel til våpnene, og selvfølgelig Charlotte Bronte for Jane Eyre. Hadde jeg hatt disse med meg på en øde øy, så skulle jeg nok ha klart å slå ihjel noen måneders ventetid.
George R. R. Martin, Douglas Adams, Terry Pratchett og P.G.Wodehouse ... he, he.
Mitt andre yndlingsdikt som jeg ikke kan utenat, men som jeg brukte for å lære meg å si r i sin tid - bør leses med skarring!
Farao på ferie
I landet Miramarmora var Farao på ferie hos farmora og mormora.
En morgen klatret mormora til Farao i furua, og så begynte moroa.
Hva ler`u a? sa farmora.
Av mormora, den furia!
Hvor ser`u a? sa farmora.
I furua! sa Farao.
Kom ned igjen! sa farmora til mormora i furua.
I morra, ja! sa mormora til farmora til Farao.
Du ser av vår historie at det å dra på ferie i landet Miramarmora til farmora og mormora, den furia i furua, har Farao hatt moro av!
At kærlighet er ikke had og smørrebrød er ikke mad det er for tiden hvad jeg ved om smørrebrød og kærlighed (Johann Hermann Wessel) Fritt etter hukommelsen ...
Vel verdt "ny-lesingen". Anmeldelsen min er her: Vestlandets leirgjøk
En klassiker er vel H.G.Wells Dr. Moreaus Island. Dyr forvandles til mennesker. For oss som lever i kloningens tidsalder er metoden noe ulogisk, men etikken/moralen i det er dessverre like aktuell.
Kalle Blomkvist og vennene hans har en liten sommerkrig gående med tre andre kompiser hvor de kjemper om herredømmet over en liten stein. De kaller seg de røde og hvite rosene. Midt i et av disse eventyrene, blir de vitner til en ordentlig forbrytelse og må løse saken.