Jeg sliter med å huske handlingen i disse bøkene. Mente at det var en som het noe med rose i tittelen, men kan ikke finne den her.. Var det bare at det var noe om "den røde rose" og "den hvite rose" i det..? Noen som vet hva den heter hvor de har sånne gjenger?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Kalle Blomkvist og vennene hans har en liten sommerkrig gående med tre andre kompiser hvor de kjemper om herredømmet over en liten stein. De kaller seg de røde og hvite rosene. Midt i et av disse eventyrene, blir de vitner til en ordentlig forbrytelse og må løse saken.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Takk! Så det er denne boken? Det var i hvert fall min favorittbit av boken, mysteriet var jo også interessant, men rosekrigen var det beste. Lærte både røverspråket og å sende nøkler under dører derfra.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Den vennskapelige krigen mellom Den hvite og Den røde rosen, der tusen og atter tusen menn må gå i døden og inn i dødens natt, foregår vel i alle de tre bøkene om Kalle Blomkvist & co. Samarbeidet mellom gruppene og behovet for å mestre røverspråket er kanskje særlig viktig i boka «Mesterdetektiven Blomkvist lever farlig». En personlig favoritt fra barneårene. :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da er det sikkert den jeg tenker på :) Husker ikke om jeg leste alle disse bøkene, eller bare en :/ Er visst noen år siden, ja..

Godt sagt! (1) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Annonsér hos bokelskere.no


Sist sett

ellinoronilleLeseaaseKay NilsenKristin AamodtmoiraFride LindsethNorahMartineHilde H  HelsethEmilie GeistJoakimIngunn SRune U. FurbergAnette SkriraAnn ChristinRavnAnjaReadninggirl20Magnus FinnsetSverreRuneBabynemiKaren RamsvikTjommiGrimarPangLeserTorTerje MathisenMonica CarlsenAgnete M. HafskjoldHelen SkogSynnøve H HoelPia Lise SelnesgretemorEllen E. MartolJulie StensethGro Anita MyrvangRandi Annie FramnesHeidi