Jeg åpner vel Pandoras eske nå, er jeg redd for. Vestlandets leirgjøk

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Viser 5 svar.

Godt å høre at forlagene faktisk prøver å luke ut sånt ;)

Husker at selv om jeg var veldig glad i Anne Karin Elstads bøker hengte meg litt opp i at de hele tiden sa "Det e itj te å bårrå".

Og jeg ble sprø av Anne Holt fordi hun hele tiden brukte både fornavn og etternavn på alle, og fordi alle som satt i etterforskermøtene hos politiet måtte gjøre noe hele tiden. ("Er det noen som har noen ideer?" spurte Ola Hansen mens han vippet på tærne. Kari Olsen tygget på kulepennen sin. Jens Berg skjøv brillene lenger opp på nesen og utbrøt: "Hæ?" "Det er da ikke for mye forlangt," sa Betsy Stordahl mens hun fingret nervøst med smykket sitt. osv osv....)

Selvfølgelig kunne jeg gjort det mye bedre selv... :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

He, he. Man kan alltid gjøre det bedre selv! Men faktisk er forlagene veldig opptatt av dette, heldigvis for meg. Det er derfor jeg sier til folk som vil gi ut bøkene selv at uansett hva de sparer på, så sørg for å ha penger til en språkvasker og helst en dyktig redaktør.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Alt er greit med det man er klar over!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Selv om jeg ikke er forfatter så kjenner jeg meg igjen i uvanene man ubevisst gjør når man skriver. Min store uvane er å gjenta ett ord i samme setning eller til og med bruke samme setning flere ganger. Det er noe jeg ble gjort oppmerksom på i 8. klasse og fremdeles er dette noe jeg må være oppmerksom på (f.eks :-))

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Artig lesning:-). Jeg er nok blant dem som kan irritere meg når slike ting ikke er blitt luket vekk. Hørte nettopp en anmeldelse (på radioen) av Unni Lindells nye bok der korrekturleserne fikk sitt glatte lag pga språklige blødmer.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Sist sett

Christofer GabrielsenTanteMamiePiippokattaAstrid Terese Bjorland SkjeggerudJBIrakkLilleviKjell PMarit HøvdeFriskusenAnne-Stine Ruud HusevågYvonne JohannesenBjørg RistvedtHarald KBjørg Marit TinholtRufsetufsaReidun Anette AugustinHanneTatiana WesserlingmarithcTine SundalEllen E. MartolJohn LarsenTorill RevheimBirkaKirsten LundSol SkipnesBjørg L.Ingunn SJulie StensethStig TFrode Øglænd  MalminTor-Arne JensenHilde H HelsethKarin  JensenRuneAvaAud- HelenInge KnoffHeidi