Wow - her var det mye bra. Jeg har faktisk studert litteratur en gang i tiden, men må nå innse at jeg ikke lenger husker noe av det! Hvor langt tilbake spiller egentlig ingen rolle, så jeg har da også notert meg en islandssaga eller to. Tusen takk for hjelpen!
Noen som har titler å foreslå? Er på utkikk etter skandinaviske og engelske bøker fra før 1790!
En utmerket bok for skrivelystne. Som han selv sier så skriver han ett ord av gangen - tydeligvis skriver han veldig, veldig fort ...
Har blogget om boka her: http://lunacia.net/?p=2424
Jeg liker å lese en bok flere ganger. En av årsakene er at jeg leser så fort første gang, at jeg knapt får med meg nyansene. Sånn at når jeg leser den andre eller tredje gang, er det som å lese den helt på nytt. Jane Eyre er en favoritt. Et knippe Terry Pratchett bøker når jeg er i dårlig humør. The Stand av Stephen King. Shikastabøkene av Doris Lessing. Stephen Kings On Writing kan jeg vel snart på rams, he,he. Mesteren og Margarita er et gjensyn jeg alltid gleder meg til. Klokkene ringer for deg leser jeg nå for 'nte gang. Og av en eller annen grunn har jeg lest Angel Falls av Nora Roberts et utall ganger.
Dette er helt riktig, ofte er det et avvik mellom det tallet som står oppført som "leser" og "ønsker seg" og portrettlista som dukker opp når du klikker på tallene.
Den rent tekniske grunnen til dette er at vi kun tar med dem som har markert som "leser" og "ønsker seg" de siste tredve dager når vi regner ut hvor mange det dreier seg om.
Når man klikker på tallene, derimot, tar vi også med dem som har markert som "leser" og "ønsker seg" for mer enn 30 dager siden.
Bakgrunnen for at det ble gjort slik var at vi ville ha en viss bevegelse i listene over "leser" og "ønsker seg".
Hvis noen har markert at de leser en bok for to måneder siden, er vel dette ofte fordi de har begynt å lese noe annet, eller at de ikke har endret boka til "har lest".
Derfor valgte vi å fjerne eldre "tilstander" fra bøkene når vi skulle lage disse listene.
Når man klikker på lista over hvilke bokelskere som "leser" og "ønsker seg" følte vi allikevel det var mest riktig å liste opp alle, selv om det er et avvik mellom antallet på de to.
Charles Dickens David Copperfield, Mesteren og Margarita, Rødt og sort av Stendahl. Aleksander Kiellands bøker om Skipper Worse, Klokkene ringer for deg av Hemingway, Frankenstein av Mary Shelley, De elendige av Victor Hugo - for å foreslå noen ...
Pilutta meg, den er bra!
Klokkene ringer for deg med Gary Cooper og Ingrid Bergman er absolutt verdt å se.
Le Carre er den ultimate spionforfatter og Robert Ludlum er min personlige favoritt. Skjebnenatt i Praha av Lionel Davidson en knallbra spionbok som jeg oversatte for noen år tilbake.
Det tok mest tid med kalkulatoren for å regne ut hvor mange portrettbilder man kan ha i bredden på sida (950 piksler), hvor store de kan være og med hvilket mellomrom de skal ha for at de skal komme pent helt ut til kanten.
antall_bilder = x
bredde = y
margin høyre side = z
(x*y)+((x-1)*z)=950
Svaret ble 16 bilder i bredden, 50 piksler bredde og med 10 pikslers mellomrom, altså (16*50)+((16-1)*10)=950 :-)
I toppmenyen er det et valg for "Bokelskere - finn og følg". Holder du musepekeren over denne får du forhåpentlig opp et nytt valg :-)
Ferskeste bokelskere kommer først.
Har lagd en liten funksjon for å kikke gjennom profilbilder.
Den har ingen spesiell nytteverdi annet enn at det er litt moro å kikke gjennom fjesene til alle dem som er her.
Du finner portrettsafarien her.
De to hovedpersonene i Elizabeth Georges bøker gjør at jeg ikke kan se tv-serien i det hele tatt.
Takk. Er snart ferdig med første bok i det som skal bli ny serie, så allerede i full gang, ja.
Siste bok i serien - i salg mandag 8 november ...
Nå har jeg oppgradert webserveren vår igjen, og fått doblet tilgjengelig minne.
La oss se om ikke dette kan hjelpe på kapasiteten igjen! :-)
Er det spesielle sider her det gjelder, eller er det alle?
har akkurat begynt, har lest meg inn i den spanske borgerkrigen. Herregud så godt han skriver. For en fortelling og for en forteller. Det litterære nivået til en styrmann født i 1905 overgår det meste om ikke alt av de seinere krigshistorikernes skrifter. Roy Jacobsens Bratteli biografi er det eneste jeg kan tenke meg som er like godt skrevet som det jeg har lest til nå.