"Når du er død," sa han til meg, "skal jeg få huden din garvet og laget til sal, så jeg kan bruke resten av livet på å fise på deg."
Ja, jeg vet ikke hvor mye jeg kan si uten å røpe alt. Hehe :)
Innbundet betyr hardback på engelsk. Heftet er det samme som pocket eller paperback på engelsk.
:)
Synes at filmen "Tatt av kvinnen" var like bra som boka, eneste var at jeg likte slutten i boka bedre, siden den var laget slik at fantasien fikk åpent spillerom.
"Det Gylne Kompasset" er en helt for jævlig dårlig film. Bøkene er tusen ganger bedre. Forfatteren av boka er ateist, mens filmteamet laget filmen familievennlig og religiøs. Jeg var sur da jeg gikk ut av kinosalen.
"La den rette komme inn" var filmatisert på en helt grei måte, men likte boka best. Filmen fjernet mye av handlingen i boka, de kunne selvsagt ikke ta med alt, men da scenen hvor man fikk se skrittet til vampyren viste, fattet de som ikke hadde lest boka ingenting. I boka fikk man vite at han hadde blitt mishandlet, mens i filmen ble det bare et unødvendig klipp.
"Søstrene Boleyn"... Filmen er noe av det dårligste jeg har sett. I boka er det fokus på søsteren til Anne, Mary. I filmen er det fokus på Anne og mye har blitt endret.
"Gutten i den stripete pyjamasen" er veldig bra filmatisert, men boka er fremdeles bedre. Man får, i boka, vinklet det fra guttens synspunkt, mens i filmen er man litt mer i de voksnes verden. (Jeg kunne ha skrevet mye mer om dette, da jeg hadde om boka og filmen i særemnet).
"Coraline" er mer barnslig filmatisert, men liker både bok og film.
"Hull" er best i bokform, men liker også filmen.
:)
Han sendte meg et innfult blikk og strakte ut hånden som om han regnet med at jeg ville gi ham penger.
Jarlene fra Nord av Bernard Cornwell
Hodejegerne er et godt eksempel på stygt omslag, med dresskledde menn. Fatter ikke at en bok kan gi så lite spillerom til fantasien når det kommer til hvordan personene i boka ser ut.
Jeg liker omslagene på Havets Katedral, Vann til Elefantene (den norske utgaven), Søstrene Boleyn (ikke filmutgaven), Bessys Bok... Faktisk så synes jeg at designet på Twilight-bøkene (ikke filmutgavene) er ganske stilige og passer godt til målgruppen, selv om det er en serie jeg ikke tror at jeg kommer til å lese.
Og selvfølgelig Arto Paasilinnas bøker. De er så søte!
Jeg vil anbefale Keiseren-serien av Conn Iggulden. Ikke akkuratt fantasy, men historiske romaner. Den har alle elementene som skal til for å fengsle en tenåringsgutt; sverdkamper, bueskyting, makt og ære, spenning og et lite hint av romantikk. Det er en av mine yndlingsserier og ikke bare er det kjekke bøker, man lærer historie på en meget interessant måte. Det handler om livet til Julius Cæsar og man merker at forfatteren virkelig vet hva han snakker om! :)
Hehe, off er lei av alt vampyrhysteriet..
Har hørt veldig mye bra om The Road, men har lært meg at de bøkene det er mest snakk om blant kundene (jeg jobber i bokhandel), må man vente litt med å lese. Man får så store forventninger til boka og blir som regel skuffa. Men, selvfølgelig, det er jo en grunn til at det snakkes om bøkene. Får spare de som det snakkes mest om akkuratt nå, til noen år senere. :)
Å? :) Ble litt mett på Erlend Loe, ettersom jeg leste mange bøker av ham etter hverandre. Men kanskje jeg plukker opp boka en gang. Får stole på deg! ;)
Likte lista di veldig godt :) MÅTTE bare lage en motsetning. ;)
Ja, det går jo an å finne andre omslag, men det omslaget boka hadde når den kom ut innbundet er jo i grunnen litt verre enn filmomslaget. :P
Har hørt at det er det dårligste han har skrevet, så tviler på at jeg kommer til å lese den. Kan være at jeg leser den bare for å ha lest alt av ham, men den faller langt ned på prioriteringslista over bøker jeg skal lese i fremtiden.
Jeg så nettopp ei liste her inne som handla om "lokkende omslag". Her er min liste av bøker som ikke lokker i det hele tatt. Dette er bøker jeg aldri ville pekt meg ut i en hylle og sagt "DEN skal jeg lese!". Disse river ikke i leselysten i det hele tatt. Pirker ikke litt i den en gang.