takk, det er mange godbiter der ute og her inne. har fått mange gode tips om lesning her. selv leste jeg mye tex willer når jeg var liten.
Er imponert over ditt engasjement. Og din allsidige litteraturinteresse. Lenge siden jeg leste tegneserier. Må tilbake til Tempo og Vill Vest i sjekkhefte-format. :)
Erlend Loe er sannsynligvis en av Norges mest underkjente forfattere. Hans bøker er etter min mening i verdensklasse. Doppler er genial. Åpningsavsnittet er noe av det beste som er prestert i norsk litteratur. Da jeg bodde i Zagreb hadde jeg russiske naboer. Fruen i huset satt på terrassen og leste Doppler på russisk og lo høyt. Da tenkte jeg at det finnes rettferdighet i verden likevel.
Jeg har mer enn halvparten, MEN også blitt lurt til å kjøpe album som var med blandt de 1000. Ble skikkelig skuffet over OK computer med Radiohead og en del andre. Men det skal boken ha, jeg ville aldri oppdaget nye plater uten den.
I dag har vi fått besøk av mange mottakere av bokkilden.no's nyhetsbrev, som inneholder en hyggelig hilsen til bokelskere.no.
Velkommen til alle som besøker bokelskere.no for første gang! :-)
På skolen der jeg er nå, kan en velge på å lese boken eller å se filmen. Velg sjøl, det tar lenger tid å lese boken en å sitte foran tv'n i to timer en regnværsdag.
Bokelskere.no har vært nede for oppgraderinger i dag fra 12:05 til 13:25.
Det har blitt gjort en hel del endringer under panseret for å få ting til å gå raskere.
På http://bokelskere.no/nytt/ har jeg tatt bort en funksjon som lot deg se en liste over dem som leser bøker du har i din samling.
Det var to problemer med funksjonen; det ene var at den krevde en kostbar spørring til databasen.
I tillegg ble det i praksis liten nytteverdi av lista, fordi den viste ikke når noen nye begynte å lese en av bøkene. Skulle vi gjort dette ville denne spørringen tatt 35 sekunder.
Oppsiden ved dette er at det går langt raskere å laste sida enn før (ca 40% raskere). Funksjonen får kasnkje en annen plass senere.
Måtte jo teste litt etter å ha lest det du skrev om "hvis man er heldig" - betød det at bare de mest kjente, evt. de mest produktive, forfatterne hadde fått wikipedia-lenke?
Man må ha litt flaks av flere årsaker:
så søkte jeg opp forfatteren John Julius Norwich. Og da skjer det noe uventet:
Ja, du er vitne til et problem som er spesielt aktuelt når det gjelder bokdata. Bøker kan f.eks ofte identifiseres ved hjelp av et isbn-nummer som lar deg skille utgaver med identisk tittel.
Forfattere lar seg ikke så lett identifisere som en spesiell person kun basert på navnet sitt. Forfattere har av og til samme navn som andre forfattere, og opptrer av og til under forskjellig navn.
Den norske bokdatabasen har derfor lagd en egen form for et "person-isbn-nummer", som lar oss knytte "Bernhard Borge" til "André Bjerke" og "Richard Bachman" til "Stephen King".
Når man søker etter et forfatternavn får man returnert en liste over bøker der en av skaperne av boka heter det du søker etter.
Hvis man klikker på et slikt navn får vi opp en liste over de utgaver der en av skaperne har samme "person-isbn-nummer" som den aktøren du klikket på.
Ikke alle aktører er knyttet til rett person, og i slike tilfeller får man opp færre utgivelser enn denne aktøren faktisk har vært med på å lage.
Vi har forøvrig 369.651 forskjellige aktører knyttet til 142.009 forskjellige personer i databasen vår.
Supplerende forslag:Hva med en ny fane kalt FINN FORFATTER
Dette er en god idé. Jeg må legge denne i tenkeboksen inntil videre. :-)
Godt poeng. Noterer meg denne.
Hehe, synes ikke den var så fæl akkurat, har lest værre saker, synes den var mer nervepirrende (den første delen). Vet ikke helt hva jeg skal si om den resten egentlig. Skjønte ikke alt det med at kjæresten til hovedpersonen skulle fortelle "sin versjon" og attpåtil i brevs form til en eller annen doktor man ikke vet hvem er. Synes rett og slett den delen var kjedelig. Men jeg skal innrømme at jeg ikke skjønte hva som egentlig hadde skjedd før helt til slutt! Mulig det går an å skjønne det tidligere, men tror ikke jeg fulgte så nøye med på slutten..Så; første tredjedelen gikk unna, mens resten var så som så.. Har forøvrig lest Fuglemannen, den likte jeg godt, så skal lese resten i den serien! :)
Forfattersider som f.eks http://bokelskere.no/folk/karl-ove-knausgaard/1331058/ viser nå en liste over forfatterens verk i stedet for alle utgavene av alle verkene forfatteren har deltatt på.
Verkene er sortert etter popularitet, og dette gjør det enkelt å se hvilket verk av en forfatter som har flest eiere.
Klarer du for eksempel å gjette hvilken av bøkene til Ernest Hemingway som er mest populære?
Eller hva med Henrik Ibsen?
Det er også lenker som fører til wikipediaartikler til norsk- og engelskspråklikge wikipediaartikler om personen hvis man er heldig.
Hvis du har forsøkt å legge til en bok på http://bokelskere.no/bok/ny/ og du har oppgitt et ISBN-13nummer som ikke er konverterbart til ISBN-10, så har du ikke fått lagt til boka.
Dette er nå fikset.
Helt siden 1987 har Sproingprisen blitt utgitt til norske tegneserieskapere. I år utdeles den under Oslo Comics Expo 2010.
Les mer om Sproingprisen og de nominerte på www.huvenes.no
Stem på din favoritt!
Jeg har Den Norske Bokklubbens utgave av disse bøkene i hylla mi og der har de stått en del år. Husker likevel godt da jeg leste dem, hvilket inntrykk de gjorde og hvor lenge de levde i meg. Det var jo den samme fattigdommen på den andre siden av grensen som den som gjorde seg gjeldende her i landet da en stor del av befolkningen emigrerte. Det er vanskelig å forstå idag at folk sultet i hjel i norske bydger for ikke lenger enn 150 år siden. Skildringen av kampen for å overleve i det nye samfunnet over there kan det også være sundt å bli minnet om. Tror jeg skal ta bøkene frem og lese dem om igjen.
Lenken til wikipedia er den frukten som henger lavest her, det eneste å avgjøre er om man skal lenke til engelske, norske eller begge wikipediasider.
Forfatterinfo er et litt hårete problem å løse av flere årsaker: det krever manuelt arbeid, og må eventuelt løses med en brukerstyrt redigeringsfunksjon.
Dette går an ved å legge til fra listevisningen som ser slik ut: http://bokelskere.no/finn/?finn=The+Dark+Tower&hos=bokelskere.no.
Det går imidlertid ikke an om du klikker deg inn på bokas detaljside og bruker Legg til-knappen der inne...
Dette er forøvrig en av de mest subtile bugs jeg har lagd, og står på min liste over ting å fikse.
Takk for kjempefin omtale i bloggen din, Randi.
Denne var nok definitivt mer revolusjonerende i 1915 enn i dag.
Flott bok med fine "bilder" som de minste kan ha mye moro med :)
les min omtale på huvenes.no