Hvor mange av albumene i denne boka har folk hørt? jeg har hørt 238!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

[ Slettet av bruker ]

Jeg tror det morsomste med å gå gjennom en sånn liste er at man rett og slett får seg til å høre på masse musikk man ikke ville hørt på ellers.

Som eksempler for min egen del kan jeg nevne støybandet Einsturzende Neubauten, Dagmar Krause (som nevnt over), diverse country som Dolly Partons debutalbum, Loretta Lynns "Don't Come Home A-Drinkin'" (dette er en ordentlig PERLE! For all del, sjekk ut!), den utrolig fine "Trio" av Parton og to andre kjente countrysangere som jeg ikke kommer på i farten, og ellers masse 80-tallskvalitet som jeg overhodet ikke var klar over - var helt hekta på Scritti Polittis "Cupid & Psyche" en periode.

For all del, pløy gjennom alt dere kan! Hvis dere ikke vil høre alt i sin helhet, går det jo an å skippe gjennom sporene bare for å se litt mer overfladisk om det kan være interessant.

Men uansett hva dere gjør - ikke hopp over albumene som er mindre kjente og vanskelige å finne. Det er ofte der de virkelig interessante tingene er - nettopp fordi det ikke er mainstream. Jeg brukte flere måneder på å finne den overnevnte Loretta Lynn-skiva, og gjett om det var verdt det!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Helt enig. Har selv vokst opp med en far som har noen tusen lp'er, og fikk da inn en del vanvittig bra musikk, mye som idag er sjeldent, vanskelig å oppdrive eller som ikke så mange lenger hører på. Dessverre er det nok mange som ikke legger merke til musikerne de ikke kjenner til, men jeg følte meg i hvert fall oppmuntret til å høre mer på band jeg i utgangspunktet ikke har brydd meg om. Oasis bl.a. Jeg er fremdeles ikke fan, men jeg har i hvert fall hørt mer på dem pga denne boka. Selv var jeg lykkelig over å finne Sandy Denny i boka, hun har vært en av mine favoritter siden jeg var liten.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Jeg har mer enn halvparten, MEN også blitt lurt til å kjøpe album som var med blandt de 1000. Ble skikkelig skuffet over OK computer med Radiohead og en del andre. Men det skal boken ha, jeg ville aldri oppdaget nye plater uten den.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg synes OK computer er et fantastisk album! Men, dette er ikke en side for å kunne diskutere musikk. Jeg elsker å krysse av i boken for hvilke cd'er jeg har kjøpt. Den er også et utrolig oppslagsverk, med finurlige fakta om enkelte sanger.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Har nå hørt 728. Planlegger å høre alle. :)

Edit: Har hørt alle nå.

Her er albumene jeg ikke kjente til fra før som jeg likte spesielt godt: https://sites.google.com/site/axelerbarsk/

Bemerket ellers på Facebook følgende da jeg jeg var ferdig 17.10.2010:

"Det er bare ett album jeg ikke likte, og det var Phil Spector's julealbum! (http://en.wikipedia.org/wiki/A_Christmas_Gift_for_You_from_Phil_Spector.) Hans 'wall of sound' var kanskje innovativ i 1963, men i dag låter det bare ekkelt, spør du meg... Yuk!"

"Og jo! En morsom ting jeg oppdaget, er at omgivelsene man er i har sykt mye å si for hvor godt man liker et album. Omtrent hver gang jeg var ute på tur, fikk jeg mye lettere nye favorittalbum. Det gjelder selvfølgelig også når man har en sterk følelse.

Det er vel rett og slett fordi man kobler den nye musikken man hører til fine eller mindre fine opplevelser, snarere enn det statiske i å sitte på et nøytralt soverom. For eksempel da jeg var med jentekoret [ved Toneheim folkehøgskole, red.anm.] på turné til vestlandet og vi kjørte over fine fjell, begynte jeg å like et ganske atonalt album ved navn Tank Battles av Dagmar Krause (fra bl.a. Henry Cow)."

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg hadde visst hørt mer enn jeg trodde. 411 faktisk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hi hi, har aldri tellt etter, men måtte jo gjøre det nå:-) Ble veldig overrasket!! Har faktisk bare hørt 66 av de i sin helhet. Trodde det var mye mer jeg. Har med andre ord litt jeg må gjennom;-)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

SolBookiacVibekeSigrid NygaardTone Maria JonassenLailamgeDolly DuckKetilDemeterEvaJulie StensethTove Obrestad WøienedgeofawordKirsten LundAnn ChristinmarithcBerit RHilde H HelsethTone HTor Arne DahlHarald KRune U. FurbergalpakkaHanne Kvernmo RyeTatiana WesserlingTine SundalPer LundTonjeTore HalsaTorill RevheimGunillaLena Risvik PaulsenJan-Olav SelforsTone SundlandEli HagelundGrete AastorpAnniken RøilIreneleserInger-Lise