Ja, eller scannet fra eget eksemplar.
Ja, klikk deg inn på boka og klikk "Legg inn omslagsbilde".
hvorfor er det så få omslag i databasen?
Den enkle årsaken at det er ressurskrevende arbeid å digitalisere bokomslag.
Vi har forøvrig 118.285 omslagsbilder lagret i egen database, fordelt på 239.450 utgivelser.
Det er også mulig å laste bokomslag opp hit, slik at du slipper å se omslagsløse bøker i boksamlingen din.
Det ser ut som at problemet oppstår når vi importerer bøker og den norske bokdatabasen endrer (eller oppretter) koden på verket en utgave er knyttet til.
Jeg har nå gjort slik at dette ikke skjer om igjen, og har satt i gang en bakgrunnsjobb for å oppdatere alle tall.
Håper dette løser problemet for godt! :-)
Det er to typer kontroll av dette:
Hvis utgavene er koblet til feil verk fungerer imidlertid ikke denne kontrollen, og da kan man få inn to forskjellige utgivelser av samme verk uten å bli advart.
Har sett at jeg avogtil har klart å legge inn samme bok to ganger. Hadde vært kjekt å fått sjekket at det ikke ligger flere like bøker inne i boksamlingen :)
Nei, hva slags type duplikater er det snakk om?
Ville blitt stusselig med en bok nummer tre uten Carl og Assad ;)
Ville bare si at jeg syntes dette var en flott idé :-)
Finnes det noe verktøy som kan hjelpe til med å fjerne duplikater i boksamlingen?
Deilig bok. Anbefaler en tur til Marstal på Ærø med besøk av det lille, men fantastisk levende bymuseet. Det dokumenter særlig første del av boka på et fabelaktig vis.
Jeg hadde nøyaktig den samme reaksjonen som deg da jeg leste boka for ca 50 år siden, men forstår at jeg må ta den frem igjen.
Jeg har sjekket opp, og når jeg selv klikker på "Emneord" på http://bokelskere.no/an, så havner jeg på http://bokelskere.no/an/emneord/, som viser mine emneord.
Kanskje du kan dobbelsjekke hos deg og se om du kanskje har klikket deg inn på emneord fra et annet sted?
Jeg tror du har helt rett i at facebookintegrasjon ville vært en god idé.
Selv har jeg først og fremst tenkt at vi må få til å dytte ut det man leser o.l til facebooksida si, men du gjør meg jo nå oppmerksom på at det finnes funksjoner som kunne vært nyttige andre veien også.
Jeg bruker ikke facebook selv, så jeg stiller med et betydelig handicap her. Setter stor pris på at du kommer med konkrete tips på muligheter.
Jeg skal lese meg mer opp på dokumentasjonen på dette.
Skal sjekke, gjorde nettopp endringer i menyen der.
Bra du ga beskjed igjen, skal undersøke på ny.
(Man kan oppdatere og rette tallet ved å legge boka til og/eller fjerne fra boksamlingen, men den underliggende feilen har jeg ikke funnet )
Vi holder nå styr på invitasjonene dine.
Hvis du inviterer noen ved å gå til http://bokelskere.no/inviter/, så får du nå beskjed hvis invitasjonen blir mottatt.
Nederst på http://bokelskere.no/nytt/ kan du se hvor mange som har mottatt invitasjonene; men siden vi først startet med dette i dag, vil aksepterte invitasjoner fra tidligere av ikke telle med.
Takk til MortenH som forslo funksjonen!
På http://bokelskere.no/organiser_boksamling/ kan man nå vise kun bøker uten omslag om man vil.
Etter å ha bodd i Norge noen år og begynt å få sving på lesingen på mitt nye morsmål, fikk jeg av en kollega stukket en tykk bok i hånden. Denne bør du lese sa han, sterk litteratur. Boka var på nynorsk. Jeg må si jeg tvilet på at jeg skulle skjønne spesielt mye. Mest på grunnlag av hva jeg hørt elever og andre østlendinger si om nynorsken. Er jo ikke spesielt populært i Oslo-området. Forfatteren jeg fåt i hånden var Ragnar Hovland, og jeg ble etterhvert som jeg avvirket sidene i rask rekkefølge enig med utlåner. Dette var sterk litteratur. Forbausende nok gikk det veldig lett å lese nynorsk, jeg synes nok at nynorsk er mer likt svensk enn hva bokmål er. Etter dette har jeg uten problemer lest begge målformene og tenker vel egentlig ikke over hvilken av de jeg leser der og da. Heldig meg.
Hvem var det som sa at mesteparten av dette livet går med til å ta feil? Var det jeg? Det er jeg som sier det nå: Det har hendt igjen. Siden jeg var omlag sytten år, har jeg gått omkring og hevdet at en av de mest overvurderte forfatterne som finnes, er Hemingway. Dette tåpelige utsagnet skyldes at jeg som syyttenåring leste Den gamle mannen og havet og syntes det var en trevlete, tørr og ufattelig kjedelig bok. En gammel mann og masse vann og en teit fisk: Så spennende. Jeg ble provosert av boken. Herregud, sitte der dag og ut dag inn og drive på med den fisken. Stor fisk = stor litteratur! Haha! Jeg har også vært en temmelig ivrig motstander av den knapphetens estetikk som har stått som en glorie omkring Papa H, som om det skulle være så jævla bra å si minst mulig? Nei, har jeg tenkt, det her er et begdrageri.
Og så. Hva skjer. Det kryper en bille omkring i hodet mitt og den hvisker: "Kanskje du tok feil?" Så nå har jeg lest den lille boken hans på ny. Mea culpa, brødre og søstre. Det er saltvasket genialitet. Det er ren humanisme. Det er The Road, det er Bibelen, det er faen så bra. Jeg beklager, Ernest H, skal aldri mer si noe vondt om verken fisken din eller boken din.