Både diskusjoner og sitater er knyttet til utgaver. Når man er inne på en utgaves detaljside får man listet opp alle sitater og diskusjoner knyttet til denne utgaven eller andre kjente utgaver av verket.
Utgaver er knyttet til et verk. (Men ikke alltid til riktig verk ... )
Godt poeng å få opp en lenke til andre utgaver av en bok inne på selve boksida, det er det ikke nå.
Når vi kjenner til andre bind i en serie finnes det en lenke til dette; f.eks her: http://bokelskere.no/bok/trollbundet/102472/ kan man klikke seg inn hit: http://bokelskere.no/serie/sagaen-om-isfolket/1461/.
Fosnes Hansen viser her, som han gjør så mange ganger senere i sitt forfatterskap, at han klarer å skape troverdige historier og personer i en helt annen historisk sammenheng enn vår egen. Middelalderen passer hans noe gammelmodige språk. Til tross for noen forslitte sammenlikninger og i perioder litt oppstyltet språk, med et par adverb for mye etter min smak, er dette virkelig en imponerende debut.
Jeg har vanskelig å tro at en bokelsker ikke samler på noe. Selv har jeg gjennom år samlet på både forfattere og bokserier, helst nummererte. Forfattere som Simenon, Delblanc, Fogelström, Lo Johansson, McBain-Hunter-Cannon. Serier som Zebra-böckerna, Svarta deckare-serien, og faktisk en kioskkrimserie. Derfor spurte jeg André om det kunne være en peker på lik linje med oppslagsverk i kolonnen til høyre, han syntes det var en spennende idé og skulle tenke på det. Hvis det var en link med "samler på", kunne vi hjelpe hverandre og fylle opp samlingen, tenker jeg. Så - hva samler du på? og hadde det vært en idé med en peker på siden din der du får vist hva du samler på?
Noterer meg dette ønsket.
Dette var en hyggelig melding å få på morgenkvisten, Håkon. Debatter på bokelskere kan vi like! Men omtale i El Pais ligger nok et godt stykke fram i tid. Takker likevel for ambisiøse tanker på forlagets vegne.
Kaster meg utpå, kanskje noen er i grenseland for hva som kan kalles krim, men her er fem bøker jeg liker særdeles godt.
Teroristerna - Sjöwall/Wahlöö
Främlingar på tåg - Patricia Highsmith, (Strangers on a train)
Barins triangel - Håkan Nesser
Bädda för död - Ira Levin, (A kiss before dying)
Hvilken som helst bok av Uno Palmström - verdens mest ukjente/undervurderte politiromanforfatter
Dette er en flott idé, og sannsynligvis nyttig for flere.
Å opprette slike grupper er sannsynligvis et stykke unna, men jeg er interessert i å høre fra flere hva en gruppe skal innebære om vi skal lage slike.
Jeg likte den heller ikke noe særlig...
Skjønner hva du mener. Når jeg flyttet hit ble jeg så gla over å finne Maigret-serien på norsk. Kunne jo samle på de også. Men. Jeg synes ikke det er samme flyt på oversettelsen til norsk som den svenske. Sliter faktisk med å lese de norske, den koselige stemningen er ikke der. Heller ikke kontakten med Maigret og hans tankeverlden (heter det så?). Kan ikke peke på noe direkte, men følelsen er ikke den riktige.
Når jeg var i 20-åra begynte jeg å samle på Simenon. Maigret-bøkene var relativt hyppig representert i antikvariatene i Sthlm på den tiden. Fikk fatt i nestn alt han skrevet, (likte spesielt at han skrev korte bøker på cirka 120 sider, to dager på t-ban og boken var ferdig), og siden da har Maigret alltid hatt en stor plass i hjertet mitt
Jeg har hygget meg mye med Harry Bosch (Michael Connelly) og Alex Delaware (Jonathan Kellerman). Av de norske tror jeg det må være Roar Sørensens Stingo (bok 2 kommer til høsten). I en periode av livet leste jeg mye krim. Da laget jeg denne lista:
Karin Fossums Konrad Sejer
Jon Michelets Vilhelm Tygesen
Anne Holts Hanne Wilhelmsen
Jan Mehlums Svend Foyn
Unni Lindells Cato Isaksen
Jo Nesbøs Harry Hole
Gunnar Stålesens Varg Veum
Kjell Ola Dahls Gunnarstranda
Gert Nygårdshaugs Fredric Drum og Skarphedin Olsen
Conan Doyles Sherlock Holmes og Watson
Agatha Christies Miss Marple eller Hercule Poirot
Jonathan Kellermans Alex Delaware
Michael Connellys Harry Bosch
Reginal Hills Dalziel and Pascoe
Ruth Rendells Inspektør Wexford
Ian Rankins John Rebus
Raymond Chandlers Philip Marlow
Dashiell Hammets Sam Spade
Roar Sørensens Stingo
Stieg Larssons Mikael Blomquist og Lisbeth Salander
Sven Elvestads Knut Gribb
Håkan Nessers Van Veeteren
Henning Mankells Kurt Wallander
Sjövall og Wahlöös Martin Beck
Ross MacDonalds Lew Archer
Liza Marklunds Annika Bengtzon
Patricia Cornwells Kay Scarpetta
Ruth Rendells Mike Burden
Ed McBains Steve Carella
P.D. James´ Adam Dalgliesh
Mickey Spillanes Mike Hammer
George Simenons Jules Maigret
Colin Dexters Inspector Morse
Alle har sine særegenheter. Alle er elskelige på hver sin måte.
Veldig praktisk bok å ha om du vil sjekke ut vitaminer, mineraler og energi i en mengde typer matvarer.
"Klassiker" fra 70-tallet, en inspirerende strikkebok med fargeglede og fantasi!
Så filmen "Miss Potter", om forfatter og illustratør Beatrix Potter, og ble facinert av hennes historie (anbefales). Fant "The tale of Peter Rabbit" i bokhandelen, som var første boken hun ga ut. Den kom opprinnelig i 1902.
Elsker de "rare" fine illustrasjonene til Maurice Sendak!
Det finnes mange bøker der det refereres til annen litteratur. Dette er aldri tilfeldig. Jeg vil anbefale deg å ta utgangspunkt i en slik bok som har referanser og sammenlikne den med referansene.
For eksempel vil du i Murakamis roman Norwegian Wood finne henvisninger til Remarques 3 kamerater, til Manns Trolldomsfjellet, til Den store Gatsby osv. En forfatter vil som regel nevne andre bøker fordi den boka de skriver har noe med disse å gjøre, rent tematisk, eller fordi forfatteren ble inspirert av disse bøkene. En sammenlikning kan være berikende for å se hvordan ulike forfattere har beskrevet samme miljø eller tema på ulike måter.
Etter flere advarsler, formaninger og henstillinger til å holde en vennlig tone her inne deaktiverer jeg nå kontoen din. Og Video sin.
Nå er det nok.
Innlegget er flagget som upassende og er nå skjult, i likhet med en rekke andre innlegg postet fra denne kontoen.
Bokelskere.no er et åpent og vennlig møtested for folk som liker bøker.
Vi har også barn som medlemmer, og jeg vil oppfordre til å ta hensyn til dette.
Jeg har lest 29 av dem. Og så har jeg i tillegg sett filmatiseringer av alle Austen- og Dickens-fortellingene jeg ikke har lest :-D
Har akkurat vært i Dublin, og der leste jeg om boka i avisen. Den er i en internettavstemnig, kåret til tiårets beste irske bok.