Jeg skal skrive særemne til høster og vet ikke hva jeg skal skrive om.

jeg har tenkt å sammenligne 3 bøker som har noe tilfelles.

noen forslag?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Viser 8 svar.

Når jeg skrev særemne valgte jeg å lese triologien om Kristin Lavransdatter. Dette er riktignok bøker som du endten må ha en målsettning som at du SKAL igjennom, eller at du må være blandt dem som klarer å leve seg inn i historien. Heldigvis for meg er jeg blandt de sist nevnte, hvis ikke tror jeg at jeg ganske fort hadde gitt opp. Jeg valgte å ta opp hvordan Kristin sitt forhold er til religion gjennom livet, og hvordan religionen påvirker hennes hverdag. Det var utrolig mye arbeid, men utrolig lærerikt, og ikke minst så er dette en historie med så mange momenter som gjorde at jeg hadde mye morsomt stoff å arbeide med.

Jeg angrer ikke på mitt valg av særemnebøker, men som andre sier her, det er viktig å finne bøker man liker. På den måten kan man også klare å skrive et bedre særemne.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Så lurt av deg å ta det opp her, du får sikkert mange tips. Skal skrive selv til høsten, og jeg tror jeg går mer inn i poesi, ting som har med dikt å gjøre, selv om jeg ikke har bestemt meg helt. Jeg ville kanskje foreslått at du velger et tema som opptar deg til vanlig, som f.eks en religion, en verdensdel, eller at du er veldig glad i musikk/å tegne osv, og velge bøker ut i fra det. Jeg tror det gjør det lettere å jobbe med:) Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Du finner mange tips til temaer på Deichmanske biblioteks websider: http://temalitteratur.deichman.no/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg ville begynt med å finne en bok el. forfatter som jeg likte godt fra før av, eller en jeg gjerne ville lese. Og så finne et tema som kan passe rundt det. Du finner neste garantert noen andre bøker du kan sammenligne med, dersom du først har valgt én! Selv var jeg veldig interessert i Bjørneboe på den tiden, og skrev om hvordan han portreterte ondskap i sine bøker.

Lykke til!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Først vil jeg jo kanskje finne bøker i en sjanger, eller av en forfatter som du liker. Særemne er jo lettest å gjennomføre hvis du selv synes det er spennende å holde på med.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det finnes mange bøker der det refereres til annen litteratur. Dette er aldri tilfeldig. Jeg vil anbefale deg å ta utgangspunkt i en slik bok som har referanser og sammenlikne den med referansene.

For eksempel vil du i Murakamis roman Norwegian Wood finne henvisninger til Remarques 3 kamerater, til Manns Trolldomsfjellet, til Den store Gatsby osv. En forfatter vil som regel nevne andre bøker fordi den boka de skriver har noe med disse å gjøre, rent tematisk, eller fordi forfatteren ble inspirert av disse bøkene. En sammenlikning kan være berikende for å se hvordan ulike forfattere har beskrevet samme miljø eller tema på ulike måter.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Krigen i Norge, sett med ulike øyne, barn, kvinner, soldat/motstandskjemper; her finnes det i alle fall mye litteratur.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Sist sett

Stig TTine SundalKirsten LundNorahAndreas HesselbergAvaWencheHarald KG LsvarteperINA TORNESEvaIngebjørgVannflaskeFrode TangenSolveigLinnAnne Berit GrønbechTheaReadninggirl30BertyLailaRandielmeIngunn SEllen E. MartolTanteMamieTor-Arne JensenAkima MontgomeryPiippokattaAnn ChristinmgeSilje-Vera Wiik ValeMonica CarlsenCathrine PedersenTonesen81Tove Obrestad WøienPia Lise SelnesMorten MüllerMaren