People have believed for hundreds of years that newts in a well mean that the water's fresh and drinkable, and in all that time never asked themselves whether the newts got out to go to the lavatory. - Terry Pratchett, hentet fra Reaper Man :)
Ser ikke ut til at noen av bøkene hennes er utgitt på norsk dessverre. Hverken adlibris eller ymse "smale" bokhandler har bøkene hennes på norsk utfra hva jeg fant.
People have believed for hundreds of years that newts in a well mean that the water's fresh and drinkable, and in all that time never asked themselves whether the newts got out to go to the lavatory.
"What is this thing, anyway?" said the Dean, inspecting the implement in his hands. "It's called a shovel," said the Senior Wrangler. "I've seen the gardeners use them. You stick the sharp end in the ground. Then it gets a bit technical."
Jeg er en sånn "ateist"/buddhist som ikke helt har sansen for Dawkins. Er enig i mye av det han skriver, men holdningene hans synes jeg grenser til fundamentalisme:D
“Fantasy is an exercise bicycle for the mind. It might not take you anywhere, but it tones up the muscles that can. Of course, I could be wrong.” - Terry Pratchett
Vel, mange har jo fått tutet ørene fulle av den kristne versjonen av ting i oppveksten, så kan jo forstå det:-)
Dresden Files av Jim Butcher, urban fantasy, finnes kun på engelsk inntil videre. Her er det både slemme trollmenn, vampyrer, varulver av ymse slag, alver av den gamle typen, altså mer som våre underjordiske, hverken snille eller slemme. Åja, også den snakkende hodeskallen Bob selvsagt :)
Først må du vel ta utgangspunkt i hvilken gud/gudinne du vil bevise/motbevise eksistensen til? En del av meg tenker slik at enten har alle religioner rett eller så tar alle religioner feil:)
Ballongjegeren passer å lese sammen med barn fra 4-5 år og oppover.
Boka er litt trist, men også oppmuntrende og ikke minst en hyllest til fantasiens makt! Teksten minner om et dikt i formen, symbolsk og rik på bilder, med ett vers pr oppslag, og er stramt oppbygd - ikke ett ord er overflødig. Voksne lesere vil skjønne underteksten, som forteller historien om en dødssyk gutt som ligger på sykehus, hvordan han gjennom samtaler med utgangspunkt i fantasien, sammen med foreldrene og storesøsteren bearbeider det som skal komme - nemlig at han dør. For barn vil illustrasjonene være vel så viktige, og disse innbyr til en reise i barnas egne drømmer og fantasier, gjerne i samtale med en voksen. Ordet "død" forekommer ikke, men de største barna vil ut fra illustrasjonene forstå at boka ender med at gutten dør.
Vi, jeg og illustratøren og forlaget, mener dette er en viktig bok, om et vanskelig og tabubelagt tema som dessverre er realiteten for noen barn. Boka er tenkt som trøst og oppmuntring, og som utgangspukt for fantasirik samtale omkring temaet alvorlig sykdom og død.
The Otomi's acalaxaqui-Atlantean identity is lent special emphasis by the name of the town in which it is annually danced, Atla. Moreover, November is generally accepted as the month in which Atlantis was destroyed. The name Otomi, likewise implies Atlantean origins: Atomi or Atoni, from the monotheistic solar god, Aton.
Atlahua
Aztec sea-god with apparent Atlantean provenance
The Atlantis Encylopedia av Frank Joseph
Stusset på den forkortelsen selv, vet at mange byråkrater regnes som tørrpinner, men kanskje litt vel sær intern humor om det der er morsomt:)
Tja, kanskje feil tid i uka og poste et sånt spørsmål på? Mange har vært på høstferie sikkert:)
Men jeg kan forsøke med mine to topp 10;
Norsk:
Ulva fra Huldretjernet - Willy Ustad
Geilobomben - Arne Thomassen
Opera Pompel og Pilt - arne Bust Mykle
Azur - Jon Bing
Skogland - Thore Hansen
Bløtkakemannen - Tor Åge Bringsværd
Operasjon Ares - Ingar Knudtsen
Elling - Ingvar Ambjørnsen
Flod - Jon Bing
Verden:
Dune - Frank Herbert
I, robot - Isaac Asimov
Earthsea trilogy - Ursula G. LeGuin
Snuff - Terry Pratchett
The Dark Tower 1-7 - Stephen King
Tidstyven - Tony Hillerman
Kontakt med verdensrommet - Arkadij og Boris Strugatskij
Inga hjältar här - Sam J. Lundwall
Hogfather - Terry Pratchett
River of gods - Ian McDonald
Ok, greide ikke å finne 10 norske dessverre:) Litt pga. min noe smale smak innen skjønnlitteratur, foretrekker science fiction og fantasy og det utgis det lite av i Norge av norske forfattere.
Kanskje, jeg har faktisk aldri lest Dickens selv om han figurerer titt og ofte som bifigur i min favorittgenre. Bla. har jo tv-serien Doctor Who hatt ham med som bifigur, Doktoren selv er en stor fan sier han. Kanskje det er på tide for meg også å snuse litt på denne forfatteren også :)
Veldig varierende utvalg av "grøsser"noveller. Noen veldig bra, som Roald Dahls bidrag, andre ikke fullt så bra. Dette kan være delvis pga. redaktørens påfunn med å beholde språkdrakten på noen av de danske og eldre norske novellene. Jeg synes det er lettere å lese svensk faktisk av de andre skandinaviske språkene. Men uansett et godt kjøp fra biblioteksalget i sommer :)
Noveller kan så absolutt være bra saker, før sci-fi ble "stuerent", ble jo forfatterne stort sett bare publisert i litterære sci-fi magasiner. Og da med noveller, så har ymse novellesamlinger med sci-fi i varierende kvalitet som jeg koser meg med innimellom alle romanene og historiebøkene m.m.
Melding sendt :)
To tomler opp, dette var veldig artig lesning. Alle som har hatt pc en stund og kranglet med windows, kjenner seg igjen her skulle jeg tro:)
Jeg har opplevd det før. Jeg tror jeg er med, men i stedet stanger jeg i et trelags, lydisolert pleksiglass. Det eneste som på uforklarlig vis slipper igjennom, er de gale ordene.