Jeg er en ganske så fersk fantasy-leser,men har nå lest (selvfølgelig) Harry Potter bøkene,Ringenes Herre,de 3 første bøkene i "A song of ice and fire"...og nå har jeg akkurat lest ferdig "Vindenes navn" av Patrick Rothfuss.Og nå er jeg helt hekta!! Har bedt om tips til fanatasy bøker før,men fikk ikke så mange svar da..så jeg prøver meg igjen,er det noen der ute som har noen gode Fantasy bøker å anbefale? Jeg er åpen for det aller meste..det eneste er at jeg er så kjedelig av meg at jeg helst leser bøker på norsk. Så hvis bøkene dere anbefaler har norske oversettelser blir jeg sååå glad!!

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Viser 35 svar.

Da har jeg lagt ut 613 av mine bøker, så da har du kanskje sjans til å finne noe....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Ulva fra Huldretjern av Willy Ustad, ikke helt ny, men biblioteket har den sikkert. En sci-fi/fantasy tolkning av huldra. Veldig bra bok.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Det hørtes spennende ut! Den må prøve å få tak i på biblioteket :0) Tusen takk for godt tips!!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Bare hyggelig :)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg har listen min her:

http://knirk.no/prosjekt-fantastisk-litteratur/

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Dresden Files av Jim Butcher, urban fantasy, finnes kun på engelsk inntil videre. Her er det både slemme trollmenn, vampyrer, varulver av ymse slag, alver av den gamle typen, altså mer som våre underjordiske, hverken snille eller slemme. Åja, også den snakkende hodeskallen Bob selvsagt :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Noe av mine favoritter
L. E. Modesitt sine fantasy serier er noe av det beste jeg har lest Saga of Recluce, Corean Chronicles, Imager Porfolio og Spellsong cycle. De har typer av magi som er beskrevet annerledes enn andre ting jeg har lest og noen av dem har skytevåpen men fortsatt fungerer det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Vil absolutt anbefale "His Dark Materials" trilogien av Philip Pullman. Fantastisk tankevekkende bokserie med herlige, standhaftige Lyra som hovedperson i en parallell verden. Er kanskje mest rettet mot ungdom/barn, men synes absolutt temaet og språket passer flott for voksne også.

Er du ute etter noe mer humoristisk, absurd fantasy vil jeg anbefale "De Fire og Han Som Gjør Galt Verre" av Hans Erik Follestad. Jeg lo meg skakk gjennom alle tre bøkene.
Dette er derimot beregnet på voksne/unge voksne ettersom det er ganske grovt språk og skildringer. Du må kunne se det med ikke seriøse øyne da, hvis ikke kan det fort bli litt teit. Men så lenge man legger fra seg seriøse brillene sine er det rett og slett en humor opplevelse med masse action og fantasy utenom det vanlige,

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her er flere alternative fantasyserier.

Bull-Hansen. Horngudens tale
Silverberg Sagaen om Majipoor
Sandemo Trollbundet 1-11
Dragon Lance Legenden om tvillingene
Dragens natt
Raymon Feist Sagaen om Riftkrigen
Katherine Kerr Legenden om Deverry
Stephen Lamhead Legenden om Merlin 1-2
Legenden om Kong Arthur 1-3
Legenden om Atlantis 1-3.

Skal vel holde en stund dette..

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Massevis. Noen har du sikkert hørt allerede...
Harry Potter
Narnia C.S Lewis.
Tidshjulet Robert Jordan
Sagaen om Belgarion David Eddings
Shannaria serien Robert Brooks.
Alle bøkene av Terry Pratchet.
Katharina Parr sine bøker. Husker ikke titler
Sagaen om den siste nattkrigeren Olav Havnes. 3 bøker av en nordmann kom på 1993-96?

Skal se om jeg finner flere i bokhylla...

Øystein Visth

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Her kommer noen forslag til Fantasy bøker.
Den tause byen av Cassandra Clare
Den inngår i serie : Skyggejegerne
Tobie og treets hemmeligheter den inngår i serie Tobie Lolness
De siste seks av James Frey. inngår i serie : Arven fra Lorien.
Nelias sorg av Gro Fykse.
Arven, eller Sjelenes hvelv av Christopher Paolini.
Ildtronen av Rich Riordan inngår i serie : Kanekroniken.
- Listeinnslag

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Eg likte veldig godt Gone-Forsvunnet. Handler om ein liten småby i California der alle over 15 år forsvinner og ungdommane byrje å utvikle ymse evner. Veldig spennande og absolutt å anbefale!:)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Henger meg på de som har anbefalt David Eddings (forhåpentligvis blir mer av han oversatt), C. S. Lewis Narnia og de tre Dødslekene-bøkene av Suzanne Colllins!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

De tre bøkene av suzanne collins er ikke fantasy, de faller i kategorien dystopi, sci-fiction ;)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Behøver ikke si det til meg, si det til den som først foreslo det her nede - jeg ganske enkelt stilte meg bak en anbefaling! Bøkene er faktisk temmelig bra, ga dem gode terningkast. God helg til deg også! :)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Beklager hvis mitt svar ble tatt som frekt, for det var ikke ment sånn. Ville bare rette det opp :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Beklager selv, rett skal være rett! Både du og jeg og fler til er klar over at rett sjangerbås skal være dystopisk sci-fi, har jo lest dem. Kan hende jeg var litt vel skarp der... ;)

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Har du sett filmen om Willow? I så fall så er det en serie på 3 bøker som er som en slags fortsettelse. Jeg holder på med den første nå, har bare sett dem på engelsk foreløbig da men. De heter i alle fall Shadow Moon, Shadow Star og Shadow Dawn (Vet ikke om det ble rett rekkefølge på dem nå)

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg glemte å nevne Toliken.....

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Fabula - Aero er første bok i en bokserie som skal til slutt bli fire bøker. Fabulaserien er skrevet av norske Astrid Luisa Niebuhr. Den er jo fantastisk bra:) Så liker jeg veldig godt Stjernestøv av Neil Gaiman og Song for Eirabu av Kristine Tofte er fantastisk.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Bøkene om Eragon av Christopher Paolini er fine og jeg liker også Naomi Novik sine bøker om dragen Temeraire. De tre første er oversatt til norsk så da kommer nok resten etterhvert. Novik`s serie var min intro til fantasy lesing, og nå er jeg helt hekta! Ellers kan kanskje True Blood serien av Charlaine Harris være noe, de er også på norsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hmmhh.. Gone av Michael Grant (som bare brukes som "kunstnernavn" :P )
Tidshjulet av Robert Jordan
Det mørke tårn av Stephen King

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Heisann! Narnia er noen veldig flotte bøker, men dødslekene anbefaler jeg på det sterkeste! Du kommer ikke til å klare å legge de fra deg! :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Dødslekene er ikke fantasy, men dystopi og science fiction

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hyggelig at Vindens navn falt i smak. :)
(Og det er ikke kjedelig å lese bøker på norsk.)

Morten,
oversetteren

Godt sagt! (4) Varsle Svar
[ Slettet av bruker ]

Jeg er veldig glad i The Wheel of Time av Robert Jordan, jeg vet de finnes på norsk.
The Dark Tower av Stephen King er også oversatt. Jeg vet ikke om oversettelsene av disse er gode.
Terry Pratchett sine bøker er fantastiske, men jeg synes de taper mye i oversettelsen.
Riftwar Saga (Sagaen om riftkrigen) av Raymond E. Feist er oversatt. Jeg likte den, men kan igjen ikke si noe om oversettelsen.
Song for Eirabu av Kristine Tofte er bra og skrevet på nynorsk.

Jeg vil også anbefale deg å ta en titt på bøkene om Evv Lushon av B. Andreas Bull-Hansen, selv om disse er er mer sci-fi. Tor Åge Bringsværd anbefales også, selv om mye av hans også beveger seg mer mot sci-fi.

Jeg føler at det kun er serier rettet mot barn/ungdom som blir oversatt, men hvis du likevel synes det er greit så likte jeg Den mørke materien av Philip Pullman, sagaen om Belgarion av David Eddings og bøkene om Bartimeus av Jonathan Stroud. De to siste har jeg selv bare lest på engelsk.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hvis dere har noe god Vampyr litteratur å anbefale i sammen slengen,setter jeg stor pris på det også!!

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hei Anita, Jeg holder på å legge inn alle mine bøker, og har 5-600 om alt mulig mystisk, mytologi, hekser , ufo osv osv osv...Klikk deg inn på min side, og følg med etter hvert. Der kommer det sikkert mye som du kan ha nytte av. Vil ta litt tid da jeg sikkert har 1 000 bøker å legge inn...Ca 41 pr idag, men blir flere etter hvert...

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Oi..høres spennende ut! Skal helt klart følge med på siden din,kommer sikkert mye spennende der etterhvert som du får lagt inn :0) Tusen takk for tipset!

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hei Anita,

Har du funnet noe enda?

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Terry Pratchet har mye kos, men som noen sa, så er de best på engelsk. Anne Rice sine bøker er vel ett must innen vampyr sjangeren. Synes hennes definisjon på vampyrer er god i forhold til mange andre.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Tenker du her i voksen sjanger eller ungdomssjanger :)
Om du ikke har lest Den sorte dolks brorskap kan jeg anbefale denne :) Den er for voksne..
Skrevet av J.R Ward

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Passasjen av Justin Cronin. Første boka i en trilogi, andre boka utgis på engelsk i disse dager, men det tar litt tid før den kommer på norsk, tipper jeg.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det kommer litt an på om du synes ungdomsbøker er ok eller ikke. Jeg tror alle Sjelers Natt av Deborah Harkness er beregnet på voksne. Der er det litt forskjellig, men blant annet vampyrer. Ellers er det jo en del oversatt fantasy, men sett bort fra det som er nevnt tidligere kan jeg ikke komme på noen som ikke er beregnet for ungdom.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

MarteAmanda ABerit B LieKirsten LundStig TMads Leonard HolvikHarald KKine Selbekk OttersenMcHempettIngunn SLailaVioleta JakobsenAndreas BokleserPi_MesonBenteReadninggirl30Berit RTine SundalBritt ElinAnne-Stine Ruud HusevågRisRosOgKlagingHanne Kvernmo RyeEgil StangelandReidun SvensliCathrine PedersenBjørn SturødTanteMamieAnn ChristinalpakkaAnneWangAlice NordliLilleviMathiasPiippokattaJoannAnne Berit GrønbechFarfalleMarianne MLinda NyrudLisbeth Marie Uvaag