I tillegg: Moleskine notatbok, nyeste nummer av Wallpaper med artikel om blandt annet bokhandlere, og i tillegg: Himmelen i Berlin.
Ser De ikke, hvorledes livet år for år blir vanskeligere. Oppdagelser og undersøkelser dukker frem hver time, tvilen ligger og roter og graver under det hele; ærverdige, grunnmurede sikkerheter faller over ende, og de gamle flokkes fortvilet om de råtne stillaser - støttende, bevarende, forskremte - bannende ungdommen og spående verdens undergang.
Akkurat ferdig med denne. Boka hakker litt i komposisjonen: Det tar for lang tid før det skjer noe, og så skjer alt på en gang og boka er slutt. 197 sider er rett og slett for lite til å yte rettferdighet til så mange personer.
Jeg skriver under på alt som Jan sier. Jeg er også skikkelig fan av Gert!
Hvis du begynner på serien om Fredric Drum/Skarphedin Olsen (JA, Gert liker relativt sære navn...), så råder jeg deg til å begynne på begynnelsen og så lese alle 10 bøkene. Det er bare WOW!
Klokkemakeren, hans nyeste bok, er også en fryd! Lun og kjærlig, humoristisk og samfunnskritisk på typisk Gertsk vis. Anbefales!
Sinnsykt høye forventninger. Og når den endelig kommer så er jeg jammen ikke sikker på at jeg tør å se den. Boken var noe helt for seg selv. Jeg er veldig redd for å ødelegge noe av den følelsen jeg sitter igjen med etter å ha lest den. Jeg er også spent på om filmen skal greie å forbidle far/sønn forholdet på en like god måte. Når denne boken visualiseres så kan det kjapt tippe over i horror.
I boken var det så utrolig mye som foregikk mellom linjene. Det blir nok ikke en film med overdreven dialog.
Hurra hurra hurra!!!
Som regel aldri mindre enn 3 om gangen. 1 på senga, 1 på t-banen og 1 eller flere manus på lesebrettet som leses når det passer. Men blir jeg virkelig oppslukt så er det den samme boka som blir med overalt. Da blir alt annet satt på vent.
Per Olov Enqvists Et annet liv. Fabelaktig! Noe av det beste jeg har lest, uansett genre.
Akkurat nå: I stabler på gulvet, inni klesskapet, stabler på nattbordet, under stuebordet og i kasser i kjelleren.
Vanligvis: Skjønnlitteratur, krim og dokumentar står sammen, alfabetisert. Pocket og innbundet er blandet. Kokebøker for seg på kjøkkenet. Foto, kunst, interiør o.l. står også sammen, eller ligger i stabler i bokhylla.
Jeg er nå på jakt etter den perfekte bokhyllen som skal opp i rekkehuset til våren...
Joyce Carol Oates. Alle bøker. Har aldri fått den oppmerksomheten hun fortjener i Norge. Enig i anbefalingen av Jette Kaarsbøl, Den lukkede bok. Meget bra. Mo Hayder: Tokyo. På spenningsfronten. Sonya Hartnett: Hundene sover og Sommerfugl. Regnes som ungdomsbøker, noe jeg syns er feil. Ekstrem nerve i bøkene hennes!
Bøkene om Hedvig er veldig gode! Enig i tipset om LasseMajas detektivbyrå også.
2 canadiske kvinner: Nancy Huston og Carol Shields
1) Det er dumt at det foregår parallelle debatter om de samme bøkene, feks nå om La meg synge deg stille sanger. Er det mulig å gjøre noe med dette i malverket? Det henger vel sammen med at systemet behandler hver utgave av en bok som et selvstendig verk, selv om bare coveret er forskjellig.
2) Går det an å lage en liste over de best likte bøkene? A la IMDB 250? Gjerne laget ut fra en kombinasjon av terningkast og antall stemmer.
Den bærende ideen om McEnroe som personifisering av 80-tallet blir litt tynn utover i boka.
En temmelig pompøs tittel. Handler vel så mye om at Andersson ikke mener svenskene anerkjenner ham som det geniet han mener han er.
Enhver bok som inneholder både tennis, Kate Bush og Nigella Lawson, og får meg til å le høyt mer enn ti ganger, er en soleklar sekser.
Ok. Hørte dere det, unger? Ingen linje fra Ludwig II til nasjonalsosialismen. Ifølge moren deres. Hvem vil ha is?
Oh yes. Leste den i sommer, og den traff midt i magen.
Mye bedre enn filmen, som nesten bare har tittelen felles med boka.
Stilsikkert, om enn litt grått språk. Historien er ikke all verden, dog.