Her kan du lese min omtale av boken. Ekstern lenke.
Keith Richards selvbiografi LIVET er en fascinerende reise i rock`n roll- historie , men også i rus. Både Richards personlige rushistorie, men også om datidens ruskultur i visse miljøer. Richards forteller åpenhjertig om livet sitt som musiker, narkoman, ektemann, familiefar og venn. Les gjerne mer i bloggen min her.
Jeg likte denne ganske godt. Det var fascinerende å følge Patti Smith på hennes reiser, lese om bøkene og forfatterne hun setter høyt, om kjærligheten og sorgen over mannen Fred, og om god kaffe. Jeg synes imidlertid det gikk litt trått enkelte steder, mens andre partier fenget bedre. Her er min omtale hvis du vil lese den.
Har lest to av novellene på rappen her, siden flyr avgårde.. Magisk!
Her kan du lese min omtale av Personlig av Lee Child (ekstern lenke)
Her er min omtale av Jenta Uten Hjerte (ekstern lenke)
Her er min omtale av DU
Jeg likte denne boka godt. Best likte jeg partiene om Arthur og tiden før katastrofen, men også om når det skjedde og det som skjedde på flyplassen. Kapitlene om den omreisende symfoni engasjerte ikke fullt så mye. Men alt i alt, en god roman, av de bedre. Les gjerne mer i bloggen min HER
Her er min omtale av Jens Lapidus* Sthlm Delete.
Så bra.:)
Se min omtale av novellesamlingen her: https://mineboker.wordpress.com/2016/03/25/en-god-natts-sovn-av-jan-erik-vik/
Ganske spennende og fæl til tider, men har også en del rolige partier som tenderer til det langdryge.. Les gjerne mer HER
Her er min omtale av Tause Ofre: https://mineboker.wordpress.com/2016/03/12/tause-ofre-av-anette-moe/
Her er min omtale av Det Ene Fra Det Andre: https://mineboker.wordpress.com/2016/03/09/det-ene-fra-det-andre-av-philip-kerr/
Underlids bok har som undertittel; Reisefortellinger, og det er det det er, iflettet historisk, politisk og geografisk stoff man kan lære mye av. Det nye Cuba er skrevet i den nye tradisjonen for reiselitteratur, med et personlig preg. Underholdende og lærerikt.
Les gjerne hele innlegget HER
Romanen viser en ung pikes vekst, liv og utvikling på Cuba gjennom dagboknotater fra barndom og ungdomstid fra 1978- 1990 .
Wendy Guerra har skrevet et fin, tildels sterk og interessant roman om Nieve, en jente som ikke har det så enkelt. Dette er en roman om situasjonen på Cuba i disse årene, som ligger under for det som skjer, at alle drar sin vei, det at de har så lite, hva de ser og ikke ser og opplever som tenåringer, forskjellene mellom de som har og ikke har, Revolusjonens inngripen her og der, men mest om unge Nieves relasjoner til sine nærmeste og hennes utvikling, styrke og sårbarhet. Om å leve under omsorgssvikt av foreldrene.
Tildels også veldig poetisk og fint skrevet. Den første delen om barndommen er enklere skrevet, troverdig i forhold til at hun da er et barn, og vi leser gjennom barnets øyne. Et grep som fungerer fint, synes jeg. Vi får også innblikk i livet på bygda, mindre steder og Havana.
Les gjerne mer i bloggen min HER
Hun betraktet meg med et mistenksomt, hissig blikk, hvilket ikke var så lite frekt tatt i betraktning at hun lignet den bruden som Frankensteins monster ville latt stå igjen ved alteret.
"Fra og med februar neste år kommer hotellet til å akseptere tyske mark," sa han.
"Vel, vi får håpe hun kommer før det," sa jeg.
"Disse menneskene er gale. Religiøse fanatikere."
"Det er dere også, er dere ikke?"
"Nei, vi er bare fanatikere. Det er en forskjell der. Vi venter ikke at Gud skal bli glad om vi blåser hodet av en eller annen. De gjør det. Det er det som gjør dem gale."
Han hadde en dyp, grov stemme som sto perfekt til mengden av kroppshår.