Stedet er fortryllende, mystisk, det beveger seg fremover og bakover i tid hver gang man skifter retning; det passer byen godt å ligge ved siden av et hav som dens sjel kan puste over, heller enn å være innestengt av fjell som en ånd i en lampe.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Om en alltid spiser ute, kan en aldri være sikker på hva en får i seg, og ferdigtygd kunnskap gir ingen mosjon.
Råtten, råtnende.
Her er et råd: Om du vil beholde dine egne tenner, så smør dine egne brødskiver...

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Å søke asyl er en rettighet, men reisen til Europa er forbeholdt de med ressurser. De aller fattigste blir igjen. Det er ikke rettferdig.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Takk for nyttig tilbakemelding!
Opplegget er: Dette er et lesespill.
-Alle som deltar registrerer hva de leser, og er med på å lese oss gjennom Europa.
-Det er 24 stopp på turen. Når reisefølget kommer fram til et stopp, kan man lese om stedet, være med på quiz og få boktips, og en vinner får et brettspill.
-Hvis man har lest minst 100 sider på en etappe, får man trofé når man kommer fram.
-Familier kan melde seg på som et lag. Når alle i familien har klart 10 troféer, er man med i trekning av tre reiser på 10.000 kroner.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Hei! Det er mer enn boktips - det er et verktøy hvor du kan gå inn og velge hvem du vil ha tips fra: barnas kjønn, alder og type bok, så får du tips som er "spot on". En boktipser, med andre ord :-)

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Jeg kom til denne byen for å redde meg selv.
Har en demonene i seg, følger de med på lasset.
Alle synes deres egen situasjon er mest tragisk. Jeg er ikke noe unntak.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Mannen hennes var medgjørlig, men jeg visste at det gjorde ham nedslått. Han ville ha laget middag selv, om det ikke hadde vært for mors absolutte overbevisning om at hun var den eneste person i vårt hus som så forskjell på en kasserolle og et piano. Etter vår mening tok hun feil, men etter hennes mening hadde hun rett, og det var det som var avgjørende.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det er umulig å beherske noe utenfor seg selv før en har mestret pusterommet sitt. Det er umulig å forandre på noe før en forstår det en vil forandre på. Folk lemlester og reduserer, jo visst, men dette er forfall; å endre på noe en ikke forstår, det er ondskapens sanne vesen.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

I skorommet var det mørkt og luktet vondt, det luktet bestandig vondt der, selv i begynnelsen av terminene.
«Fotlukt nytter det ikke å få vekk,» hørte jeg vaktmesteren si grettent.
Vaskekona ristet på hodet, hun hadde fjernet flere lukter i sitt liv enn hun hadde spist varme middager.
Hun hadde til og med jobbet i en dyrehage en gang, «og du vet hvordan dem dyra stinker,» men fotlukt kunne hun ikke hamle opp med. «Dette stoffet her tar lakken av gulvene,» sa hun og viftet med en rød boks, «men fotlukt tar det ikke.»

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Håndarbeidslærerinnen min hadde problemer med synet. Hun så ting ut fra forventninger og omgivelser. Om en var på et bestemt sted, ventet en å få se bestemte ting. Sauer og åser, sjø og fisk. Om det var en elefant i supermarkedet, ville hun enten ikke se den i det hele tatt, eller kalle den fru Jones og snakke om fiskekaker. Men sannsynligvis ville hun gjøre som folk flest når de stilles overfor noe de ikke forstår:
Bli redd.
Et problem konstitueres verken av tingen eller av omgivelsene der tingen finnes, men av foreningen av de to; noe uventet på et vanlig sted (ens yndlingstante på ens yndlingsbule) eller noe vanlig på et uventet sted (ens yndlingssvirebror på ens yndlingstante).

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Mor hadde heller ikke mange venner. Folk forsto ikke hvordan hun tenkte, og det gjorde ikke jeg heller, men jeg elsket henne fordi hun alltid visste nøyaktig hvorfor ting skjedde.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Al-Kubaisi, på sin side, har gjort Henrik Wergeland til sin samtidige. Han søker allierte i en rituelt feiret, men likevel falmet intellektuell tradisjon. På sitt litt gebrokne norsk sier han hva få intellektuelle lenger tør si, fordi det høres banalt og nasjonalistisk ut: «Jeg elsker Norge.» Men det Norge han elsker, er Wergelands Norge, det vil si de demokratiske tradisjonenes Norge, det vil si friheten.
For meg er derfor filmens nøkkelreplikk da Kubaisi kommer til Paris, arnestedet for det moderne europeiske demokratiet, og utbryter, patosfylt ja, men overhodet ikke patetisk: «Jeg får gåsehud av denne byens historie.»
Måtte det en flyktning fra Irak til for å redde Wergeland og Voltaire fra historiens vokskabinett?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Betenkelig, ja visst.
Og en ting er sikkert:
Man kan ikke alltid stole helt og fullt på de ledende myndighetene.
En av de som myndighetene i Norge absolutt burde lytte mer til, er Walid al-Kubaisi.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Filmen viser tydelig at Det muslimske brorskap og de som er enige med dem, forkaster ideen om at menneskerettighetene er universelle. Guds lov er overordnet menneskerettighetene, og bare de ideene som er forenlig med sharia, og begrunnet i henhold til den, kan aksepteres. Menneskerettighetene som system oppfattes selvsagt som et produkt av vestens kulturelle historie, og derfor som en trussel, ja, som djevelens verk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Enhver som forteller en historie, forteller den på sin måte, og dermed blir vi minnet om at enhver oppfatter den på sin måte. Noen sier at sannheter finnes, noen sier at alle ting kan bevises. Det tror ikke jeg. Det eneste som er sikkert, er at det er svært innviklet, som en hyssing med knuter på. Det er der alt sammen, men begynnelsen er vanskelig å finne, og slutten umulig å utrede.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Det hadde sine fordeler å vite hva en skulle tro. En bygde et imperium og holdt folk på plass i lommebokas skinnende rike...

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Murer beskytter og murer begrenser. Det er murers vesen å falle. At murer faller, er en følge av at en blåser i sin egen trompet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Norli tester et geografisk lesestunt: "Oppdrag Europa" er et lesespill der alle sidene deltagerne leser, blir lagt etter hverandre. Lesereisen er en litterær/historisk rundreise i Europa på totalt 9.000 km / 45 millioner sider. Man kan se i et kart hvor langt reisen er kommet.

"Oppdrag Europa" er laget for at foreldre skal hjelpe barna med motivasjon til å lese, men det er åpent for alle - også uten barn. Om du synes dette høres gøy ut - ta en titt og bli gjerne med! https://norlijunior.no/?hjem (jeg er ansvarlig for prosjektet)

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Jeg liker alltid å lese bøker som omhandler steder jeg kjenner, har bodd eller vært på. Da er man jo på en måte på "hjemmebane" i bokas handling.

Ellers er jeg enig med deg i at New Age-miljøet eller "alternativbevegelsen" rommer mye rart, og også mange nifse greier. Har man vært litt inne i de alternative miljøene og sett litt av hva som foregår der, så blir man ikke overrasket over handlingen i denne boka. Jeg bryr meg ikke så mye om at Adler-Olsen kanskje har rota litt med navn og ord. Det viktigste er at dette er miljøer som faktisk i ytterste konsekvens kan gjøre folk mer eller mindre psykisk forstyrret, til og med ødelegge dem for resten av livet.
- Her er det helt fritt opp til enhver å finne på sitt eget alternativ, sin egen New Age-bevegelse, leve seg så inni denne ideen at den blir en sannhet for en selv, - og dermed gjøre alt hva en kan for å overbevise alle andre om at denne ene sannheten også skal bli en sannhet for dem. Fritt fram for å forføre godtroende, sårbare mennesker. Og fritt fram for godtroende mennesker å la seg forføre ...
- Og ofte ligger det mye penger i det, når den smarte forføreren får andre mennesker på kroken, og også som du nevner, har noen smarte mennesker rundt seg, som vet å utnytte maktposisjonen til å få andre mennesker til å betale nesten hva det skal være for å være en del av det hele.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Hvis den kristne guden virkelig finnes, så vil forskningen ved et teologisk fakultet være både nyttig og nødvendig for et land. Men om guder ikke finnes vil slik forskning verken ha noen hensikt eller noen nytteverdi. Så det første et land som Norge bør finne ut er altså om guder finnes eller ikke. Men akkurat dette tror jeg ikke det forskes på ved de teologiske fakulteter i vårt land. Jeg vil påstå at det som drives ved disse fakultetene ikke er vitenskap i det hele tatt. Man stiller ikke spørsmålet om guder finnes og forsker på det, all forskning har som premiss at i alle fall den kristne guden finnes. Derfor er det mest riktig å si at det forskes på fordommer.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Sist sett

Egil StangelandAmanda AKirsten LundNabodamaPer LundMarit HøvdePiippokattaTerje MathisenBjørn SturødBård StøreIreneleserEivind  VaksvikKaramasov11JoakimMorten BolstadKjell F Tislevollingar hHeidi LBjørg L.Linda NyrudAnneWangJulie StensethLilleviAstrid Terese Bjorland SkjeggerudDemeterOdd HebækAnn-ElinHelena EAnniken RøilAvaChristofferBenedikteTralteMorten MüllerEvaMonica CarlsenmarvikkisMorten JensenDaffy EnglundTove