hehe liker å ha noe å bryne meg på. Utfordringer er til for å overvinnes! :)
Takk! Mine tanker gikk ikke til sprang-veving, det klassifiseres inn under veving. Knipling ble utviklet 1500-1600 tallet. Oppstod i Italia og Belgia, ble deretter spredt rundt i Europa. En variant er embroidery lace (om dette var i forkant av knipling vet jeg ikke enda), evt. filet lace. Alle mine bøker om knipling er enten på Dansk, Svensk, Engelsk, Tysk, Finsk eller Hollandsk (noen av bøkene er flerspråklig). I Norge ble det ikke noe særlig utbredt. Inntil nå har jeg ikke funnet en eneste bok på Norsk.
Av og til oppdager jeg gode opplysninger når jeg følger Masterchef Australia. (Bønner/linser og forskjellige bløtningstid). Bønner/linser skal ikke kokes med salt før helt på slutten for å bli gjennomkokte. Ifølge Fedon Lindberg som svarte meg på Facebook-Tonsåsen (lukket tråd):
Jeg er nysgjerrig og når du finner svar så vil nok jeg også. Er egentlig sakprosa person. Men som sagt så ligger den i huskelisten min og venter på at jeg får tilbake leselysten. Imens så studerer jeg knipling teknikker og forbereder meg mentalt på å starte selvkurs. Har flere bøker og flere nettsteder som er verdensomspennende så hvis jeg står fast kan jeg enten lete på nettet eller spørre erfarne kniple makkere. Både kvinner og menn driver på med dette og der finnes flere typer kniplinger. Det nærmeste vi har i Norge er Handangerbroderi. :)
Det kan også være avslørende pga farger kunstneren bruker for å fremheve personen(e)s karakter. Hadde en slik opplevelse da jeg besøkte Tate Gallery i London for mange år siden, den engelske kvinnen jeg var med ble helt fælen. Mannen på bilde hadde jeg ingen kjennskap til, men det hadde hun.
Vet du hvilken prosess det var?
Din begeistring smitter! Har lagt den til i huskelisten. Skjønner at dette er en bok MAN bare må EIE. :)
Jeg fikk vite om denne siden via jungeltelegrafen. :)
hehe en del av vår daglig væren i et nøtteskall.
Jeg ble observant på denne artikkelen da jeg var innom en lukket side Tonsåsen på Facebook. For noen år siden var jeg der i fire uker og lærte mye hver dag. Dels fordi vi hadde foredrag hver dag og fordi vi spiste som vi ble formidlet og diskusjoner oss imellom. Siden den gang har jeg vært inneforstått med at hvete og gluten ikke er av det beste. Vi ble også informert hvorfor våre hjemme bakende brød ikke var så høye som bakerens - det var at baker fikk gratis gluten på kjøpet av hvete (et tillegg, som ble tilsatt bakevarer).
Av den grunn vil jeg bare dele med dere som er interessert i egen helse linken til Kostholdsklinikken.
Beklager - feilplassering av melding. (Trodde jeg var på rett plass)
Ute er det kråker nok å fyre for
Bekker nok å gå over
Poster nok å falle på
Steiner nok å trille opp og rulle ned
Og han fyrer og henter vann og triller steiner
og står vaktene ut, faller i søvn og står opp
Alt dette gjør han og gleder seg
over meningen med livet
Koker kaffe og setter ut frokostrestene til fuglene
og middagsrestene til rottene. Han
Mennesket; Kronen på Skaperverket
Uten naturlige fiender. Uten naturlige venner
Forfatter: Torgeir Rebolledo Pedersen
Utgitt: Fra samlingen «Dikt i utvalg». Oktober 1997
hehe så sant - har man hatt en konfliktfull samtale med seg selv så nytter det ikke å gå sin vei for å samle seg heller. :)
hehe enten så stikker de av eller så lar de rullegardinen gå ned. :)
hehe nå har det vært frost lenge, så nå blir det mindre småkryp til våren (håper iallefall). :)
Er helt enig. Det skal vel ikke mye til å lime inn teksten her etter at man har skrevet innlegget på bloggen. (Eller omvendt). :)
De store spørsmål har ingen
løsninger, har ingen svar
Store spørsmål er ikke til
for at vi skal besvare dem
Men for at vi skal leve dem
De største gåtene forblir
gåter. Og det er som gåter
de lar oss forstå vår plass
i verden, idet de ubønnhørlig
setter oss på plass i oss selv
Forfatter: Stein Mehren
Utgitt: Fra samlingen «Anrop fra en mørk stjerne», Aschehoug 2006
Jeg lever hvert sekund
I live, i svime
Jeg tenker hvert minutt
Jeg synger hver time
Jeg gråter hver dag
Det tar aldri slutt
Jeg kutter meg hver uke
Alltid et nytt kutt
Jeg har angst hver måned
Jeg sliter hvert år
Jeg kunne bare ønske
At i dag var som i går
At allting var som den gang
At tårer aldri kom
At hver eneste sang
Var en positiv tankeflom
Skrevet av Silje Erika, 26.05.10
Ein kveld skal du leite
fram til ein stad
du aldri har vore før.
Fumle deg fram til huset,
opne ei dør –
Stå der og stryke
med blinde fingrar
over ting
som du ikkje kann sjå.
Veta dette:
Det er i kring deg
og til å nå.
Koma frå alt du veit,
inn i eit ukjent rom.
Sitja ei anings stund
og vente.
Og vera tom.
Koma ein kveld
til eit framandt hus,
når vegen er gått til ende.
Fumle med hendene –
ane det usedde
som ei kviskring.
Finne eit ljos
– og tende.
Forfatter: Jan Magnus Bruheim
Utgitt: Frå samlinga «Bilete med bakgrunn», Aschehoug 1957.
Har for tiden lesesperre for vanlig skjønnlitteratur. Leser meg til info om knipling/bobbin lace. Heldigvis så er de fleste kniplingsbøker fler-språklige (engelsk, tysk, fransk). (De finske bøkene jeg har fått tak i er også finsk/engelsk tekstet). Har nå funnet ut hvordan man gjør det, men det er noen elementærteknisk ting jeg må finne ut av. Søker likesinnede i samme slengen hehe.
Ja er enig. Diktet sier så mye mer. :)