Det virker som om Israel har perfeksjonert kunsten å bruke sin egen tragiske historie som et skjold for enhver kritikk – det er som om det å ha verdens verste tragedie i bagasjen gir et frikort til alt.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dette traff. Man leser mangt i aviser & nett, men kommer ikke de berørte i tale. At noen kan drepe sin partner fordi de går fra en er uforståelig for andre normale folk. Dette er bok mange burde lese. Jeg benytter meg av linken til Litteraturhusets podkast fordi der er også flere podcast som andre også være interessert i + Raseriets omveltende kraft: Niels Frank og Kathrine Nedrejord.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Eeeem unnskyld meg, men har du noen sinne tenkt at alle land kanskje ikke følger det norske skolesystemet?? I Danmark på den tiden da boken ble skrevet, var 7 klasse sånn 14-15 åringer. Så ikke klag på noe som du ikke engang har sjekket.

Godt sagt! (0) Varsle Svar
Denne teksten røper noe fra handlingen i en bok. Klikk for å vise teksten.
Godt sagt! (2) Varsle Svar

Ja, antall drepte i Gaza er høyere enn det som kommer frem i media.
Det virkelige antallet vil komme frem når de som er begravet i ruinene blir funnet og kan identifiseres.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Hamas’ helsemyndigheter rapporterer inn de drepte som er funnet og identifisert. Disse tallene er det ifølge FN m.fl. ingen grunn til å betvile. I tillegg kommer alle de døde som ligger i ruinene og aldri er blitt funnet. Antall drepte totalt er dermed langt høyere enn de rapporterte.

Godt sagt! (5) Varsle Svar

(...) vil jeg benytte anledningen til å minne om et av litteraturens viktigste kjennetegn, nemlig dens langsomhet.

Jeg tenker ikke nå på hvor lang tid den tar å lese, men på hvor lenge den kan virke, og på det merkelige fenomenet at selv litteratur skrevet i andre tider med radikalt andre og noen ganger dypt fremmede forutsetninger fortsatt kan snakke til oss. Og ikke bare det, men også si oss noe om hvem vi er, noe som vi uten den ikke ville ha sett, eller ikke sett slik.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Da mener du at Hamas rapporterer et lavere tall enn det som er tilfelle eller ikke vet. Jeg derimot mener Hamas overdriver tallene.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Hehe det skal være godt å lese noe ramsalt oppi mye annet realisme & sukkersøte romaner (forbeholdt julen). ;)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Eg og glede meg - takk for tipset! Vi får utveksle synspunkter utpå nyåret :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

«Å lese en forfatters liv gjennom bøkene han har skrevet, er en farlig øvelse. Først og fremst står man utsatt til for overivrige tolkninger: Han tenkte åpenbart slik, for han skrev det jo. Det er så mye man kan få til å passe til et prisme som er ferdig innstilt, et bestemt perspektiv på et liv som i realiteten — uten unntak — er mer komplekst. Alle biografier over skjønnlitterære forfattere balanserer mot denne risikoen. Hva de har skrevet i ulike livsfaser, antas å speile en livsverden og dens karakteridealer. For forfattere av fantasifulle barnebøker åpner muligheten seg for allegorier og fabelfigurer som forsterker bestemte karaktertrekk som forfatteren åpenbart har ønsket løftet frem. Men å sette likhetstegn med ham er åpenbart for enkelt. For Roald Dahl var verken Willy Wonka, den fantastiske Mikkel eller Dannys far i fasanjakten. Alle tre skikkelser avslører imidlertid sentrale trekk ved utsynet over livet han hadde da bøkene ble skrevet.»

Hvorfor leste jeg aldri bøker av Roald Dahl da jeg vokste opp, det har jeg tenkt mye på underveis i lesingen av biografien som Øivind Bratberg har skrevet og som ble utgitt i 2016: Roald Dahl Grensesprengeren. Var det barnelitteraturens portvoktere, bibliotekarer og lærere, som de beskrives i boken og som var negativt innstilt til hans barnebøker, som er årsak til at jeg ikke kan huske Roald Dahls bøker fra skolebiblioteket og det lokale biblioteket. Det blir bare spekulasjon fra min side. Samtidig er det mer enn merkelig at jeg, som leste som så mye at jeg etter hvert måtte lese voksenlitteratur for å stille min «hunger» etter bøker, ikke kan huske bøker av Roald Dahl.

Uansett; det var interessant å lese biografien selv om enkelte partier, der det ble ramset opp mange navn som jeg aldri kommer til å huske, hadde liten verdi for meg. Novellesamlingen Et hode kortere og andre hårreisende historier (Someone Like You), som ble utgitt i 1953 og på norsk første gang i 1955, har jeg notert meg for lesing.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Jeg gir boka mellom tre og fire på kastet.
Til tider spennende.
Veldig ekkelt tema.
Så ekkelt at det blir litt spekulativt, eller?

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Nå er "Norge sett fra nord" bestilt. Det kommer til å bli en herlig lesing i julen / nyåret. :)

Godt sagt! (1) Varsle Svar

...glede og slit er et skjørt skille.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Rosenborg opplevde en enda mer overraskende overgang da skihopper og olympisk mester, Bjørn Wirkola, fant ut at han ville prøve seg som fotballspiller og valgte å starte karrieren innen den nye idretten som fast spiss på et av Norges beste fotballag. […] Derfor hadde Eggen fått et klart mandat om å bedre den offensive delen av spillet. Det første grepet hans var å sette en gammel skihopper inn på topp i seriepremieren mot Sarpsborg.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Marits foreldre var foreløpig avventende skeptiske til kommunisten i uthuset.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Mens Egil alltid lå lavt i garderoben når det gjaldt å snakke om studielivet, kunne unge Eggen dosere om Ibsen like selvsagt i garderoben på Valle som på et seminarrom på Blindern.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

I mål sto Helge Ottar ‘Bonden’ Sørlie, som kom til Vålerenggata 39 som åtteåring fra Grue i Solør. Han snakket hedmarksdialekt de første ukene, og med derfor hetende ‘Bonden’ resten av livet.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

På vei til togstasjonen med sakene sine, for å reise til Oslo og kanskje debutere med flagget på brystet, møtte Egil faren sin. Faren spurte hva han skulle. Egil forklarte at han skulle til Oslo å spille landskamp: ‘Jaså, er du med der også’, spurte Morten Olsen likegyldig.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Denne boka er kommet til på initiativ fra Gyldendal forlag, ved daværende sjef for sakprosa Cathrine Sandnes. [...] Ingen av oss kom heller til orde så lenge Cathrine Sandnes var til stede

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Tonje SivertsenAstrid SæverhagenBente NogvaAnne Berit GrønbechKetilIreneleserElin FjellheimHeidiVannflaskeKirsten LundHeidi Nicoline ErtnæsTove Obrestad WøienG LEvaHilde Merete GjessingBeathe SolbergLeseberta_23PiippokattaIna Elisabeth Bøgh VigreHilde H HelsethKarina HillestadTalmaPrunellaElisabeth SveeAnne-Stine Ruud HusevågKarin BergBård StøreTrygve JakobsenIngeborg GCamillaBenedikteJohn LarsenBjørg Marit TinholtTone Maria JonassenlillianerFrøydis H. ÅgedalToveTine SundalJarmo LarsenAnn-Elin