Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 20 av 41 sitater

Fra naturens synspunkt finnes det ikke nyttige og unyttige vesener. Det er bare et tåpelig skille som menneskene har lagd.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Det regnet, og i lyset ble regndråpene til lange sølvtråder, som englehår på juletreet.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Vedstablene hans kan betraktes som lokale kunstverk. Jeg har vanskelig for å motstå den vakre spiralordenen. Når jeg går forbi, stopper jeg alltid opp og beundrer dette oppbyggelige samarbeidet mellom hender og sinn som i en så banal ting som fyringsved uttrykker den mest fullkomne bevegelsen i Universet.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Her blåser det alltid, luftstrømmer som velter over fjellene fra vest til øst, fra Tsjekkia til oss. Om vinteren blir vinden kraftig; den uler i pipene. Om sommeren sprer den seg i løvet og rasler, det er aldri stille her.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

All kunnskapen om mennesket finnes i føttene, det er dit den tungtveiende meningen strømmer ned fra kroppen, om hvem vi egentlig er og hvordan vi forholder oss til jorden. Det er i berøring med jorden, i dens møte med kroppen, hemmeligheten befinner seg; at vi er bygd opp av materiens partikler og samtidig er fremmede for den, avsondret fra den. Føttene er stikkontaktene våre.

Godt sagt! (4) Varsle Svar

Jeg så ham som oftest på avstand - den smale, senete, alltid litt vaggende skikkelsen hans som forflyttet seg over landskapet. Han mumlet for seg selv mens han gikk, og av og til ble deler av denne monologen, som var enkel og ensformig, brakt til meg av Høyslettens forblåste akustikk.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Han sa stort sett lite. Han har utvilsomt Merkur i et taust tegn, i Steinbukken, tror jeg, i konjunksjon, kvadratur, eller kanskje i opposisjon til Saturn. Kanskje Merkur i retrograd - da blir man hemmelighetsfull.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Jeg er kommet i den alderen og dessuten i en slik tilstand hvor jeg alltid burde vaske føttene mine grundig før jeg legger meg, i tilfelle ambulansen henter meg om Natten.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Etter de første behagelige øyeblikkene med avkobling kom barndommens gamle spørsmål alltid tilbake. Sikkert fordi jeg er barnslig av natur. Hvordan kan gud lytte til alle bønnene i verden samtidig? Hva om de strider imot hverandre? Må han lytte til bønnene fra alle slags drittsekker, demoner og dårlige mennesker? Ber de til gud? Er det noen steder der gud ikke finnes? Finnes han for eksempel på revefarmen? Og hva tenker han om det han ser? Eller i Innvolls slakteri? Går han dit? Jeg vet at det er dumme og naive spørsmål. Teologene ville ledd av meg.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Dyzios generasjon har Pluto i Vekten, noe som svekker årvåkenheten deres. De prøver å utligne helvete. Jeg tviler på at de klarer det.

Godt sagt! (0) Varsle Svar

Sist sett

Åsmund ÅdnøyBerit RVibekeTheaIngunn SLars MæhlumEli HagelundReadninggirl30Harald Kmay britt FagertveitbandiniBjørn SturødMarit HåverstadAgnete M. HafskjoldMarianne MTurid KjendlieDemeterHanne Kvernmo RyeIngeborg GTor-Arne JensenCarine OlsrødAnneBeathe SolbergKari MeretePi_MesonPiippokattaKirsten LundTorill RevheimBjørg RistvedtLinda NyrudTone SundlandJulie StensethSolveigMonica CarlsenJBStine SevilhaugTone HRufsetufsaEgil Stangelandsvarteper