Klikk på en bok for å legge inn et sitat.

Viser 11 til 20 av 44 sitater

Han var rett og slett imponert, og ikke så rent lite sjarmert av den somaliske eleven sin, ikke fordi han likte alt hun sa, tvert imot, men fordi hun mente det så sterkt, rank i et hav av giddeløshet.

Godt sagt! (2) Varsle Svar

Russiske medier jublet over at Vladimir Putin endelig ryddet opp i Syria. Russland skulle vise verden hvordan en krig skal vinnes og hvordan terrorister kan knuses.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Krigen startet som den ofte gjør, med spredte trefninger. Én drept, én families sorg. To drept, folk fortsatte å danse. Tre drept, de knekker oss aldri. Fire drept, kvinnene holdt seg innendørs, fem drept, barna forsvant fra demonstrasjonene, seks drept, sangen stilnet, sju drept, begravelsene ble til protestmarsjer, åtte drept, de døde måtte hevnes, ni drept, unge menn tok til våpen, ti drept, de lærte seg å drepe.

Så startet nedslaktingen.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Etter noen dagers intens dialog mottok han passordet som skulle åpne filen. Allerede da han fikk det, forsto den gamle islamisten at han hadde blitt lurt. Passordet var: «Maqdisi er en hallik, sålen på tyrannens sko, sønn av en engelsk hore.»

Godt sagt! (3) Varsle Svar

En etter en var de andre militsene blitt nedkjempet. Det svarte flagget ble heist overalt i byen. Niqab ble påbudt. Jeans ble forbudt. For å røyke kunne du miste fingrene du holdt sigaretten mellom. På menn ble langt hår forbudt, mens langt skjegg ble påbudt.
ISIS kunne arrestere hvem de ville.
Når de ville.
Hvor som helst.
Anklagene satt løst.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

«Er det ikke varmt under den der?» spurte en jente i klassen idet hun gikk ut skoleporten sammen med Leila, som alltid slengte på seg niqaben når hun forlot skolens område.
«Det er varmere i helvete,» repliserte Leila.

Godt sagt! (1) Varsle Svar

Assad fikk massakrere sin egen befolkning i fred. Bildene ble delt på sosiale medier: Mennesker som levde i går, men ikke i dag.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Mange av de lokale gruppene som var allierte i krigen mot IS, hadde lite til felles, de var fiender som hadde inngått et taktisk samarbeid. Når IS var overvunnet, ville nye kriger bryte ut. Det var så mange interesser på bakken at en løsning syntes fjern. Det var stater, som Tyrkia, USA, Russland, Iran, Irak og Saudi-Arabia, og det var grupper som Hizbollah, ulike kurdiske geriljaer, iranske sjia-militser og et utall salafister, wahabister, islamister og jihadister som alle kjempet for egne interesser på en slagmark som ble stadig mer blodig. Og så var det Assad.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Russland ville at verden skulle stå igjen med ett valg: Assad eller IS.
Vesten hadde det langt vanskeligere. De så etter noen som kunne ta over etter Den Islamske staten om man bombet den vekk. De fant ingen.

Godt sagt! (6) Varsle Svar

Muta, som Egzon refererte til, betyr bokstavelig talt glede, og nikah al-muta brukes i sjia-islam som uttrykk for et midlertidig ekteskap som verken har nedre eller øvre tidsbegrensning. Reglene sier at kvinnen må være ærbar, men ikke jomfru. Noen kaller fenomenet religiøst godtatt prostitusjon. Profeten, som selv hadde tolv koner, skal ha vært mot praksisen og fjorten århundrer etter hans død fortsatte debatten i Oslo.

Godt sagt! (3) Varsle Svar

Sist sett

Kristine LouiseBerit B LieOlemgePiippokattaWencheAnne-Stine Ruud HusevågDressmyshelfEllen E. MartolRisRosOgKlagingMarit HåverstadLisbeth Marie UvaagReidun Anette AugustinHarald KBeathe SolbergAstrid Terese Bjorland SkjeggerudBjørn SturødTheaAnn ChristinPilarisKjerstiVigdis VoldCathrine PedersenTanteMamieSolveigTove Obrestad WøienAvaAnne Berit GrønbechMarianne  SkageGrete AastorpMartinMorten BolstadJan-Olav SelforsHeidiIngeborg GLeseaaseTonje SivertsenJakob SæthreGro-Anita RoenKirsten LundStig T